Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Marysiu Ja na szczęście mam za daleko do pomidorów żeby tak często zaglądać. Przypuszczam, że też kursowałabym co chwilę do nich
Marchewy już wykopałam bo były spore a korytarze nornicy niebezpiecznie skręcały w tamtą stronę. Wyrwałam też pierwsze cebule. Nie wiem dlaczego ale dwie mi zgniły :roll:

Obrazek

Moi rodzice pytali czy mam jakąś czerwoną marchewkę. Dziś znalazłam :;230

Jeśli nie masz takiego floksa- to już masz ;:215

Piach na szczęście był wilgotny i pachownica została zakryta plandeką więc baby będą.
Oczywiście koteczka przyszła obadać czy to aby nie kuweta dla niej ;:306
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O właśnie na podglądzie widziałam marchewki. Cebula to mnie tylko raz wyszła z dymki i raz wysiałam nasiona w truskawkach! ile ja się najadłam wtedy pysznej zielonej cebulki :D Sprawdzę tą konfigurację różu z bielą bo biały z różowym środkiem mam i nawet chętnie się podzielę...a zresztą jeszcze nieraz będziesz musiała do mnie zawitać, choćby po ten bzik :D
O to nakrywaj piach, żeby baby nie były zbyt mokre ;:oj
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz- nie wiedziałam, że można oglądać nie publikowane zdjęcia ;:oj
Muszę przeglądnąć czy aby na pewno wszystkie nadają się do pokazania ;:306

Cebula jest z rozsady a wcześniej siana do gruntu nie wychodziła. Teraz tylko tak będę ją uprawiać ;:215

Oczywiście Marysiu, że zaglądnę do Twojego ogrodu, jest uroczy a nawet magiczny a jesień musi być tam piękna ;:215

Miłej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu :wit
Pięknie i kolorowo !
Malwy bardzo lubię , kiedyś miałam . Rosły malowniczo za płotem , niestety liście cały czas były pokryte rdzawym nalotem . Było to kilka dobrych lat temu . Nie stosowałam żadnych oprysków , rosły samopas . Denerwowały mnie te zmiany i nie szczególnie dbałam o te malwy . Z czsem znikły i już ich nie ma . Tak sobie myślę , że teraz gdy znam OW , HT , KSM może posadzić ? A jak u Ciebie ? Liście czyste ?
Pomidorki owszem , owszem , a i papryczkę czerwoną wypatrzyłam . Te zielone to Malachitowa Szkatułka ? , czy coś innego ? Jak nazywa się podłużny ( wygląda jak papryka ) , wiszący jeszcze na krzaku ? Smerfa lub innego fioletowego można mieć w przyszłości dla fantazji , bo na pewno nie dla smaku . Mam jeszcze Ingio Blue i Rose , sprawdzę ich walory smakowe , ale pewnie porównywalne ze Smerfem . Najwyżej je przerobię na sok .
Marysiu u mnie też dojrzewają tylko pojedyńcze pomidory , może to dobrze bo odbywają się celebrowane degustacje . Sałatki jeszcze nie było . Za to robię im zdjęcia . Potem gdy będzie ich więcej nie będzie tyle radochy tylko będzie więcej roboty bo trzeba będzie je przerabiać . Chociaż jak patrzę na te moje ponidory to może za wiele ich nie będzie , słabo powiązały wyższe grona , a te na pierwszym co prawda są duże, ale ale jest ich nie wiele na krzakach .
Pisałyłyśmy o nornicach , o sposobach walki z nimi . Nornic u mnie nie widać , a buraki objedzone . Od góry , ta część bulwy , która wystawała z ziemi . Proceder musiał się dopiero zacząć , bo objedzonych było tylko kilka . Było , bo wyrwałam i mam dodatkową robotę . Szczęśliwie nie ma ich dużo . I moje pytanie do Was : jakie przetwory robicie z buraków ?
Dzisiejsza noc u mnie prawdziwie letnia , całe 7C . Czy u Was noce w tym roku też takie chłodne ? W poprzednim tygodniu dwa razy było przepalane w kominku bo w domu po prostu było zimno .
Życzę Wam dobrego dnia i idę jeszcze trochę pospać . Pa, pa .
Małgosiu piaskownica super !
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak do tej pory nie widziałam zdjęcia nieogrodowego, dlatego oglądam :D a zaczęło się wtedy kiedy nie widziałam zdjęcia dopóki w niego nie weszłam i żeby nie wchodzić i coś tam odpowiadać za każdym razem oglądałam po kolei, a po opuszczeniu zdjęć czytałam komentarze :D
Zapraszam i życzę Ci pogodnej niedzieli!

