Witajcie kochani
Ja znowu z doskoku, jeszcze jutro, niedziela wolna, oby pogoda była czego i Wam i sobie życzę
Wiolu ja z nasionek też próbowałam, klapa, ale z sadzonek teraz próbuję i na razie coś wychodzi
Kasiu na ostatnim zdjęciu obrazki włoskie, znaczy ich nasienniki
Biedroneczko Alu tak masz rację, to obrazki
Lucynko dziękuję, a krzewuszka no już powtarza, gdzie ona się spieszy
Marysiu powiem po kolei, ile umiem, ile wiem
1, 2 rozwary
3 malwa
4 hortensja weriegata
5, 6 liliowce
7 ożanka i jeżówki
8 odętka
9 trawa czosnkowa zaczyna kwitnąć
10 dzwoneczek pełny
11 hortensja ale jaka, nie wiem
12 fuksja, śliczne różowe sukieneczki
13 jeżówki
14 zadrzewnia bezogonkowa
15 krzewuszka
16 leycesteria fromosa
17, 18, 19, 20 budleje
21 hortensja
22 powojnik
23 obrazki włoskie
Nie wiem czy pomogłam
Marysiu, ale tak się znam niestety
Krysiu Calie rosną przy oczku, doniczki stoją okresowo w wodzie, witaminki dobra rzecz, porzeczki zebrane, choć nie do końca, malinki pierwsze się kończą, będą jeszcze późniejsze, czekamy, na pszczółki, żuczki nie narzekam i ja, sadzę rośliny przede wszystkim dla nich znaczy przyjazne im

. Pewnie Krysiu nadarzy się jeszcze okazja do spotkania, my mamy w Szczytnie rodzinkę, przynajmniej raz w roku staramy się tam być
Martusiu na starej działce też świdośliwa dla ptaków rośnie, więc jedna, znaczy trzy dla nich, a dwie dla nas na nowej, tych im nie dam

Dziękuję Martusiu
Beatko moja była jesienią sadzona, malutka jeszcze, ma około metra, a juz pokazała owoce i Twoja zaraz Tobie da

a malwy musiałam wywalić wszystkie, te dwie tylko zostały, rosną nowe, ale w tym roku nie kwitną, za rok zobaczymy czy dadzą radę, chciała bym je mieć u siebie
Maryniu dziękuję
Miłko ta wiklina to karmnik dla ptaków, z wikliny trochę zimą plotłam, między innymi takie karmniki
Kasiu mam nadzieję, że pomogą, mam zamiar we wrześniu wracać do pracy
Zuziu i właśnie tak i mi się malwy kojarzą, lubię je, ale te choróbska paskudne je dopadają często
Alu
Aniu liliowce bardzo lubię, ale co ja, ja przecież wszystko lubię
Ale długi post mi się zrobił, zdjęcia dam w następnym