Moniko mam +36 w cieniu, wyszłam na chwilkę i szybko wróciłam do domu, nie chcę nawet myśleć, co zobaczę wieczorem przy następnym podlewaniu. W nocy tez nie jest najlepiej +24, to nie jest temperatura do odpoczynku
Najgorzej, że nie ma nadziei na niższą temperaturę w najbliższych dniach a co gorsze w prognozach deszcz dopiero ok.17-tego, przynajmniej w moim rejonie. Moniko nie mam Crocus Rose, pomyliłaś mnie chyba z forumową "siostrzaną koleżanką"

Tolinką, jeśli się nie mylę to ją ma w swoim ogrodzie.
Tolinko "siostro vatarkowa"

masz Crocus Rose?
Masz rację Novalis, teraz troszkę lepiej znosi silne słoneczko, może już się zadomowił

, dobrze by było. Bo te różki ma śliczne.
Kolor jednak ładniejszy na zdjęciach. Nawet zagościł na pulpit.
Lawendę tnij mocno, co najwyżej dłużej będzie ruszała, ale za to nie będzie Ci właziła tam, gdzie sobie nie życzysz, a krzaczek będzie gęsty i zwarty

. Ja tnę tak, aby krzaczek tworzył półkole, taki grzybowy kapelusik,

lepiej jest wówczas nasłoneczniona i pięknie kwitnie.
Tutaj masz na zdjęciu krzaczek lawend, teraz już tworzy następne młode pędy. Cięta była w lipcu, zaraz po kwitnieniu, teraz zakwitnie jeszcze raz, choć znacznie skromniej. Wiosną zostanie jeszcze raz przycięta.
Troszkę porannych fotek, bo wieczorem nie będzie już co pokazywać
Gruss an Aachen rozpoczyna 2-gie kwitnienie
Rabatowa nn-ka
Jedyny kwiat nn-ki Daisy
Piękna nn-ka wielkokwiatowa jeszcze trzyma kwiaty
Dostojna Queen of Sweden
2-gie kwitnienie zaczyna również M.Antoinette
Cream Abundance nadal piękna
Stephanie Baronin zu Guttenberg
Winchester Cathedral, róża mało przeze mnie pokazywana, ale tylko dlatego, że rośnie w środku rabaty a jest mała i zasoniły ją mieczyki, które wyrosły na giganty. Powiem, że jestem z niej bardzo zadowolona. Mam 2 krzaczki oba kwitną bez przerwy, wiąża ciągle nowe pąki. Mam wrażenie, że będzie to jedna z moich ulubionych
Novalis nadal ma mnóstwo kwiatów
Reszta później, przepraszam i zapraszam po południu