Beatko ja też obserwuję te piękne duże pomidory (zielone) i czuję niedosyt, ale może chociaż trochę własnych przetworów będzie. Ja trochę jem oczami ;:306 Wiesz? Ci którzy uprawiają pomidory na handel (ale na FO też czytałam) sięgają po hormony :shock:
Moje malwy nie mają rdzy, ale są całe w dziureczkach...a miało by coś innego jeść to niech je malwy ;:306
Buraki może wyjada jakieś leśne zwierzątko :?: Ja nie mam dużo buraków więc na jesieni nastawiam barszcz do kiszenia i mam do BN, a nawet dłużej. Lubiłam kiedyś malutkie buraczki pasteryzować w zalewie, ale to było dawno i nawet nie mam przepisu. Jakby co to rzucam hasło i na wyspie sypią się przepisy jak z rękawa ;:333
Noce chłodne, a rano wręcz zimno jak zasuwam otworzyć kurnik, a propos czy Twoje wstawianie o świcie też się z tym wiąże?
Jednak ja po powrocie natychmiast wracam do łóżka ;:19
Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu :wit
Dzisiejsze wczesnoranne obudzenie to ewenement . Po prostu obudziłam się i nie mogłam usnąć , wzięłam się za tablet . Poczytałam , popisałam i poszłam dalej spać .
Drobiu nie hoduję , może gdy bedę na emerytyrze . Chociaż tu gdzie mieszkam będzie to prawdziwe wyzwanie . Lisy , kuny , jastrzębie , ale kto wie ? Na razie to nie możliwe , bo jeździmy do pracy i wracamy około szesnastej .
Gryzoni u nas dużo bo las do okoła . Nie walczę z nimi , nie truję . Jedynie przeganiam nornice . Buraki wykopałam , bo dokarmiać ich nie będę .
Ja też kiszę buraki , taki kiszony sok jest świetny . Ukisiłam też liści winogronowych i zrobiłm eksperyment z łodygami sałaty . Porosły mi duże ( wysokie ) i te głąbki zakisiłam . Tak klasycznie , z koprem , czosnkiem i . W smaku przypominają kiszone ogórki , są tylko bardziej jedwabiste i mniej jędrne . O taki sobie eksperyment , pewnie już go nie powtórzę . Wiem , że są nawet specjalne odmiany do kiszenia np . Głąbiki Krakowskie .
Lubię sobie trochę poeksperymentować w kuchni .
Pozdrawiam . Beata .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko
A Małgosia walczy z grillem podczas gdy berbeć ustawia z dziadkiem babki :;230
To pisz o eksperymentach i ja je uwielbiam. Dzisiaj zjem pierwszego karczocha, bo urósł już wielki i pewnie zaraz by zakwitł :D Używałaś już kiszonych liści winogron do gołąbków, bo ja jedynie jadłam gdzieś na południu ale nie podrażniły jakoś mojego podniebienia :;230 Skorzystam z doświadczenia głąbowego i nie wykorzystam, zresztą u mnie się nie marnują bo mam takie co je szybko zdziobią ;:306 Mamy koleżankę na FO, która hoduje drób przy lesie i jakiś czas się udawało, ale skończyło się potężnymi stratami ;:oj
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj u mnie bardzo ciepło . Dawno już tak nie było . Podobno trochę to potrwa . Ludziom to trudno dogodzić , już jestem tym upałem zmordowana . Zimno źle , gorąco też nie dobrze .
Marysiu tak sobie myślałam o Twoich pomidorach . Może masz posadzone odmiany póżno owocujące . Napisz proszę jakie masz odmiany .
Kiszone głąbki sałatowe posmakowały nam na tyle , że pozostałe też pójdą do kiszenia .
Liście są już ukiszone , ale jeszcze nic z nich nie robiłam . O tej porze roku jest tak dużo jedzenia , że nie wiadomo co wybrać . Gołąbki owszem zrobiłam , ale z kapusty którą obdarowała mnie sąsiadka . Dostałam dwie , ta z luźnymi liśćmi poszła na gołąbki ( a liście winogronowe w sołoiku ) , a druga trzykilogramowa została szatkowana i zaczyna się kisić. Robię sporo kiszonek , bo lubię kwaśne potrawy , ale nie koniecznie polewane sokiem z cytryny czy octem . Zakisiłam też sporo główek czosnku , jeszcze nie do końca jest ukiszony . Kiszę też pomidory i w tym roku spróbuję zakisić paprykę . Dlatego do hodowli wybrałam paprykę o mniejszych owocach , której w sklepach nie ma .
Marysiu , bardzo Ci zazdroszczę ( ale to dobra zazdrość ) Twojego karczocha . Napisz koniecznie jak smakował . I jak go robisz . Już mi świta w głowie , że w przyszłym roku spróbuję jeszcze raz posadzić karczochy . Podpytam Cię jak to zrobić by się dobrze udało . Teraz moja świadomość ogrodnicza jest większa to może pójdzie mi lepiej . Może namówię też Małgosię ? Zawsze we dwie to przyjemniej , sorry we trzy .
A , w miejscu gdzie rosły buraki od razu wczoraj wysiałam rzepodkiew Mantanghong . Mam to cudo poraz pierwszy , skórka ma być biała a środek czerwony .

