Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Ja nie nawoże jeżówek, jedyna przeszkodą są ślimaki. Owszem, żerują wieczorami i nocą. U mnie prawdziwa zmora są te gołe.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieję,że Lacre zbierze się w sobie,u majeczki się w niej zakochałam...

Cześć Aniu..... wywołałaś mnie.... :;230 i od razu muszę to napisać.... zbierze się ... może ma za mało picia, albo papu... To jej pierwszy sezon ... jeszcze będziesz z niej zadowolona. ;:196
Mam 7 krzaczków i uwierz mi w tej chwili patrzę na pięknie kwitnące róże, które wytrzymują żar... fakt podlewam je i staram się zasłonić im nóżki.... Wiele róż tak lubi...
Ta żółciutka.... masełkowa to chyba Henrietta Barnett ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, a ja się zastanawiam, czy zamiast marudnej Madame nie wsadzić uroczej czekoladki ;:224 tylko czy ona wytrzyma słoneczne stanowisko?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni u mnie też jeśli już są to golasy ;:303

Maju to mnie pocieszyłaś ;:108 Ja wiem,że muszę na nią zaczekać,ten rok niekorzystnie wpływa na róże,bynajmniej u mnie,jak zakwitły w czerwcu pięknie to na drugi dzień ulewa je położyła do parteru i nici ...teraz za to gorąco i pytanie? Czy dadzą radę?

Henrietta Barnett to majeczko na pewno nie jest coś na m mi świta w głowie już wiem ;:303 Marselisborg Castle :D

Sabinko ja tam nic nie sugeruję,ale to byłoby super posunięcie,na żywo ta róża jest naprawdę cudna ;:167

Pomidorki mojej mamci na upał w sam raz ;:215

Obrazek

Hanstadt Rostock bardzo lubię te oranżowe kwiaty...

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ślimaki podjadały jeżówki wiosną, w tej chwili dzięki pogodzie w ogóle nie dostrzegam ich... apetytu :D choć na pewno są. Czekoladka wspaniała ;:167 Czy Twój Miś Polarny ma takie jasne listki, czy tylko tak wyszedł na zdjęciu? Pytam, bo właśnie podejrzanie jasnozielone ma u mnie Magical Moonlight, do tego kwiaty mizerne. The Edge faktycznie urodziwa - czy ona pachnie? Floksy uwielbiam - do tego ten specyficzny zapach, który kojarzy mi się jak żaden inny z gorącym latem. Czy po kwitnieniu je ścinasz? Przy samej ziemi czy trochę wyżej? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fakt, w taki upał najbardziej smakują lekkie potrawy.
A pomidorki z świeżym chlebkiem czy bułeczką są wyśmienite.
Moje też już jemy od jakiegoś czasu a mnie smakują takie prosto z krzewu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu to fakt, jak widać wcale nie trzeba jechać do upalnej Grecji. Nie mniej co się zobaczy obcej kultury to się zobaczy.
Mówisz, że lilie już przekwitają... Szkoda, po cichu liczyłam, że jeszcze je zobaczę po powrocie. :oops:
Jeżówki, te pełne i mnie rozczarowały w tym roku, czego nie mogę powiedzieć o tych z pojedynczymi płatkami.
Pięknie stroją się hortensje. Już nie mogę się doczekać!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu lilie, liliowce pięknie i zdrowo ci kwitną, a hortensje będą długo cieszyć. Przynajmniej niektóre róże nie zawiodły mimo upałów. Czekoladka nic sobie z suszy nie robi, wyjątkowo piękna i ile pąków. ;:oj Dzięki, że pomogłaś mi podjąć decyzję o posadzeniu róż. ;:196 Drugie kwitnienie, takich maluchów mnie zaskoczyło. ;:215 Jeżówki z różami pięknie się komponują, pewnie też odgapię. :D Nie mam tylko wyobraźni jak duża będzie Artemis, żeby dosadzić na rabatę jeżówki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Upalny sierpień...ledwo zipię ;:202 Dzisiaj jadę podlewać...Ostatnim razem jak byłam róże dość dobrze sobie radziły,teraz nie wiem jak będzie.
25 lipca padało,teraz nic kompletnie...czekam na niego z utęsknieniem ;:224

Milenko w tym roku Miś Polarny ma jasne listki,może trzeba żelazo mu zapodać? Czy jeszcze można nawozić?
Z tego co pamiętam The Edge pachnie ;:108 Floksy ścinam prawie do samej ziemi,one są niezniszczalne ;:333

