Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu pięknie u Ciebie,a pomidorasy mniam ,u mnie dopiero 1 się w foli poczerwieniał a na polu żaden więc w tym roku póżno mam ale ogórki już zaprawiam.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No pięknie u Ciebie, zresztą jak zawsze ;:oj . Ale mi smaka narobiłaś tymi pomidorkami i ogórasami,jak ja bym zjadła takiego polskiego prosto z krzaka ;:223 . Martwi mnie tylko gdzie Ty jesteś ,bo taka tu cisza. Myślę ,że pewnie Bogusia na wczasach ;:306 .Zdrówko chyba wróciło? Ja jeszcze trzy dni i wracam do domu, tylko żal zostawiać wnusię ;:145 .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu :wit
Przepiękny ogród i wszystkie roślinki ;:108 ;:108
Tyle tego tam masz ;:224 ;:224
Spobodała mi się ta roślinka między rudbekiami.Co to takiego, ładnego ??
wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11

Post »

Bogusiu :wit
Jaką sadzisz odmianę ogórków? widze, że są takie podłużne i nieposkręcane ;:108 mają dużo pestek??
Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani, jestem, jestem. Na razie jeszcze rehabilituję się i wypoczywam w zaciszu mojego raju ;:306 Żar kapie z nieba a ja na leżaczku, w cieniu wiekowego orzecha , blisko stawu rozkoszuję się różnorodnością kwiecia
Najprawdopodobniej wystartujemy 12 sierpnia. Emeryci nie są związani czasem :tan , choć zabieramy ze sobą wnuczkę więc musimy zdążyć z powrotem do rozpoczęcia roku szkolnego.
Marzenko!Pomidorasy i ogórasy :;230 rosną jak szalone/ oczywiście w tunelu foliowym. W ogrodzie pomidorów nie sadzę , z wyjątkiem samo wysiewających się , bezproblemowych koktajlowych. Ogórki zaprawiam co drugi dzień, nadmiar oddaję znajomym ;:108
Aniu!/ aniap56/ Na razie jeszcze nasycam oczy swoimi pięknymi kwiatkami. W przyszłym tygodniu pojedziemy w Polskę. Mam nadzieję,ze trochę ochłodzi się. Aneczko , Ty już cieszysz się wnusią , ja z utęsknieniem czekam. Nasze :;230 / młodych/ maleństwo będę miała na co dzień :tan
Aniu! / anabuko/ Nie wiem czy chodzi Ci o cleome,. Moje rudbekie rosną też w towarzystwie kolorowych dalii wysiewanych wiosną. Musisz bliżej określić , która to roślina.
Wiolu! Ja jestem wierna jednej odmianie / śremskie/ W ubiegłym roku posiałam wynalazki i nie byłam zadowolona. Ważne jest też aby miały sporo wilgoci . Moje w tunelu foliowym i w gruncie są systematycznie / co drugi dzień/ intensywnie podlewane. Zerwane w odpowiednim momencie , pestki są niemal niewyczuwalne.Doskonałe do kiszenia. Moja wnuczka
twierdzi,ze kiszę najwspanialsze ogórki na świecie ;:306 ;:306 ;:306 Mam swój patent. Mogą być przechowywane dwa, a nawet trzy sezony , mają wspaniałą barwę , smak , są twarde.
Beatko!jeszcze brykam po swoim ogrodzie, a raczej odpoczywam. W przyszłym tygodniu ruszamy! :tan
Wieczorem zapodam nowe ogrodowe fotki.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, ślicznie u Ciebie. Prawdziwe morze kwiatów. Bardzo fajne kamienne ścieżki. Zbiory warzywne bardzo apetyczne!

