Kolejny rok- kolejne próby
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Aniu u mnie w zeszłym roku zakwitł dopiero późnym latem ,moze u Ciebie też tak będzie
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Heh nie sądzę, by zdążył urosnąć do tego czasu. Może w przyszłym roku nie będzie taki humorzasty?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu pięknie położona działka.
Trawnik jak marzenie,
może popada częściej, to się ładnie ukorzeni. Hortensjami nareszcie mogę nacieszyć oczy, Cadlelight śliczna jeszcze w oliwkowym kolorze. Jeżówki zadbane, pięknie kwitną. Mam nadzieję, że dobrze wypoczywasz pracując w ogrodzie.
Dla mnie to najlepszy relaks, jeszcze urlop w ogrodzie mnie cieszy.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Mmmm... pięknie pofalowane obrzeża, lubię takie
A ile wygody teraz będzie z koszeniem
Bardzo ładny widok ogólny na rabaty.
Kępy jeżówkowe cudne, mam nadzieję, że moje zimę przetrwają i w przyszłym roku też będą takie spore.
Bellę Annę z bólem serca ciachnęłam (kwiatostan), też poczekam na przyszły rok. Oj będzie się działo

A ile wygody teraz będzie z koszeniem

Bardzo ładny widok ogólny na rabaty.
Kępy jeżówkowe cudne, mam nadzieję, że moje zimę przetrwają i w przyszłym roku też będą takie spore.
Bellę Annę z bólem serca ciachnęłam (kwiatostan), też poczekam na przyszły rok. Oj będzie się działo

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Zajrzałem zobaczyć nowy trawnik -oczęta wybałuszam i ni ma -większość fotek się nie otwiera . 

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
no, no bardzo cudniście ci się zrobiło z tym trawnikiem, piękne te obrzeża i jaka wygoda 
Strofuj Kole jak widzisz, że gania koty, nauczy się i będzie ok. Jak ma pogonić to zajmij ja czymś innym, odwróć jej uwagę, jak się da

Strofuj Kole jak widzisz, że gania koty, nauczy się i będzie ok. Jak ma pogonić to zajmij ja czymś innym, odwróć jej uwagę, jak się da

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Aniu mój się tak rozrósł że muszę koniecznie wymyślić dla niego solidną podporę -przycinałam go dosyć wysoko może dlatego tak się rozbujał
Soniu trawka rośnie jak szalona (sypnęłam troszkę nawozu
)i koszę co trzy dni -nareszcie w koszu mam trawę ,a nie piach .
Teraz nadchodzi czas hortensji -niestety nie wszystkie zobaczę w fazie rozwijających się pączków bo wyjeżdżam na dwa tygodnie.
Wypoczynek w ogrodzie
... czasami się uda posiedzieć na huśtawce i wypić kawkę . Odpoczywać będę nad morzem
Zuziu powinny przetrwać - u mnie tylko jedna nie pojawiła się po zimie
Olek widocznie masz problem z łączem - też tak czasami mam, a tutaj na działce to nagminnie
Grażynko jest coraz lepiej z kotami- natomiast na jednego z sąsiadów( ten od dobermanki) cały czas powarkuje i widać ze ma ochotę na jego łydkę - generalnie to chyba facetów nie lubi
Wiele chciałabym pokazać lecz siedzę już godzinę, aby zdjęcia dodać na serwer i cierpliwości mi już brakuje zatem pokażę tylko te co przeszły
hortensja Bobo ,która rośnie z jeżóweczką Hot Papaya

Great star która pierwszy raz zakwitła u mnie latem - z reguły był to koniec lata

ogrodowa z serii You & mee-

Dla tej specjalnie kupiłam ałun lecz najprawdopodobniej nie wykorzystam bo jak widać bez ałunu sobie radzi
Soniu jak się u Ciebie wybarwiła? bo widziałam delikatny róż

Borówki dają tyle owoców ,że nie sposób ich przejeść codziennie zbieram i końca nie widać.
Dziewczynom już się znudziły , a zerwać trzeba dlatego za sprawa Soni codziennie robię ciasto i mrożę pojemnik od lodów

Czasami dobrze zaufać sprzedającemu poprosiłam o ładny przetacznik i dostałam

I to by było na tyle - zostały trzy dni na działce które postanowiłam poświęcić na podpory pod powojniki- dlatego pożyczyłam od kolegi spawarkę i się uczę

Do miłego
Soniu trawka rośnie jak szalona (sypnęłam troszkę nawozu

Teraz nadchodzi czas hortensji -niestety nie wszystkie zobaczę w fazie rozwijających się pączków bo wyjeżdżam na dwa tygodnie.
Wypoczynek w ogrodzie

