Bardzo dziękuję Wszystkim miłym gościom za liczne odwiedzany Dorcia wiązówka variegata rośnie w półcieniu czyli z rana ma słonko a po 12 godz. cień
Miło Was Wszystkich gościć w moim ogródku
Dali mam cały zagon, kwitną w tym roku wyjątkowo ładnie i się nie przewracają wyjątkowo ..
Niektóre mam nazwy odmianowe ale musiałabym poszukać a czasu nie wiele innym razem poszukam obiecuję,.
A teraz kilka innych żeby nie było nudno liliowce też pięknie kwitną, róże nadal nie zawodne i takie tam siane jednoroczne.
Tym czasem tyle zapraszam na spacerek będzie c.d. Lato w pełni kolorów, dalie jeszcze nie wszystkie kwitną..
Marusiu co tam nazwy ja podziwiam te cudowne kolory i pomponiki. Wiesz jak byłam dzieckiem to zrywałyśmy sąsiadkom takie dalie pomponiki i bawiłyśmy się że to są haftowane poduchy lalek ...takie wspomnienie ze wspaniałego dzieciństwa Liliowce nudne, no co TY Żadne kwiaty nie są nudne.
Takie upały trudne do zniesienia dla ludzi i dla roślin, ale mimo to czas na kwitnienie i kwitną bardzo szybko.
Dzisiaj troszkę tego co akurat kwitnie. Marysiu dziękuje w imieniu moich dalii.. To takie moje ulubione rośliny ale trzeba na nie miejsca bo rosną i wysoko i szeroko ale nigdy nie zawiodą z kwitnieniem. Gosiu Lilie to takie że wszędzie można wsadzić, jak teraz ładnie wyglądają miedzy krzakami azali czy żylistków bo te akurat już nie kwitną, a one rosną i w cieniu i w słonku. Dziękuję za miły wpis
Na skalniaku odwiedził mnie taki Gość.
Na razie tyle dziękuje za poświęcony mi czas a dalszy ciąg będzie przy wolnej chwili
Witaj Marusia .Ślicznie u Ciebie ogrom pieknych kwiatów. A jakie dalie masz piękne Liliowce lilie słoneczniki tojeść orszelinowa i wiele innych równie pięknych .Pozdrawiam
Witam Wszystkich miłych gości Alicjo dziękuję za takie miłe słowa którymi pochwaliłaś moje kwiaty Lidko jednoroczne są lubiane za ich przeróżne barwy i jest dużo kwiató w jednym miejscu, i też teraz jak już byliny kończą kwitnienie to jednoroczne wypełniają swoimi barwami ogród. Marysiu kwiaty są tak podobne że ja tez się nie raz mylę albo zapomnę nazwy Dziękuję za miły wis
A teraz zobaczcie co mi jeszcze kwitnie głównie jednoroczne, jeszcze czekam na astry, one dopiero zaczynają się rozkwitać. Lepnica
Ekumis ma małe kwiaty chyba za bardzo w cieniu go posadziłam
Dziwaczki, Krokosomia i nasturcja nie zawodne.
Juka przekwitła bardzo szybko, ale Rudbekie, malwy, wilec, i floksy jednoroczne i Godecja kwitną nadal.
Gosiu mogę zebrać Ci nasionka jak tylko dojrzeją. Sieje się wprost do gruntu i nie ma z nią problemu, tylko że dosyć wysoka u mnie rośnie nawet do metra wysokości.
Aktualnie kwitną kanny
Róże powtarzają kwitnienie i hortensja Grandi flora zaczyna kwitnąć.
Kwitną wszędobylskie rudbekie i maruna i zawilec te jakoś wytrzymują suszę ale wiele roślin już trzeba było ściąć bo zaschły.