Emma1966 dopiero teraz się ogarnęłam i już wiesz, że jest to begonia - nazwa jest mi nieznana
Justus27 dziękuję Zauważyła, że begonie dobrze rosną jak są posadzone do większych donic. W małych doniczkach karłowacieją! Ufoluek to nie sandersonii - mam i ma inne liście! Ale dzięki za pomoc
Ewa321 ceropegie dobrze rosną i jak na razie są bezproblemowe. Begonie dobrze rosną w tym roku
Eriopus cieszę się, że podobają Ci się moje rośliny, ja też je kocham! Jesteś dla mnie fachowcem od fikusów!
Tonica dziękuję - Twoje cudowności też lubię oglądać Ta schlumbergera jest żółciutka Calathee przestałam lubić, bo kochają je przędziorki A są takie piękne
Cześć Jestem w trakcie ogarniania domu na działce, bo do tej pory wszystko rosło jak chciało! Musiałam zacząć od porządków w doniczkowych, część wyniosłam na taras i w domu zrobiło się trochę miejsca!
Jak wszystko uporządkuję to wtedy zrobię zdjęcia całości
Aknilewe mandarynka ma zeszłoroczne owoce, a teraz zaczęła kwitnąć
Filigranowa27 nieda wno odwiedził mnie mój szef, który stwierdził - cytuję" Wydaje mi się, że w pewnym momencie przestałaś nad nimi panować i Ciebie to przerosło" Nie będę wyprowadzał go z błędu
No i co ja widzę Curculigo recurvata Myśłałem, że już nikt jej nie ma- taka zapomniana rośłina nie wiadomo dlaczego.
Co jest na zdjęciu pod mandarynką z tymi wielgaśnymi liściorami i po prawej stronie takie coś z kolorowymi listkami ?
Geniodekt tamarillo dostałam w tym roku, nie wiem ile dokładnie ma lat. Ale liście ma coraz większe i większe. Bardzo dobrze czuje się na dworze Nie dziękuję - za owoce oczywiście
Eriopus z dużymi liściorami to właśnie tamarillo. To nie Curculigo recurvata to kordylina, ale nie pamiętam jaka to odmiana. Mam trzy. Ta najgorzej sobie radzi mimo tego, że nie stoi w bezpośrednim słońcu!
Po prawej jest bluszczyk variegata - w końcu wypuścił kilka nowych listków A za nim stoi hebe variegata. Już się nie mogę doczekać fioletowych kwiatostanów
Palemką na bank nie będzie Jak chodziłęm do szkoły hmmmchoć teraz też to robię hahahah to Czesto w klasach były wężownice, grubosze, zielistki, takie begonie o ogromnych zielonych liściach i właśnie jak się okazało Curculigo. Też cały czas myśłałem, że to palemka. Pewnego dnia napisałem list do czasopisma Kwietnik i okazało się , że palemką nie jest i bliżej jej do zielistki. Daje dużo odrostów i kwitnie na żółto:)
Figi mam dwie, ale po przesadzeniu trochę ucierpiały i poschły im liście. Myślałam, że zupełnie padną. Na szczęście doszły do siebie - może mają mniej liści - za to owoców sporo!