Familokowego ciąg dalszy
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
BEATKO tylko moje mieczyki były miniaturowe dlatego mogły być w doniczce .Myślę ,że te normalne mieczyki też mogły by być posadzone w donicach, a donice na rabacie wtedy mogłyby pobierać także pokarm z gleby
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, Twoje róże już powtarzają kwitnienie
Cały czas podziwiam Chopina u Ciebie, kwitnie zjawiskowo
A jak tam młoda Gebruder Grimm się sprawuje?

A jak tam młoda Gebruder Grimm się sprawuje?
- JAKUCH
DOROTKO ta kiść Chopina kwitnie już chyba z drugi tydzień i tylko usuwam przekwitnięte suszki.jednak dosyć jest jeszcze sporo kwiatów.Braci Grimm chyba posadziłam w złym miejscu ,albo parę roślin muszę stamtąd usunąć .Kwitnie słabiutko szybko przekwitają jego kwiaty.Teraz powtórzył jednym kwiatem ,ale poszybował ciutek w górę.Fajnie sie rozkrzewił ,ale ma zaledwie 0,5m wysokości
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jadziu jaki słodki bucik, cudny jest
, floks ma śliczny kolor, zauroczona nim ja strasznie 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu czapka z głowy
za tak cudne buciki dla niemowlaczka.
Jesteś kobietą mnóstwa talentów.
Moja LL nadal milczy i nie chce wypuścić żadnego pędu mimo podlewania i to codziennego.
Chyba to wszystko za mało mimo wszystko przy tej makabrycznej suszy.

Jesteś kobietą mnóstwa talentów.

Moja LL nadal milczy i nie chce wypuścić żadnego pędu mimo podlewania i to codziennego.
Chyba to wszystko za mało mimo wszystko przy tej makabrycznej suszy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
GRAŻYNKO paputki już zrobione tylko muszę dokupić różową wstążkę potem zrobię fotkę. Są już u przyszłej właścicielki
.Nie wiem co może dolegać LL,że nie chce rosnąć ,ale na pewno się zrehabilituje
IWONKO te paputki to dla przyszłej prawnuczki ,która za miesiąc przyjdzie na świat .Który floks Cię tak urzekł ?????

IWONKO te paputki to dla przyszłej prawnuczki ,która za miesiąc przyjdzie na świat .Który floks Cię tak urzekł ?????

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Jadziu, Ty to jesteś porządna kobitka, wszystko masz tak pięknie opisane, ja jestem bałaganiara i lubię często przesadzać , więc mam już taką mieszankę , że z nazwami mam kłopociki
.

Jadziu oczekujesz wnusi-wspaniale ,może odziedziczy po Tobie wszystkie talenty.Wyobraż sobie,że moj Tradescant też będzie powtarzal.Tak się cieszę bo ma naprawdę śliczne kwiaty.Giardina,Pomponelle Ru na tarasie też powtarzają-oczywiście już bardzo oszczędnie ale jednak . 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne róże, liliowce , pięknie , kolorowo
A etap z perełka cudny