Pozdrawiam . Beata .
Pozdrawiam, Beata.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj walczyłam z grillem, walczyłam. Było dziś tak duszno, że skubany nie chciał się palić. Ale po długim i częstym wachlowaniu udało się skonsumować małe "co nieco".
A Wy tu o pysznościach rozprawiacie.
Gdybym miała buraki... bo nie wzeszły... to poprosiłabym moją mamę o zrobienie buraków z kapustą. U nas tylko mnie one smakują i mama robi je bardzo rzadko. Gdybym miała buraki... chciałabym je zakisić żeby były na barszcz, gdybym miała buraki... zamroziłabym pokrojone aby mieć do zupy albo do barszczu ukraińskiego. Gdybym miała ;:306

Betko Mnie w zeszłym roku burki nadgryzały ślimaki. Wszystko, co było powyżej gruntu było nadjedzone więc okopywałam je jak ziemniaki i wtedy było ok
Dla Ciebie zrobiłam dziś takie zdjęcia malwom

Obrazek Obrazek

One faktycznie bardzo są podatne na rdzę ale moje nawet jeszcze nie źle wyglądają. Bardziej podsuszone liście obrywam a wiosną pryskałam HT. Może faktycznie HT coś dało :roll:

Papryczka Rokita i Urzej będą kosztowane lada dzień i oczywiście zaraz doniosę jak smakują ;:215
Zielony i ten z rumieńcem koło papryki to Chocolate Stripes- niestety oberwał się z grona i będzie dochodził w domu (jeden- bo drugi miał SZW) Te dwa największe, to Malachitowa Szkatułka. Będę miała porównanie czy zielona, czy ta bardziej dojrzała smaczniejsza.
Bardzo smakował mi Snow White- trzy kuleczki w pudełeczku. Sodki, lekko owocowy ;:215

A dziś pod nóż poszła Black Zebra ;:215

Obrazek Obrazek

Może i powinna jeszcze powisieć ale była popękana i nie chcę ryzykować jakiegoś choróbska. Smak- raczej dobry, słodkawy ale nie mdły ;:215

Ten podłużny to Opalka- bardzo polecają go na przeciery, do suszenia i na kanapkę ;:333 Nie mogę się doczekać, żeby skosztować. Jeśli chodzi o krzak- od siewki wygląda jakby miał paść lada moment ale taka jego uroda ;:oj

Pytałaś o temperatury w nocy. Jak jest upał po 30* w dzień to i w nocy nie ma czym oddychać. W Krakowie wtedy było po 20- 24*
Teraz kilka nocy zimnych choć w mieście tego aż tak nie odczuwamy jak np u Marysi.
Przez te wahania temperatury na pomidorach i Urzej pojawiają się pęknięcia ;:124

Marysiu Innych fotek niż ogrodowe nie robię ale nie wszystkie nadają się do pokazania ;:306
Tobie coś dziurkuje malwy a mnie moją ukochaną różyczkę Louise Odier ;:145 Na szczęście jeszcze to-to nie doszło do pąków. Chyba zrobię oprysk HT i zobaczymy czy będzie dalej dziurkować.
Orlik od Ciebie wypuścił piękne listeczki

Obrazek

Posadziłam wczoraj takie roślinki co były opisane "od Zosi po prawej" i "od Zosi po lewej". Co to będzie?
Kokoryczka zasuszyła liść więc obcięłam. Dobrze zrobiłam?
I jeszcze pytanie o ciemiernika. Czy jemu obciąć liście? Leżą takie rozłożone ale wciąż zielone na ziemi i nie wiem co z nimi zrobić :roll:

