Moje oczko w głowie cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje oczko w głowie cz. 7

Post »

Tereniu czy to jakaś jarzmianka? ładniutka ! Niestety nachyłki w mojej glinie nie chcą być ;:185
Ja mam dziurawiec barwierski :D
Spokojnej nocy i miłych snów ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,dużo już różnych roślin kwitnie w nowym ogrodzie i nawet nie widac żadnych podgryzień,ślimakowych ,może już jest ich mniej ,a sypiesz truciznę?,u mnie też są ,codziennie zbieramy i trujemy ,a one są i są ,ale jakby mniej,,ale dość o tych paskudach,pogoda upalna ,nie bardzo da sie coś robić w ogrodzie ,ale spróbujemy ,jak się nie da to będziemy odpoczywać,żeby tylko wielkich burz nie było,bo ja tylko drżę ze strachu,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie kochane ;:4
Marysiu nie wiem co to jest - przywiozłam wiosną od Edytki i cały czas kwitnie :) Moje nachyłki też marne ale myślę że dlatego że młode :wink:
Martusiu widać podgryzienia i to duże tylko ja jak robię zdjęcia to tak żeby nie było widać bo brzydko wygląda :(
Sypię truciznę co drugi dzień , takie małe opakowanie na raz mi idzie a zbierać to zbieram dwa razy dziennie . Miałam ścieżkę wyłożoną płytami( miały być jeszcze obrzeża i kamyczki ) ale musiałam to sprzątnąć bo tam się lęgły , nie pomagały nawet granulki ;:223 a jak u Ciebie pod tymi obrzeżami ?? nie ma ich ??
U mnie też upalnie a ja muszę przesadzać roślinki bo posadziłam tam gdzie ma być wiata ;:223
Dziękuję za odwiedziny , pozdrawiam i posyłam ;:196 ;:196

a to dla Was
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu ale takie wylęgi pod płytami czy deskami to oszczędność granulek, bo tylko zebrać i ;:14 Ja co jakiś czas podnoszę co leży i szpikulcem bach, bach!

Lilie u mnie już niestety przekwitają, a Ciebie jeszcze śliczne. Upały mają zły wpływ na kwiaty, bo szybko przekwitają :?
Spokojnego dnia i nocki a niech Ci lekki deszczyk podleje ogrody ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zabłąkałam się i ja w twoje piękne "oczko" :wink: Ach te wszystkie cudne lilie ;:oj Muszę koniecznie poszerzyć swoją kolekcję :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu lilie masz śliczniusie, a przesadzać będziesz jak piszesz, ja to muszę przesadzać to co już miało być na stałe, ale okazuje się że nie pasuje, na ogrodzie ciągle jest coś do zrobienia ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu u mnie i bez kryjówek jest ich pełno - czasami na kupce kilka albo kilkanaście - już mnie obrzydzenie bierze .
Lilie moje są z wiosny i jeszcze niektóre w pączkach - ale dobrze , będzie co pokazywać :D
Bardzo Ci dziękuję i wzajemnie ;:196 deszczyk by się przydał bo wszystko wisi mimo podlewania .
Małgosiu witam Cię w moich skromnych progach ;:180 zapraszam częściej . Dziękuję w imieniu lilii , moje są z wiosny i już ładnie kwitną :D
Iwonko ja też ciągle coś przesadzam ale gdyby nie te ślimaki to bym się jakoś obrobiła a tak godzinami zbieram ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,śliczne masz lilie i liliowce,,slimaków u mnie też mnóstwo,chowają sie na dzień przy tych deskach -obrzeżach ,jak mąż skosi podkaszarką to nie mają sie gdzie chować ,a jak tylko trawa urośnie i ja czasem ją rękami koło obrzeży wyrywam to je tam znajduję ,ale ja zbieram i do pieca ,zapalam w piecu kartony i mam ze ślimaków popiołek do ogrodu,czyli wszystko wykorzystam ;:306 ,ale robiłam teraz nową rabatę i przed nasypaniem ziemi położyłam kartony na taką dobrze wyplewioną ziemię,żeby mniej rosły nowe chwasty i za nim nasypałam nowej ziemi podniosłam po coś karton ,a tam pełno ślimaków schowanych przed słońcem ,no to ja po pudełeczko wyzbierałam i do pieca i tak z nimi walczę rośliny też obsypuję granulkami ,dalie lub chryzantemy ,po prostu to co objadają ,teraz obcięłam niektóre ostróżki to wzięły się za te młode odrosty,pozdrawiam ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Skoro zapraszasz to jestem :lol: Liliowce też masz piękne, coraz bardziej mi się podobają, tyle że one więcej miejsca potrzebują niż lilie. Mam już u siebie kilka, ale oczywiście jak widzę kolejne piękności to chcialabym wszystkie ;:306 Ślimaków i u mnie sporo, na szczęście to winniczki, więc latwiej je za te domki wywalić, bo te nagie to ohydne są... brrr
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Piękne języczki moja tangucką ślimaki mocno obgryzły i nici z kwitnienia w tym roku .
Lilie masz śliczne ;:333 Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Współczuje slimaków, u mnie w tym roku tak sucho, że nie mam ani jednego - nareszczie znalazłam jakis plus suszy ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu śliczne liliowce, a kalli nigdy nie miałam więc podziwiam na FO. Ty wiesz że mi ślimaki wyjadły środek mikołajka agawolistnego i oczywiście nie miał kwiatostanu ;:14
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj biedaku, no umęczysz się przez nie i nie ma radości za wiele potem z ogrodu ;:196 mi zjadły pączek jednej lilii, ostatnio zauważyłam, po za tym nie widzę ich aż tak wiele, ale sypię ja, sypią sąsiedzi w koło granulki niebieskie
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Kalia śliczna, taka żółta i nakrapiane listki. Z nakrapianymi ja mam białą.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nadal pokazujesz cudne liliowce ;:138 piękne ;:108 Rudbekie masz taka jak ja , sama się sieje, mutuje , jest też pełna i kilka kolorów, b. ją lubię . No i nie mogę uwierzyć ,że masz takie ilości ślimaków , coś nieprawdopodobnego. U mnie prawie nie ma . Nie wiem co już radzić ;:223 ale szkoda mi Twojej pracy i roślinek. Może wykorzystasz sól? rozpuszczają się . Może zrób obwódkę z soli , nie przebrną . Tylko ,że sól pali też ziemię ;:223 , ech koszmar :evil:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”