Daysy moje dalie też zjadły ślimaki ta jest w donicy więc się uratowała przed tymi żarłocznymi bestiami
Na ławeczkę zapraszam serdecznie kiedy tylko masz ochotę ,a o 9.00 rano ja już nie śpię ,więc....może kawka?
Wprowadzaj te swoje plany w czyn będę wpadała z rewizytą
No cóż może i burzowo ,ale mnie gdzieś te burze omijają

po grzmiało, po wiało, parę kropli spadło i tyle ,no cóż wieczorem znów trzeba będzie podlać

próbowałam przesadzić hortensję....ziemia jak skała
Jagna masz rację zawsze można wrzucić jakieś kolorowe bylinki ,bladawce są śliczne

Czarne końcówki to najczęściej dobrze znana bruzdownica pędówka i aż dziwne że właśnie teraz bo z reguły żeruje do końca maja....czarne jakby uschnięte młode przyrosty ,a jak uszczkniesz ,to pojawia się charakterystyczna dziurka ,a w niej najczęściej siedzi biała larwa

zrywam te końcówki ,a larwy gniotę i obcinam pęd aż do momenty kiedy nie ma dziury.Na ławeczkę zapraszam ,róże zbierają się do powtarzania ,więc będzie pięknie pachniało

Burza u mnie była ,ale bez deszczu....
Aniu moje ulubione i nie dlatego że z różami,ale i widok z niej jest piękny,widzę ścieżkę prowadzącą do ogrodu i wejście obsadzone różami

zapraszam i zostań jak długo chcesz ,chętnie cię ugoszczę
Aprilku rzeczywiście w tym roku Mme.Isaac P. na prawdę kwitła cudnie,mam dwie i obie rosną w pełnym słońcu ,nawet nieźle sobie radzą,podejrzewam że bardziej w cieniu cierpiałaby z powodu mączniaka,który i w słonecznym miejscu też jej dokucza

ale w tym roku....odpukać! jeszcze nie miała.
Miłka jest cudowna

czekam jeszcze na drugą bulwę którą obgryzły ślimaki

Będę do ciebie zaglądać bo jestem ciekawa tych twoich piękności