Olgo! w Twoim ogrodzie nie widać po roślinach że są upały , w moim one są ugotowane.
A nasturcję masz urocze bardzo lubię je i nie wiem dlaczego ich nie posiałam.
zdjęcia bardzo ładne.
Olgo nie miałam powiadomień, na wyspie nie bywasz?... a tu lilia złotogłów rozkwitła i jest śliczna. A zdjęcie okna ze skrzynkami to moje ulubione Ładne hosty
Korzystając z chwilowej dyspozycji komputera chcę pokazać liliowce od Geni, rosną u mnie od kilku lat, ale dopiero w tym roku, wyjątkowo upalnym zdecydowały się zakwitnąć, jeszcze 3 odmiany sa w pąkach, ale nie wiem czy mój komputer nie zbiesi się znowu.
Misiu i Marysiu dziękuję za odwiedziny, byłam na psiej wystawie, ale nie robiłam zdjęć, za to chciałabym przedstawić ogród bo w tej chwili mogę.
Pod wschodnią ścianą są jak zwykle nagietki i nasturcje i kilku letnia doniczka z pelargoniami.
Złotogłowie przekwitły , ale zawiązały nasiona i wysieją się, bo to ich kraina. Kwitną lilie azjatyckie:
Do tej misy posadziłam cebule, które miały być niskimi doniczkowymi liliami azjatyckimi, stały na pieńku do czasu kiedy burza zrzuciła je w krzaki, teraz stoją na ziemi i sięgają mi do ramienia.