Zakwitły mi maki od Ciebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11

Post »

Bogusiu a powiedz mi którą stroną układasz ogórki w słoikach?? Tą jasną czy ciemną do góry??
:wit ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Sama zostawiłam kawałeczek działki bez koszenia i plewienia - no wyrwałam lebiodę i pokrzywy, ale trawy i inne roslinki rosną swobodnie. Rzuciłam kilka opakowań mieszanek łakowych, wabiacych motyle i takich kolorowych, ale teraz wyglada jak łąka po sianokosach ;:306 ;:145 ;:306 ;:145
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu! dziękuję serdecznie ;:180 Właśnie wróciłam z ogrodu, podlewałam , robiłam fotki i napawałam się zapachem i pięknem kwitnień. Ze ścieżek jestem zadowolona / zdobią i praktyczne/ ale przepłaciłam trwającą ponad 3 miesiące , rwą kulszową ;:222 Jeszcze korzystam z rehabilitacji , bo nie ustąpila całkowicie. W przyszłym tygodniu wyjeżdżamy w świętokrzyskie, może tam ją zostawię ;:306 ;:306 ;:306
Wiolu! układam szerszą stroną, od ogonka/ ciemniejszą/ w dół słoika. Taka jest reguła, bo zdaża się ,ze przy ogonku / gdy dużo słońca i mało deszczu moze być w końcówce goryczkowaty . Wtedy ta gorycz nie rozchodzi się po całym ogórku. Tak samo obieram na mizerię
Sól / obowiązkowo kamienną/ sypię bezpośrednio do słoików . Oprócz baldachów kopru, czosnku i chrzanu dodaję po 2-3 listki wiśni/ utwardzają/ i czarnej porzeczki/ poprawiają smak/. Po zerwaniu przechowuję 2-3 dni w ciemnej, zimnej piwnicy aby odparowały.
Aniu Ja staram się wszędzie wyzbywać polnych kwiatków / sorry- nad stawem pojawiają się/
W ogrodzie mam multum kwitnących / jeżówki, groszki, budleje, werbeny i cała reszta/ zatem motyle mają raj ;:108

Kochani, zostawiam Wam dzisiejsze zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu no gdzie Ty mi się zapodziałaś, nie pokazujesz się u mnie i zniknęłaś, nie ukrywaj przede mną tak kwiecistego, cudnego ogrodu ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, mam wyrzuty sumienia,ze zaniedbuję Was- myślę,ze wkrótce nadrobię. Rzadko siadam przed komputerem / uciążliwość związana z nerwem kulszowym/ . Moja synowa jest teraz cały czas w domu więc dotrzymuję jej towarzystwa a na dodatek zaprawianie ogórków itp ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiem Bogusiu, gdzieś wcześniej czytałam, że dopadło Ciebie to paskudztwo, zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Okropne dziadostwo, siedzę i wiercę się, bo długo w takiej pozycji nie wytrzymuję. Najlepiej czuję się gdy chodzę i stoję, ale jak długo można.
W środę jedziemy w świętokrzyskie więc może w końcu zregeneruję nóżkę ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Współczuję Kochana tej dolegliwości. Kilka dni temu coś "weszło" mi w biodro- kręgosłup krzyżowy. Ale po trzech dniach uspokoiło się. Myślę, że to przez wentylatory !! Zdrówka życzę. Jestem już na miejscu , ale odczekam te upały na wysyłkę roślinek.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko! :wit dobrze,że Ci przeszło...ja juz nauczyłam się żyć z bólem, choć nie jest to łatwe.
Tak , tak o wysyłce na razie nie myśl, niech miną upały. Na razie wyjeżdżam / w środę/ :tan
Beatko!pomimo upałów trawa u mnie soczysta, choć nie wszędzie. Dzisiaj rano skosiłam tam, gdzie ciągniczek nie wjedzie.
Gęsta, dorodna , zielona - sama byłam zdziwiona ;:108
Ogród podlewam codziennie wieczorem około godziny , wodą ze stawu .Trawy niestety nie podlewam.
Też mam taką nadzieję ,ze dopiero na wyjeździe odpocznę, choć zamierzamy aktywnie wypoczywać. W domu ciągle jest coś do zrobienia , niby oszczędzam się a jednak : obiad, pranie, sprzątanie , zaprawianie owoców i warzyw, nie wspomne o ogrodzie/ tu wyciąć, tam podlać/ i tak w kółko.
Zostawię ogród w idealnym porządku, zobaczymy co zastanę po powrocie ;:306 ;:306 ;:306 / choc przez tydzień nie zdąży się za bardzo zapuścić ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”