Pokazywałaś u siebie hortensje więc i ja pokażę

Obrazek

Obrazek Obrazek

I werbena patagońska

Obrazek

Dziś sfociłam jeszcze takie

Dereń- powoli zbiera się do życia po przesadzeniu

Obrazek

Trzcinnik ostrokwiatowy 'Karl Foerster'. Czekam aż się przebarwi ;:215

Obrazek

Ostatnia tawułka rozkwita

Obrazek

A to miała być rudbekia wieloletnia czerwona. Kolor jakby nie czerwony ale i tak mi się bardzo podoba

Obrazek

Prawdopodobne Clematis Polisch Spirit

Obrazek

Żniwa, żniwa i zaraz będzie jesień :roll:
Nawet w niedzielę wszyscy w polach siedzieli. Czyżby chcieli zdążyć przed upałami?
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu czekałam na Ciebie, bo a Beatką mogłabym kilka stron nagadać :;230 wracasz a tu trzeba nowy wątek otworzyć ;:306
Posadziłam wczoraj takie roślinki co były opisane "od Zosi po prawej" i "od Zosi po lewej". Co to będzie?
Kokoryczka zasuszyła liść więc obcięłam. Dobrze zrobiłam?
I jeszcze pytanie o ciemiernika. Czy jemu obciąć liście? Leżą takie rozłożone ale wciąż zielone na ziemi i nie wiem co z nimi zrobić :roll:
1. to są chryzantemki dwa różne kolory :D
2. kokoryczka nie wiem ;:185 pewnie wyjdzie na wiosnę ;:174
3. Ciemiernika zostaw nic mu nie obcinaj, bo to chyba były drugie liście. Jak zakwitnie wczesną wiosną to potem obetniesz.
Orlik ? nawet nie wiem jaki kolor pewnie niebieski ;:131
Malwa zdrowiuśka, pewnie nie masz amatorów malw a róże to inaczej wygryzają, chyba że ?
Pomidorek wygląda smacznie i u mnie podobny zmienia kolor. Tą szkatułką to mnie zmartwiłaś, bo nie wiem czy ja mam zieloną czy jaką...i kiedy mam ją zjeść ;:oj
Hortuśki śliczne, a ta patagonka jakaś dziwna? no w kształcie. Rudbekie cudowne, może uda się nasionka pozbierać :D

Teraz pozwolę sobie Beatce odpowiedzieć :uszy
Beatko ja mam różne pomidory gdzieś mam listę, ale nie wiem czy jest miarodajna. Moje pomidory były latające, tzn po wysianiu i opisaniu co gdzie rośnie, jak zaczęły kiełkować obracałam nimi i była piękna katastrofa wszystko się wyp.... Wyzbierałam, wyrosło ale co i gdzie nie wiem ;:131
Po południu patrzyłam na moją winorośl i nie wiem zakisić czy nie :?:
Karczocha zjadłam i był pyszny, a jako że jestem smakoszem prostych smaków to po obgotowaniu w słonej wodzie zjadam go saute ;:333
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Witam Cię Małgosiu znów niestety po dłuższej nieobecności.Ten tydzień miałem wyjątkowo pracowity,sześć dni na targu i w międzyczasie pięć dyżurów dosyć niespokojnych w pracy że wieczorami padałem na twarz.Dziś jak normalny człowiek przy niedzieli posiedzieć w domu dniówka znów w pracy. ;:185 Dosyć utyskiwania.Zaczynamy nowy rozdział w naszych spotkaniach.
Oto moi trzej przyjaciele,Pikuś we wczesnej młodości-pażdziernik ubiegłego roku.Obecnie codziennie chodzi na panny,aż mu trochę zazdroszczę. ;:306 Czarny jak noc chomciak z którym rozumiemy się bez słów i biały głodomór,który zeżarł mi prawie połowę zebry. :;230 Nigdy bym nie pomyślał że łabędzie lubują się w plackach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Teraz coś specjalnie dla Ciebie,juka jedna z pięciu,które mam i hortensja w takim kolorze.

Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Bardzo się cieszę, że tak sobie gawędzicie. Dla mnie to znak, że dobrze czujecie się w moim ogrodzie a najważniejsze to wspólne pasje i to, co się z nimi łączy ;:215

Chryzantemki ;:215

Dziurkowanie na róży mam takie jak Ty na malwie- drobne sito a sprawcy nie widać ;:222

Pomidorki macaj- ta Malachitowa prawie pomarańczowa jest już naprawdę bardzo miękka a ta bardziej zielona pod palcem czuć, że to już ;:215 Black Zebra chć jeszcze nie wybarwiona do końca także w dotyku miękka i okazała się całkiem smaczna.

