A czemu to tak pieknie kwitnąca mammilka na wylocie?
Bo nie jest gymnolemmrooofka pisze: A czemu to tak pieknie kwitnąca mammilka na wylocie?
Kto Cię tak paskudnie wmanewrował?sokolica napisał(a):
Głównie dlatego ubolewam, że dałam się wmanewrować w hoje. Zapełniły mi szczelnie okna wewnątrz, przez co nie mam łatwego dostępu do kaktusów. I tym samym nie mogę sobie swobodnie przy nich "posiedzieć".
Czyli nie powiesz? To chyba zacznę omijać wątek bo to aż ''w oczy kole'' że nie ma tego u mniesokolica pisze:Nie boję sięjandom1 pisze:Musisz się podzielić skąd bierzesz takie cuda, na pewno ich wtedy nie zwinęW większości to prywatne zakupy i małe szanse, że mnie ubiegniesz
![]()
- kaktusy podziwiam za ich ciernie i piękne kwiaty, a tą hoją jestem zachwycony, śliczne "polakierowane" kwiatuszki "upięte" w super bukiecik. Fotki roślin, kwiatów konkursowehoja cv. Nelinae
Oj, to my chyba nie o tej samej roślinie piszemyKorund pisze:Mammillarka gumnolem nie jest, nie da się ukryć jednak jej uroda jest zniewalająca! wspaniał, wspaniały okaz! Nie może wylecieć
Też tak sądzęhen_s pisze:Samo najładniejsze na koniec zostawiłaś.
A tu mam inne zdanie. U mnie nie kwitł i nie zakwitnie za szybko (ten badyl widoczny na zdjęciu to zapylony kwiat, prawdopodobnie będzie owoc, więc już się nie rozwinie). Ale to nie ma znaczenia. Dla mnie właśnie jego korpus jest prześliczny.hen_s pisze:Gymnocalycium berchtii VS 161 - sama roślina niepozorna ale jak zakwitnie to widać ją na pewno!
Heniu, nie chcę Cię martwić, ale tych osób jest kilka, a Ty jesteś jedną z nichhen_s pisze:Kto Cię tak paskudnie wmanewrował?
Ja bym mu........
To już żadna frajda. Przyjemnością było przy nich się kręcić, gdy przyrosty były widoczne z dnia na dzień. Dosłownie! Codziennie było widać, że trochę urosły. Teraz są bo są. Zbieracze kurzu i zajmowacze miejscapiasek pustyni pisze:Ale za to możesz posiedzieć przy hojach!
To żadna tajemnica, wszyscy już to wiedzą, bo i pisałam o tym dziesiątki razyjandom1 pisze:Czyli nie powiesz? To chyba zacznę omijać wątek bo to aż ''w oczy kole'' że nie ma tego u mnie
Dziękuję. A doczytałeś, że śmierdzi?Akwelan_2009 pisze:tą hoją jestem zachwycony
DziękujęFarel pisze:Pięknie ociernione gymno
Jakbym miała tunel, parzeniska, albo chociaż balkon z całą pewnością zbierałabym i numerki. Ale powierzchnia nie pozwala mi na to. Stąd wybór tylko pojedynczych sztuk.honorka22 pisze:Ja kiedyś też miałam w planach, aby nie dublować roślinek z tego samego gatunku, ale jakoś pokusa numerkowa była silniejsza i teraz niektóre gatunki mam z kilkoma numerkami, a są również gatunki, których nie posiadam.