Czekałam na te zdjęcia! Ogród śliczny z zachowanym klimatem lasu, bardzo mi się u Ciebie podoba, Moniko!
Czy ja dobrze widzę, że masz Bergenię? Czy pod rośliny przygotowujesz ziemię jakoś specjalnie? Wiciokrzew piękny...
Podglądam Twoje roślinki, żeby wiedzieć co u mnie będzie dobrze rosło
Bernadettko, bardzo Ci dziękuję Nie musisz mieć kompleksów- Twój ogród już nabiera kształtów, a będzie zupełnie inny
Marto, dziękuję za miłe słowa Mam bergenię. Zresztą jestem w trakcie sporządzania swojej całej kolekcji roślin, już teraz wiem, że mam kilkaset odmian. Nie wiem, kiedy skończę to "dzieło" Jest mi jednak niezbędne, żeby to wszystko usystematyzować.
Niestety, las to piachy i zawsze trzeba przygotować podłoże. Koszt utrzymania takiego ogrodu znacząco wzrasta, bo to tony dobrej ziemi i nawozów. Cóż...czego się nie robi dla efektów
Musisz mieć super mikroklimat w swoim ogrodzie skoro kwitnie jeszcze calla i tygrysówka ma pąki. Mam nadzieję,że zdąży się rozwinąć. Trzeba przyznać,że miłą niespodziankę Ci zrobiła. Ja swoje już wykopałam z nadzieją,że uda mi się je przyzimować.
Pozostaje nam tylko podziwiać ,podziwiać i podziwiać Twoje piękności a hosty masz rewelacyjne -zapisuję się na jakieś małe kawałeczki na wiosnę oczywiście jeśli znajdziesz u mnie coś co by Cię interesowało to ja chętnie się podzielę
Pozdrowienia dla synka