A werbena czemu dziwna? Że listki? Ona w kalinie siedzi ;:215

Nasionka z rudbekii zbiorę a nawet jeśli się nie uda to zostały mi jeszcze po wiosennych siewach. Oczywiście nasionka były z AWN.
Mam nadzieję, że kolejna Akcja będzie odbywała się bez przeszkód bo mam chrapkę na kolejne nasionka ;:215
Mamuś- tego ostatniego zdania nie czytaj ;:306

Kurka- berbeć płacze więc lecę, Witku Widzę Cię ale poczytam na spokojnie zanim pójdę spać ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tutaj zaczyna się życie Małgosiu,bijące serce tego co później rośnie w polu i tunelach i odwdzięcza się tym co ma najpiękniejsze.Moja mnożarka gdzie mam swoje rozsady,zaczynam się tam przeprowadzać z roślinami już końcem lutego.Długa na 12 i szeroka na 4 metry.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ato tegoroczne wspomnienie czerwca,nowa u mnie odmiana Roksana. Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I kwitnący sad śliwkowy.Małgosiu jak kiedyś będziesz dosadzac jakies śliwy o ile znajdziesz miejsce na nich to polecę Ci odmianę Cacanska Rana.Duża,różowa,słodka,bardzo smaczna.
Obrazek
Wracam do krzewów w ogrodzie.Budleja Dawida wyhodowana od nasionka,jak kwitnie ma mnóstwo gości na kwiatach w postaci motyli Paź Królowej i nie tylko.

Obrazek Obrazek
Kolekcja jeszcze małych kasztanowców.
Obrazek
Perukowiec.
Obrazek
Rozchodnik okazały,jeszcze przed kwitnięciem.
Obrazek
Mini klombik z różnymi cebulowymi i chryzantemami drobnokwiatowymi w różnych kolorach.

Obrazek
Moja ulubiona z iglaków jodła koreańska obsypana szyszkami.
Obrazek
Nie mogę Ci też nie pokazać funkii wokół ganku.
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu
Dziękuję za pięknę zdjęcia z malwą . Kusicie mnie nimi , muszę to przedyskutowaćw domu . Reszta zdjęć wiadomo fajna .
Upały teraz to nam dadzą do wiwatu . W szklarni to będzie w dzień pewnie ze czterdzieści kilka stopni . Zalecają cieniowanie tylko jak to zrobić u mnie ? Za to w nocy będzie chłodno i wiadomo popękane . Nic , na pewne rzeczy nie ma się wpływu i tak to przyjmę .
Małgosiu ja wiele różnych roślin rośne u Ciebie ! Czy chociaż orientacyjne wiesz ile masz gatunków i odmian ? I co oczywiste duży apetyt na nowe . Dobrze , dobrze poznam różne ciekawostki .
Black zebry w tym roku nie mam , ale jeśli pamięć mnie nie myli to od jej nasion zaczęła się nasza znajomość .
Malachitową Szkatułkę zjedliśmy gdy była trochę miękka , ale jeszcze nie przebarwiła się na pomarańczowo . Genialna , dla mnie wymarzony smak . To jest to ! Na miodowym chlebie z masłem coś niezwykłego . Polecam .
Ty będziesz mogła porównać i napisz koniecznie , która lepsza . Może powinnam jeszcze trochę z nią poczekać ?
Marysiu ja wiem , że nasze dyskusje powinnyśy prowadzić w Twoich wątkach , ale mnie u Małgosi w gościch dobrze . Może jeszcze mnie nie pogoni ? Katastrofy wiosennej współczuję , znam ten ból . Dwa lata temu przewróciłam skrzynki ( 2 ) z tutkami po papierze toaletowym w których miałam wysiany bób i zielony groszek . Nie oznaczone tutki bo skrzynka bobu i skrzynka groszku . Mało tego niektóre zaczynały kiełkować . Rozpacz , jak to rozdzielić ? I którą stroną ustawić ? Wysadziłam to potem do gruntu i miałam groch z bobem dokładnie przemieszany . Sadzenia w tutkach nie powtórzę , w czasie gdy stoją w skrzynkach trudno w nich utrzymać wilgotność , w gruncie nie chcą się rozkładać . Wyrywałam jesienią rośliny z tutką na końcu .
I znowu się rozpisałam ,
Życzę Wszyskim dobrej mocy i idę ;:41
Pozdrawiam, Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”