Grażynko pomidorki z krzaczka są najlepsze,uwielbiam ;:108

Aneczko Grecja jest piękna,na razie widzę ją tylko na zdjęciach,ale może kiedyś tam się wybierzemy chociażby posmakować dań greckich i sałatek ;:333 I ta woda czysta jak kryształ ;:170
Aniu niestety liliom opadają płatki ...czekam na Twój powrót i relację z wycieczki ;:333

Soniu liliowce to twarde rośliny,domówiłam 3 szt od Alanii z naszego forum ;:108
Cieszę się,że czerpiesz radość z uprawy różyczek,w Twoim ogrodzie prezentują się pięknie ;:215
Jeżówki z trawami mi się bardzo podoba takie zestawienie,dosadze do moich trawek te zwykłe,mocarne,co nigdy mnie nie zawodzą ;:108

The Edge przekwita ...

Obrazek

Jeżówka Raspberry truffle malutkie ma kwiaty,ale ważne,że w ogóle zakwitła...

Obrazek

rzekoma Marmelade...napisałam do BR,odpisali,że mi zwrócą za nią pieniądze,ale ja wolałabym roślinkę ;:131

Obrazek

William Christie po podlaniu

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

Hot Chocolate i jak tu jej nie kochać?

Obrazek

Obrazek

Elfe miała iść na kompost,bo od 4 lat nic nie urodziła,a tu proszę niespodzianka ;:oj

Obrazek

Aspiryne Rose tworzy bukieciki

Obrazek

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, Hot Chocolate intrygująca ;:108 i jeszcze piszesz że tak fajnie radzi sobie z tym upałem ;:oj
To idealna róża na moją skwarną patelnię, hmmm :wink: 8-)
The Edge śliczna ;:333
Ochłody i deszczu życzę :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jeżówka Raspberry truffle - prześliczna ;:oj Jeszcze nie mam tej odmiany i chyba muszę to poprawić ;:333 Czy ona ma taki rzeczywisty kolor?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu od pqawie dwóch tygodni zajadam się sałaką grecką na dwa posiłki dziennie! :-D
Mam jednak cichą nadzieję, że zastanę jednak jakieś kwitnące lilie po powrocie. Tym bardziej, że nie wszystkie lilie zakwitły przed moim wyjazdem.
I ja mam jeżówkę Raspberry Truffle. Ma ona lekko brązowe oczko. Potrafi mieć czerwonawe muśnięcia, jednak dominującym kolorem jest właśnie taki piękny róż. ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu Hot Chocolate zachwyca ;:215 Nie ma to jak dobrej jakości sadzonka ;:108 Ja w zeszłym roku kupiłam taką biedę i do tej pory nie może się zebrać za porządne kwitnienie. W czerwcu uraczyła mnie jednym kwiatem, a teraz gdy pączków ma ze cztery, to pierwszy po rozwinięciu natychmiast spaliło słońce ;:222 . Kolejne rozwinęły się dzisiaj. Pewnie jak wrócę z pracy, nie będzie już co oglądać... I co najciekawsze, ona przez cały dzień nie ma aż tak dużo słońca :roll: , ale kwiaty mają rzeczywiście oryginalną barwę.
Deszczu życzę i Tobie i sobie, bo u mnie tragedia, tak sucho. Nie pomaga nawet codzienne podlewanie. Wieczorem podlewam, a rano ziemia sucha i sypie się jak popiół :( Tylko chwasty dalej rosną, podkradając wodę innym roślinom :evil:
Miłego weekendu! ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie już od dawna nie spadła kropla deszczu, sucho jak na pustyni a w szpary w ziemi całą dłoń można włożyć.
Nie pamiętam już takiej suszy, chyba dawno temu tak było.
Twoje różyczki wyglądają pięknie i świeżo, moje nie otwierają pąków tylko zrzucają, pomimo podlewania. ;:222
Sama też ledwo żyję, a co dopiero smażone słońcem rośliny jak w cieniu jest 34 stopnie. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
.Śliczne róze
Jeżówka Marmelade to nie jest.Ja mam inaczej wygląda.
Ale pomyłki wszędzie się zdarzają.Na wiosnę kupiłam pomarańczową jeżówkę- jest różowa zwykła :twisted:
W hostach i to czy z ogrodniczych( kapersów, czy też ze szkółki)
, czy powojnikach też miałam pomyłki.Szkoda.Bo człokiek płaci za to co chce .Anie za to co mu popadnie ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”