Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martuniu w twoim ogrodzie pełnia lata,bogato i kolorowo ;:oj nawet nie wiesz jak zazdroszczę ci deszczu :D
U mnie susza jest tak straszna ,że nawet nie wybieram się do lasu nie ma po co ;:145 a swoje ukochane kurki widziałam w tym roku jedynie w Biedronce ...dziesięć zeta za sześć grzybków na tacce :?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ale super niespodzianka ;:215 Piwonia o tej porze roku i w takim kolorze i jeszcze taka wysoka ;:oj ;:oj ;:oj to co będzie na wiosnę ??? :D
Śliczne floksy , dalie i pysznogłówki ;:63 ;:63 Nie wiem czy widziałaś mam takie kolory pysznogłówek ale podeschnięte i z mączniakiem a Twoje śliczne .
To niebieskie to przetacznik tak wysoki ?? piękny ;:333 Budleja ma cudny kolorek ;:167
Miłego dnia i spokojnego deszczyku życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bukiet z pysznogłówki cudny Martusiu ;:138
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś drugi raz zaczynam do Ciebie pisać ,ale tym razem skończę .Martuś piekności jak zawsze do podziwiania zapodałaś ;:333
Dalie moje ulubione kwiaty piekne masz , niektóre miałam w swoim skromnym ogrodzie .Czekam aż reszta zakwitnie ,
jak zdąży oczywiście .to już poznaczę chyba :?: ;:306 .
Zdrówka i chłodu ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bardzo dorodne masz Marto m.in.oczywiście monardy ..białą miałam 2 sezony,liliową kilka i już ich nie ma..Nie wiem,czy to nornice je załatwiły bo w tym rejonie najbardziej buszowały, czy wymarzły...Przetaczniki już prawie wszystkie przycięłam , mam nadzieję ,że do jesieni zakwitną ponownie.

Pozdrawiam gorąco! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie właśnie wróciłam z podlewania,teraz trzeba robić to w nocy ,bo w dzień nie da się być w ogrodzie ,najwyżej można zrobić zdjęcia ,troszkę pospacerować i trzeba uciekać do chłodnego domu .

Marysiu,ja myślę,że ona już będzie taka duża,pysznogłówki są roślinami krótkowiecznymi i trzeba je co 3 lata odmładzać ,dam ci sadzonki ,bo się bardzo rozrastają ,i znowu muszę dla nich znaleźć jakieś miejsce i ich rozmnożyć ,bo w tym samym miejscu nie są długo,po prostu się wyradzają i znikają ,ja nie wiem czy zjem karczocha ,nawet nie wiem jak się je przygotowuje ,ale nie problem się dowiedzieć ,musi mi coś strzelić do głowy to może zjem,pozdrawiam ;:196

Beatko,już nie ma śladu po deszczu i znowu podlewam ,z ziemi to jest kamień i skorupa tak sucho,może być problem z grzybami jak dalej tak będzie,wcale to nie ciekawe a ceny grzybów pewnie będą nieprzyzwoicie wysokie ,po prostu koszmar ,a my tak jesteśmy przyzwyczajeni ,że grzybków u nas pod dostatkiem zawsze było,pozdrawiam ;:168

Tereniu,na wiosnę tez będzie ,krzaczysko tak się rozrosło ,że siłę mieć będzie,moje pysznogłówki nie mają mączniaka ,to przetacznik on taki średni z tych co mam,jeden biały mam wyższy ,budleja i mnie oczarowała,taka niska ,krępa i ma dużo pączków,w tamtym roku dostałam gałązkę od Iwonki ze Szczecina i tak pięknie rośnie ,kolorowych snów i buziaczki ;:196

Iwonko,mam 3 kolory pysznogłówki ,to bardzo wdzięczne roślinki,tylko trzeba je odnawiać ,bo sie wyrodzą,pozdrawiam ;:168

Aluś,u mnie jest więcej dalii,ale będą spóźnione ,bo pędziłam w donicach i część zjadły mi ślimaki i też czekam aż zakwitną bo ja je też uwielbiam,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196