Zuziu powinny przetrwać - u mnie tylko jedna nie pojawiła się po zimie
Olek widocznie masz problem z łączem - też tak czasami mam, a tutaj na działce to nagminnie
Grażynko jest coraz lepiej z kotami- natomiast na jednego z sąsiadów( ten od dobermanki) cały czas powarkuje i widać ze ma ochotę na jego łydkę - generalnie to chyba facetów nie lubi
Wiele chciałabym pokazać lecz siedzę już godzinę, aby zdjęcia dodać na serwer i cierpliwości mi już brakuje zatem pokażę tylko te co przeszły
hortensja Bobo ,która rośnie z jeżóweczką Hot Papaya

Great star która pierwszy raz zakwitła u mnie latem - z reguły był to koniec lata

ogrodowa z serii You & mee-

Dla tej specjalnie kupiłam ałun lecz najprawdopodobniej nie wykorzystam bo jak widać bez ałunu sobie radzi
Soniu jak się u Ciebie wybarwiła? bo widziałam delikatny róż

Borówki dają tyle owoców ,że nie sposób ich przejeść codziennie zbieram i końca nie widać.
Dziewczynom już się znudziły , a zerwać trzeba dlatego za sprawa Soni codziennie robię ciasto i mrożę pojemnik od lodów

Czasami dobrze zaufać sprzedającemu poprosiłam o ładny przetacznik i dostałam

I to by było na tyle - zostały trzy dni na działce które postanowiłam poświęcić na podpory pod powojniki- dlatego pożyczyłam od kolegi spawarkę i się uczę

Do miłego
Pozdrawiam. Ewa
Ewuniukwitnienia piękne.
Brawa dla ciebie za zaradność i samodzielność w pracach spawalniczych

Brawa dla ciebie za zaradność i samodzielność w pracach spawalniczych

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
z tą spawarką to mnie zaskoczyłaś
ale ja też umiem wiele "męskich" rzeczy naładowanie akumulatora do samochodu to dla mnie nie problem
szkoda że tylko tyle zdjęć z ogrodu bo masz co pokazywać w dodatku tyle roślin u ciebie które ja najbardziej lubię
bobo z jeżówkami świetnie to wygląda.

szkoda że tylko tyle zdjęć z ogrodu bo masz co pokazywać w dodatku tyle roślin u ciebie które ja najbardziej lubię

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuniu jeżówki ładnie rozrośnięte, z hortensją świetnie wyglądają. Great star ma cudne płatki.
Moja Forever You and Me miała różowy kwiat, ale szybko ścięłam, żeby się nie wysilała. Ty spawaczem.
Odpoczywaj spokojnie. 

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
No podziwiam cię Ewa, na pewno zrobisz super podpory
Piękni ci wszystko rośnie, odwdzięcza się za twój trud 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewka, udanego urlopu i
Wstaw potem foto wyspawanych podpórek, ciekawa jestem

Wstaw potem foto wyspawanych podpórek, ciekawa jestem

-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Ewka - piękny ten duet Bobo i jeżówka - zaraz koło mojego też przesadzę te co jeszcze nie kwitną
U mnie Great Star - rozkwita jako jedna z pierwszych - razem z Early - może dlatego, że od południowej strony rośnie- jesienią przesadzałam duży krzew przystosował się świetnie. Te ogrodowe również rewelacyjne - ostatnie zimy sprawiają, że hortensje kwitną w każdym ogrodzie

U mnie Great Star - rozkwita jako jedna z pierwszych - razem z Early - może dlatego, że od południowej strony rośnie- jesienią przesadzałam duży krzew przystosował się świetnie. Te ogrodowe również rewelacyjne - ostatnie zimy sprawiają, że hortensje kwitną w każdym ogrodzie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A u mnie hortensje w tym roku bardzo słabo sobie radzą
Mają bardzo, ale to bardzo małe kwiatki
Za sucho'
Spawarka? Mam Może wezmę przykład z Ciebie?
Tylko czy m pozwoli mi się do niej dotknąć?
Mają bardzo, ale to bardzo małe kwiatki
Za sucho'
Spawarka? Mam Może wezmę przykład z Ciebie?
Tylko czy m pozwoli mi się do niej dotknąć?

Ewa, no, no, jestem pod ogromnym wrażeniem zmian ogrodowych. Ślicznie to teraz wyglada. Oczami wyobraźni widzę te miejsca za 10 lat. Bajka.