Ale... Stwierdzić trzeba, że jesteś na dobrej drodze do dobrej kolekcji porządnych roślin. Czyli - tak trzymaj!

Na ten sezon ma się rozumieć?brombiel pisze:Jeszcze tylko w drodze 3 czy 4 hoje...i jesienią kilka Epi ma dojechać...i już wszystko
Henryku jesteś niezrównany...mieszkałabym w dżungli i też miałabym pustohen_s pisze:Dobrze, że następne rośliny w drodze, utrzymuję bowiem dalej że jest u Ciebie pusto, wciąż pusto.![]()
Ale... Stwierdzić trzeba, że jesteś na dobrej drodze do dobrej kolekcji porządnych roślin. Czyli - tak trzymaj!
Jasne że na ten sezononectica pisze:Na ten sezon ma się rozumieć?brombiel pisze:Jeszcze tylko w drodze 3 czy 4 hoje...i jesienią kilka Epi ma dojechać...i już wszystko![]()
One wszystkie są w tym samym wieku co moje...antek chyba tylko starszy, albo tak wyrósł czyli do trzech lat trzeba czekać...jeśli nie mam racji niech Kasia mnie poprawi ...onectica pisze: To kiedy te epies maja zaczać kwitnać - w przyszłym roku, czy za dwa?
Dokładnie, właśnie dla tego zależało mi by piętrusy zawiesićaleksanderk pisze:W tych wiszących piętrusach jeszcze luzy ,a można dołożyć pięterko
Kasiu bardzo dziękuję, są pięknie prowadzone i mają śliczne korzenie...nie powinny mieć problemu z aklimatyzacją...wiszą sobie w oknie, mają piękne słoneczko...i niektóre puszczają dzieci od korzenikubasia pisze:Aga, cieszę się, że znalazły nowy, lepszy dom. U mnie nie miałyby takich luksusów.![]()
Czy ta sulka ma jakieś oznaczenie, kwiat jest piękny. Przyznam się, że wczoraj popełniłam zamówienie na kilka i już nie mogę się doczekać przyszłorocznego kwitnienia.
Jej toś mnie wystraszyła zaraz posprawdzam i opryskam nawet jak nic nie znajdę (oby tak było)...ja kupiłam u roslinomania...ponieważ kurier w piątek nie trafił do mnie to hoye w paczce wróciły do rozdzielni ...trzy dni dodatkowo przeleżały w paczce i bałam się o ich stan...okazało się że wszystko jest ok, nic im się nie stało...czy można zrobić im oprysk chemią dla kaktusów?bebos pisze:Aga - wydaje mi się/jestem pewna, że te hoje kupiłyśmy u tego samego sprzedawcy /.../
Uważaj! Konieczny oprysk!
A wiesz, że H. kerrii z listka nie podejmie wzrostu?
No tak ale ja tak bardzo chciałam mieć te statkipiasek pustyni pisze:Oj, Dziewczyny, chyba też wiem, od kogo je macie, bo kiedyś patrzyłam i patrzyłam, ale się szczęśliwie nie zdecydowałam. Nie, żebym cieszyła się z Twoich, Beatko, niepożądanych gości, ale tak jakoś potwierdziłam sobie w duchu ...Życzę oczywiście powodzenia w walce, a Agnieszce by nie miała tego problemu. Lepiej kupować od pewnych osób, bo na All jest też takich trochę - nie mówiąc o Forum. Natomiast roślinki od Kasi polecam w stu procentach i gratuluję takich nabytków!
To fakt o lokatorów łatwo...za to ciężko jest się ich pozbyćkubasia pisze:Dziewczyny, nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale w okresie letnim dość łatwo o lokatorów, bo nieproszeni przez otwarte okno włażą.Renomowani sprzedawcy, choćby wspomniany w wątku Kingi (crazydaisy) - Gommer, wysyła z bandą przędziorków. Agę uprzedziłam, że podgryzione przez ślimaki, a Żanetce dziękuję za komplement.