Kwiatek passiflory dziś już zamknięty - czy mam go usunąć? Nie pamiętam już co robiłam z poprzednimi.
Teraz po przeniesieniu jej z gąszczu wszystko dokładnie widać. Caerulea pachnie landrynkami.
Poluję jeszcze na inne odmiany.
Hibiskus będzie znów kwitł. Ma kilka pączków. Kwitnie praktycznie ciągle, ale czasem zrzuca pączki.
____
Dziś (12.7) rozwinął się kolejny pachnący kwiatuszek passiflory

Pąków jeszcze sporo, ale dwa górne pączki dosłownie się rozsypały jak suszek. Nie wiem co mogło być przyczyną. Czubek nadal stoi w miejscu...

buuu... i wygąda niestety jak niżej na foto.
Poniżej także jeden z pączków hibiskusa, który wyżej jest pokazany, ciut mu się urosło. Fajnie, że zakwitnie bo sam w sobie nie zachwyca - wciąż żółknie mu jakiś listek - może ktoś zna przyczynę.
I jeszcze solandra.

śliczna.

Diffenbachia coś wypuszcza. Zwiędła bo wiele przeszła w czasie podróży - kolce z opuncji znalazły się na niej, ale da radę.

Tu podczas wyciągania kolców. Młody listek chciał żyć i rozwinął się bez problemu.

Moje malutkie hoje. Oby rosły.

Swoją drogą nie wiedziałam, że bella to mikroskopijna hoja, myślałam, że liście ma wielkie. W dodatku spodziewałam się wiotkich i cienkich w dotyku! Hoje ogólnie były dla mnie wielkim zaskoczeniem

Gratisowe cudeńko Biała Brgonia Tamaya (od Smolki, która chyba telepatycznie czyta w myślach!)

łaciata szeflera

Opuncje. Może i wyglądają na malutkie, ale są wielkie i groźne o czym się szybko przekonałam. Wbicie kolca to nic w porównaniu z wyciąganiem go

Hardcore. Dzięki temu nawiązałam kontakt z jedną z kaktusiarek z naszego forum

Teraz to zabawne, ale wtedy nie było - w akcie desperaci o 2 w nocy opuncje zostały posadzone szczypcami do tortu i steków
A ze smutnych wieści wyżalę się... dziś w nocy niestety odeszła kanarzynka, która wykluła się u mnie parę lat temu
Była śliczna, cała biała i bardzo kochana. Jest mi ciężko.