Maryniu,juz pisałam wcześniej ,że pysznogłówki są krótkowieczne i po prostu co 3 lata trzeba odmłodzić i będą dalej,u mnie przetaczniki jeszcze kwitną ,ja nie mam białej ,muszę coś skombinować do kolekcji,pewnie też super wygląda,pozdrawiam z gorącego południa ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś gotuję w osolonym wrzątku do miękkości, a potem obieram z płatków (wysysam podstawę każdego z miąższu) potem zdejmuję płatki kwiatu i zostaje dno kwiatowe....i to jest najpyszniejsze tzw serce! Można zjeść z topionym masłem ale to już byłoby za dużo. Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się monardą, moja chyba nie rosła trzech lat w jednym miejscu, ale muszę pamiętać żeby innych nie stracić. Buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu pełnego kwiatów i cudnych zapachów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jaka ona piękna z koronkowymi liśćmi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na dobranoc brzoskwinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Spacerek zaliczony, Było miło . Cudne te Twoje kwiaty. ;:138 Poczęstowałam się też brzoskwinką.Smaczna.
A co to z koronkowymi liśćmi? Monardy fakt nie są długowieczne. Przekonałam się jak z każdym rokiem kępy zrobiły się mniejsze. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś czy to wrotycz ode mnie :?: http://s847.photobucket.com/user/marbru ... y.jpg.html
Dałaś po oczach tymi hortensjami ;:219 cuda! Śliczny floks i ta różowa jeżówka ;:63 Tą lilię Henryj widziałam u kogoś i myślałyśmy że to mutant :;230 No to ogród Twój zaliczony to idę spać.Kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Część Martuś!1
ale apetyczne te ostatnie fotki :D
Ale masz duuuzo pięknych lilii.
Cudnie wyglądają po kilka.
A hortensji,, :shock: Chyba masz każdą odmianę?
Ja też juz trochę ich mam.Nie tyle co u ciebie.Ale cieszą teraz mocno.I bardzo widoczne sa w całym ogrodzie , prawda ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:168 piękny spacerek odbyłam ;:138 Cudownie wszystko Ci kwitnie ;:63
Hortensje śliczne i tyle odmian ;:333 Floksy , lilie , jeżówka ;:215 Lilie Henryi kupowałam ale jeszcze nie kwitła , chyba że nornice się poczęstowały ?
Ale upał - trudno wytrzymać , uciekłam z działki i odpoczywam .
Serdeczne pozdrowienia przesyłam i ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś piękności ,piękności ;:138 ;:138 .Czekam na pozostałe dalie .U mnie też sporo dalii zjadły ślimaki .
Martuś odbierz PW .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś zajrzyj na PW ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ala,miło mi ,że spacerujesz po moim ogrodzie i podobają się kwiatuszki,brzoskwiń jest ogromna ilość,więc zajadaj się ,nawet nie wiem co z nimi zrobię .pewnie spadną ,z koronkowymi liśćmi to wrotycz pospolity Crispa,jest śliczny kolor zieleni i teraz te żółciutkie kwiatuszki jak u wrotyczu,ale liście są ozdobą przez całą wegetację ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,tak to wrotycz od Ciebie ,jest cudowny ,uwielbiam go ,już tyle porozdawałam ,bo kto przyjdzie do ogrodu to zaraz go wypatrzy przez te koronkowe liście i butelkową zieleń,lilia tez mi się podoba ,bo ja bardzo lubię wszystkie turbanowe i już mam ich trochę,pozdrawiam ,dobrej nocki i zdrówka;:196 ;:196

Aniu,lilii mam sporo i pięknie zakwitły ,dużo sadzonych w tym roku ,ale wyglądają jakby zawsze u mnie były,zawsze sadzę po 3 lub 5 szt i wtedy jest mała grupka.hortensji też mam około 25 -30szt ,różnych odmian,każdej odmiany to chyba nie mam ,myślę ,że jest ich dużo więcej,ale tez się cieszę,bo pięknie zdobią ogród
,pozdrawiam ;:168

Tereniu,witaj w ogrodzie,dość mi kwitną kwiatuszki ,ale nic nie robię oprócz podlewania,ja w tym roku wszystkie lilie sadziłam w koszykach ,bo mysz mam mnóstwo i wszystko by zjadły,upał niebotyczny ,nie można przez dzień wyjść na pole bo chyba by człowiek zemdlał,ja lubię ciepło i słońce,ale przesadza z temperaturą ,wiec w dzień siedzę w domku ,wczoraj pod wieczór obierałam borówkę ,ale końca nie widać ,jutro znowu podlewanie od rana ,pozdrawiam ;:196

Aluś,nie wiedziałam,że Ty taka daliowa jesteś ,ja miałam straszne problemy z kupnem dalii jakie lubię,z tych dużych mam chyba 9 szt ,ale powoli nazbieram ,ale takich ilości jak Ty miałaś,to nie wiem ,czy bym poradziła, u mnie te co zjadły ślimaki będą bardzo opóźnione,zawsze coś musi człowiekowi dokuczać,,pozdrawiam ;:196 wszystkie pw odebrane :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”