Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Mati po tym jak wyrzuciłam kilkanaście host ( wirus hvx) jakoś nie mam zamiaru ich sadzić. Plan nasadzeń raczej się nie zmieni :D

Aniu Również nie lubuje się w iglakach no może oprócz drzew iglastych. Na te iglaczki okrywowe nie mogę dosłownie patrzeć psują mi całkowicie rabatę przy ścieżce. W ogóle ten kawałek jest najbrzydszy w całym ogrodzie zrobił tam się miszmasz i wielki rozsadnik. Mamie jest trochę skalniaka szkoda no ale cóż musi to przeboleć :D Tylko muszę jakoś wkomponować w tą rabatę wrzosy bo ich akurat nie chce się pozbywać bo w tym miejscu ładnie rosną.

Olu nie podoba im się bo twierdzą że wygląda jak sucha ( z jednej sadzonki zrobiłam dwie) mi tam się ona podoba dlatego się nie posłuchałam i kupiłam. Teraz chcę dokupić taką niższą też brązową żeby do czegoś mi pasowała na tej rabacie no i jeszcze mam zamiar dosadzić żurawek w kolorze burgundowym. Na razie rabata nie ma zbytnio wyglądu ale myślę że w następnym sezonie jak się wszystko bardziej rozrośnie nabierze to sensu.
W doniczkach są jodły tata sobie zrobił rozsadnik na mojej rabacie :evil:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko Chopin ma śliczne kwiaty, mój przy 34 stopniach ma ususzone płatki. Pozostałe róże piękne. Biała jeżówka, to chyba Alba, wygląda jak moja. Brązowa turzyca budzi skrajne emocje, ale ja ją bardzo lubię, mam przy Artemis. Szkoda tylko, że jednoroczna. Sad cudny, tyle owoców. ;:oj
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No właśnie Soniu nie Alba, była inna nazwa ale do końca nie pamiętam. Myślałam że trawka jest w naszych warunkach wieloletnia a tu klops :roll: czy jakieś inne turzyce w tych kolorach są w naszych warunkach wieloletnie?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Z tego co zdążyłam dopytać, to wszystkie trawy brązowe u nas nie zimują w gruncie. Niektórzy wykopują do donic i trzymają zimą w dodatniej temperaturze.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Zmartwiło mnie to strasznie szkoda bo podobają mi się te trawki trudno lepiej nie kupować szkoda pieniędzy.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Wczoraj mój chłopak złapał papugę nimfę nie mam pojęcia skąd się wzięła musiała komuś uciec, bardzo mi się spodobała już oglądałam klatki na allegro, nie powiem miał plan zatrzymania papugi :D Jednak przez nieumyślność mojego chłopaka papuga uciekła :cry: a mówiłam żeby ją włożył do transportera a nie do klatki po gołębiach. Tak się wnerwiłam, szkoda zwierzaka bo sobie przecież nie poradzi na wolności.

mój najnowszy nabytek jeżóweczka, byliśmy obok szkółki więc jak tu nie kupić jak była w dobrej cenie

Obrazek

chyba jeżówka picolino

Obrazek

fatal atraction z motylkami

Obrazek

wrzosy powoli zakwitają

Obrazek

hortensja phantom w pełny rozkwicie

Obrazek

różczka na pniu ponownie kwitnie szkoda tylko że złapała mączniaka

Obrazek
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anito-Filemonie, rabata która planujesz wyjdzie dobrze, ponieważ masz tam już gotowe zielone tło, a to klucz do sukcesu.

Tez mam trzy takie brązowe trawki, wyglądają dobrze tylko w niektórych zestawieniach. Fakt, pierwsze skojarzenie jest takie, że uschła. Ale jest bardzo miła w dotyku, czuć, że jest żywa. Zrobię zdjęcie swojej zestawionej z jeżówką i żurawką.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No właśnie moja trawka brązowa też z jeżówkami bardzo podoba mi się te zestawienie. Mam nadzieję że lipy nie stworzę na nowo planowanej rabacie. Przede wszystkim likwidacja skalniaka i sadzenie roślin grupami żeby uzyskać fajne plamy kolorów. Chciałabym również żeby kolorem dominującym była biel.
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Wpisz hasło "white garden" na portalu do przypinania zdjęć na "P" i pojawi się masa realnych do wykonania inspiracji.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anita, z tymi rabatami to idziesz z prędkością światła ;:oj
Boję się tylko że jak ci w tej trawie kret ryje to i w rabacie będzie :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Rabata coraz ładniejsza ;:138
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Też miałam kiedyś nimfę (jak jeszcze w podstawówce byłam), bardzo ładnie i szybko się oswoiła i była bardzo towarzyska. Bardzo fajny ptak.
No i kiedyś wpadłam na pomysł, że wezmę ją na świeże powietrze na balkon. Było lato, ciepło. Ona sobie siedziała na moim ramieniu.
Ale w pewnym momencie pofrunęła i - to był mój błąd - bo widać było, że nie umie znaleźć drogi powrotnej pośród wielu obcych balkonów, mimo mojego wołania.
Była chyba w tamtym momencie oszołomiona lotem w otwartej przestrzeni.
No, człowiek czasami głupi jest.
Mimo akcji poszukiwawczej nie udało się jej odnaleźć.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

cyma2704 pisze:Z tego co zdążyłam dopytać, to wszystkie trawy brązowe u nas nie zimują w gruncie. Niektórzy wykopują do donic i trzymają zimą w dodatniej temperaturze.
U mnie dość mroźny klimat, a brązowe trawy zimują doskonale od kilku lat ;:333

Filemonku, ja bym te jeżówki dała za trawkami z tyłu, lepiej będą wyglądały.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna ta nowa jeżówka ;:167
hortensja phantom coraz bardziej mi się podoba. ;:108 ;:108
róze piekne wszystkie ;:215
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Słuchajcie stała się rzecz niesłychana papuga wróciła ;:138 po nocy spędzonej nie wiadomo gdzie na drugi dzień krążyła w około domu mojego chłopaka a później po południu znów weszła do gołębi. Tym razem wstawiliśmy ją do transportera po kocie i ja ją zabrałam do swojego domu. Zastanawiam się czy zatrzymać papugę czy nie będzie uciążliwa.

Ewo wiem o co chodzi na pewno pooglądam już nie raz oglądałam inspirację na tym portalu. Chociaż raczej to jak dla mnie wzorowanie się bo zainspirować się można przyrodą motylem czy źdźbłem trawy :D

Zuza no ryje tam nie da rady wypędzić działka w śród pól i łąk także dużo różnych uciążliwych stworzeń. Jakoś dam radę, mi się wydaje że raczej mi wolno idzie nie mam takich pieniędzy aby porządnie trząchnąć robotą :D

Milcia Na razie to ledwo widać roślinki trzeba będzie poczekać chociaż do następnego sezonu

Moniczko Jeżówki są z tyłu tego nie widać bo przed nimi będę żurawki limonkowę ( jeszcze nie posadzonę bo rozmnażam sobie je w doniczkach) a za jeżówkami będą miskanty. Z tą trawką brązową dałaś mi teraz do myślenia kupić nie kupić czy zaryzykować ;:219

Dario papuga wróciła i teraz się zastanawiam nad jej zatrzymaniem mogła byś mi napisać czy taka papuga jest mocno uciążliwa w opiece. Czy np budzi w nocy? jak z czystością czy mocno się mieszkanie brudzi od niej?

Aniu hortensja phantom godna polecenia duże piękne kwiaty dość wcześnie zakwita wśród bukietówek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”