Już połowa lipca, a ja jeszcze nic nie odpoczęłam i mało siedzę na działce... normalnie szok...
Aniu, ja myślę że ta moja to nie będzie Baronesse... to chyba pomyłka... jest za jasna...an-ka pisze:3 i 4 zdjęcie -co to za piękność?Gabrysiu Baronesse jest rabatówką i u mnie sięga mi pasa a Louis Odier to krzaczor i wypuszcza długie macki.Za to pachnie obłędnie a Baronesse-muszę iść sprawdzić-idę-o już.No o tej porze prawie niewyczuwalny zapach.Więc to może faktycznie nie Baronesse.
I tu muszę się wyżalić i trochę prywaty zrobić... zawsze kupowałam róże z Rosarium i jak dotąd nigdy nie było żadnej pomyłki... zawsze dostawałam to, co zamawiałam..
W zeszłym roku jednak pokusiłam się o zakupy we Floribundzie i co ?... zonk... pomyłki...
Jedna właśnie to chyba Baronesse, a druga miała być Lavender Ice, a jest zupełnie inną różą i to w dodatku wielkokwiatową i o kolorze którego nie lubię... wydaje mi się że może to być róża Evelyne Dheliat (Sauvrim), ale pewności nie mam... muszę poczekać, aż całkiem rozkwitnie.
Szkoda, bo sadzonki były dosyć ładne i myślałam że będą takie jak chciałam...
No i jeszcze posłuchałam rady aby szczepienie było równo z ziemią... nie wiem jak Wy, ale myślę że to też niewypał... róże ledwo rosną i słabo się krzewią... nigdy tak nie miałam.. sadziłam zawsze szczepienie 3-5 cm pod ziemię i róże szalały... teraz cienko przędą, jedynie te, które posadziłam głębiej są ok... chciałam porównać jak będą rosły i teraz już wiem, że zawsze będę sadzić tak jak do tej pory tzn. szczepienie pod ziemię...
Na 3 zdjęciu jest Cottage Rose, a na 4 Louise Odier...
Grażynko, Eden kwitł ładnie w tym roku, ale biedak posadzony jest z tyłu altany.. nie chciał rosnąć na honorowym miejscu, więc wyeksmitowałam go na tyły...kogra pisze:Gabiś jaki opłakany stan, na fotkach tego nie widać.
Wszystko cudnie kwitnie a Eden pewno góruje nad wszystkim.
Dla mnie to zjawiskowa róża i pluję sobie w brodę, że posadziłam go za daleko od ścieżki, którą najczęściej chodzę.

Witaj Olu... jak znam życie, kupisz więcej...Ola2310 pisze:Zdjęcia przecudne bo fotografowani piękni....Piękne masz róże , takie duże krzaki.Muszę pomyśleć i na jesień sprawić sobie z 3 szt.Tyle może wepchnę...
Dzięki Kasiu ...kasia100780 pisze:Cudne róże
Gosiu, jak patrzę na laptopie, to zdjęcia są ok, ale jak patrze na stacjonarnym, to wyglądają na ciemniejsze...Margo2 pisze:Ale różane szaleństwo![]()
Wcale nie uważam, że zdjęcia są złe
Ja dopieor sie uczę robienia zdjęć
Przyznam się, że do tej pory robiłam na pełnym automacie.
Nigdy nie miałam czasu. Też w biegu i z doskoku.

Ja też się ciągle uczę... już 8 lat odkąd trafiłam tutaj na forum i nie jestem zadowolona z wszystkich zdjęć...
Dzisiaj zdjęć nie będzie, bo jestem na działce i się smażę żywcem, a wszystkie są w domu... może wieczorem coś wrzucę...