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu lilie ostatnie kwitną i wszystko błyskawicznie przekwita przez gorąc. Jedyna zaleta to może szybciej zakwitnie mi hibiskus bylinowy
Lilia pytajnikowa bardzo strojna! 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Iwonka ma rację,floks fiolecik bardzo ciekawy 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadzia jestem pod wrażeniem ilości pąków różanych ,u mnie coś długo się zbierają ,aby ponownie zakwitnąć . Jedynie ciągle kwitnie Pink Cloud i Angela ,reszta czeka na wodę...i chyba sie nie doczeka zbyt prędko...
Bucik frywolitkowy -mistrzostwo świata...
Bucik frywolitkowy -mistrzostwo świata...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Przed chwilą w prognozie pogody usłyszałam, że od wtorku powrót afrykańskich temperatur, przerywnik w niedzielę, ponoć 26*C
Jadziu a u Ciebie dosyć zielono. U mnie zaczyna przeważać jesienna barwa.
Jadziu a u Ciebie dosyć zielono. U mnie zaczyna przeważać jesienna barwa.
- JAKUCH
Ta pogoda mnie dobija .Nie mam nawet ochoty siadać do komputera wolę siedzieć przed wentylatorem
Takie upały to nie dla mnie jestem bez werwy, a żeby rośliny jako tako wegetowały trzeba je 2 X dziennie podlewać inaczej daremne były nasze starania .Róże jako tako powtarzają kwitnienie, ale bez szału .Pięknie jednak rozrosły sie dwie maruderki Anisade i Schwarze Madonna .Obie są już parę lat u mnie, a dopiero teraz krzaczki wyglądają zachwycająco nawet jak na takie upały .
ZOSIU oczywiście wciąż podlewam rośliny większość róż ma już swoje lata, wiec są też dobrze ukorzenione .Upały średnio na nie wpływają, tylko kwiaty zbyt krótko się na nich trzymają.W poniedziałek wyślę paczkę
NELKA moja Angela obraziła sie na mnie za jesienne przesadzenie ,ale się na nią nie gniewam przecież musi to odchorować .Teraz gdy krzaczki Czarnej Madonny i Anisade się rozrosły potrzebna byłaby korekta ,ale już się ich nie chwytam .Niech sobie rosną, a jakaś zima to zweryfikuje..Paputki są i dla mojej prawnusi, ale dałam je już jej mamie .Jednak gdy dokupię wstążkę to zrobię im fotkę
ANIU ciekawie wygląda floks podczas przekwitania dlatego zrobiłam mu fotkę z bliska .Jednak w początkowej fazie jest ciemno lilowy
IWONKO on po prostu tak śmiesznie wygląda w czasie przekwitania ,ale muszę powiedzieć ,że w tej fazie również mi się podoba
MARYSIU ta lilia z pytajnikiem dlatego ,że nie jestem pewna czy to Muscadet .Jednak była z tą nazwą zakupiona .Mnie wiosna wymarzł hibiskus bylinowy.Chyba ubiegłoroczne ulewne lato miały wpływa na to .Cóż już z niego zrezygnowałam, a był u mnie chyba ze 4 lata
KAROLU lubię się bawić to sprawia mi przyjemność
ANUSIU nie wiem czy prawnusia może odziedziczyć po mnie talent
nawet nie wiem czy dożyję jak ona będzie na etapie uczenia sie. Życie sprawia nam niespodzianki więc może .Dobrze ,ze nasze róże nawet przy takiej pogodzie sobie radzą zresztą wszystkie rośliny .Jednak są odczuwalne braki deszczu rośliny nawet po krótkiej ulewie by trochę ożyły, a tu zapowiadają ciąg dalszy upałów 
WIESIU nie wszystkie rośliny mam opisane ,ale te które wiem jak sie nazywają wolę opisać ,żeby wiedzieć jak która ma na imię .W następnym roku czasem się tymi nazwami posiłkuję
bo mózg coraz ciaśniejszy

ZOSIU oczywiście wciąż podlewam rośliny większość róż ma już swoje lata, wiec są też dobrze ukorzenione .Upały średnio na nie wpływają, tylko kwiaty zbyt krótko się na nich trzymają.W poniedziałek wyślę paczkę
NELKA moja Angela obraziła sie na mnie za jesienne przesadzenie ,ale się na nią nie gniewam przecież musi to odchorować .Teraz gdy krzaczki Czarnej Madonny i Anisade się rozrosły potrzebna byłaby korekta ,ale już się ich nie chwytam .Niech sobie rosną, a jakaś zima to zweryfikuje..Paputki są i dla mojej prawnusi, ale dałam je już jej mamie .Jednak gdy dokupię wstążkę to zrobię im fotkę
ANIU ciekawie wygląda floks podczas przekwitania dlatego zrobiłam mu fotkę z bliska .Jednak w początkowej fazie jest ciemno lilowy
IWONKO on po prostu tak śmiesznie wygląda w czasie przekwitania ,ale muszę powiedzieć ,że w tej fazie również mi się podoba
MARYSIU ta lilia z pytajnikiem dlatego ,że nie jestem pewna czy to Muscadet .Jednak była z tą nazwą zakupiona .Mnie wiosna wymarzł hibiskus bylinowy.Chyba ubiegłoroczne ulewne lato miały wpływa na to .Cóż już z niego zrezygnowałam, a był u mnie chyba ze 4 lata
KAROLU lubię się bawić to sprawia mi przyjemność
ANUSIU nie wiem czy prawnusia może odziedziczyć po mnie talent

WIESIU nie wszystkie rośliny mam opisane ,ale te które wiem jak sie nazywają wolę opisać ,żeby wiedzieć jak która ma na imię .W następnym roku czasem się tymi nazwami posiłkuję