Magiczny Ogród EWY
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewuniu, dawno mnie u Ciebie nie było i ......zdjęcia parapetów niesamowite, gdybym tego nie widziała na własne oczy, to chyba bym nie uwierzyła
Cały czas zastanawiam się nad ekspozycja storczyków w szklanej kuli, już miałam taką w ręku, ale ciągle się boję, że nie potrafię później podlać tak ustawionego storczyka...chyba muszę poprosić Cię o korepetycje 

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo, przejrzałam dziś twój wątek i jestem dosłownie w szoku
. Kwiaty masz przepiękne, rosną u Ciebie jak widać niesamowicie, stąd prosty wniosek, że potrafisz im stworzyć idealne warunki rozwoju. Naprawdę nie można oderwać wzroku. Ale ja również nie mogłam napatrzeć się na twoje pomysły kompozycyjne, masz niesamowity talent w aranżacjach kwiatowych. Te przeróżne wazy, szklane kule, powykładane kamienie , jakieś kolorowe sianka,jedne kwiatki wkomponowane w inne, BRAK MI SŁÓW ZACHWYTU, po prostu chylę czoła . Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że będę do Ciebie zaglądała i może czasami podkradnę jakiś pomysł???
Pozdrawiam Agnieszka

- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
już za 10 dni będziemy mieć następną wystawę storczyków w Łódzkiej PALMIARNI.
Też się tam wybieram, pewnie w piątek, bo w sobotę mamy Międzynarodową wystawę psów w Poznaniu. Także będę na dwóch ciekawych wystawach w jeden weekend ;:2
Więcej o wystawie orchidei jest tu :
http://www.ogr-botaniczny.strefa.pl/aktualnosci.html
Też się tam wybieram, pewnie w piątek, bo w sobotę mamy Międzynarodową wystawę psów w Poznaniu. Także będę na dwóch ciekawych wystawach w jeden weekend ;:2
Więcej o wystawie orchidei jest tu :
http://www.ogr-botaniczny.strefa.pl/aktualnosci.html
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
od czego tu zacząć? ...hmmm... może najpierw kilka w miarę aktualnych zdjęć:
falenopsis w typie Everspring

nie mam pojęcia jak nazywa się ta hybryda, ale jest interesująca ...
trochę zwariowane zdjęcie - ale czyż storczyk nie wygląda pięknie?

...a czy pamiętacie Falenopsisa od L.Roelke, którego kupiłam podczas wiosennej wystawy w Warszawie? Teraz powtórzył kwitnienie!
To prawdziwy król wśród moich kwiatów - widać go z daleka.

a teraz z ostatniej chwili !!!
przeczytałam na stronie int. łódzkiej palmiarni, że można przynieść swoje storczyki na wystawę. To okazja do pokazania tego, co nam - zwykłym śmiertelnikom, udało się uchować w domu. Niewiele myśląc, spakowałam jednego z moich aktualnie kwitnących storczyków i razem z moją koleżanką pojechałyśmy do palmiarni
okazało się,że nasze roślinki zostaną podpisane i opisane i wezmą udział w konkursie na najbardziej oryginalną orchideę !
na nic nie liczę, choć nie zawiozłam popularnych falenopsisów ...tylko, sami popatrzcie:
czy pamiętacie tę zabiedzoną encyclię?
troszkę mi kwitła po zakupie (okolo roku temu). Ale okazało się, że bidulka była po prostu zbyt przesuszona i kilka kwiatków zamarło.
Zdjęcie -dla przypomnienia:

na wiosnę jednak pokazały się nowe pseudobulwy-a na jesieni kwiaty.

Teraz rozwinęły się niemal wszystkie pączki -jakby umówiły się na wystawę

bardzo spodabał mi się pomysł organizatorów wystawy - co przynieśli inni, zobaczę jutro.
zamieszczę jeszcze zdjęcie innej mojej encyclii, która kwitnie już piąty miesiąc.
Ma nieco inne kwiaty - większe, płatki są bardziej rozpostarte, warżka ciemniejsza i okazalsza. Ma większe odstępy między kwiatkami na łodydze.
Przekonałam się, że mogę trzymać w domu nie tylko falenopsisy, które oczywiście uwielbiam.
falenopsis w typie Everspring

nie mam pojęcia jak nazywa się ta hybryda, ale jest interesująca ...

trochę zwariowane zdjęcie - ale czyż storczyk nie wygląda pięknie?

...a czy pamiętacie Falenopsisa od L.Roelke, którego kupiłam podczas wiosennej wystawy w Warszawie? Teraz powtórzył kwitnienie!
To prawdziwy król wśród moich kwiatów - widać go z daleka.

a teraz z ostatniej chwili !!!
przeczytałam na stronie int. łódzkiej palmiarni, że można przynieść swoje storczyki na wystawę. To okazja do pokazania tego, co nam - zwykłym śmiertelnikom, udało się uchować w domu. Niewiele myśląc, spakowałam jednego z moich aktualnie kwitnących storczyków i razem z moją koleżanką pojechałyśmy do palmiarni

okazało się,że nasze roślinki zostaną podpisane i opisane i wezmą udział w konkursie na najbardziej oryginalną orchideę !
na nic nie liczę, choć nie zawiozłam popularnych falenopsisów ...tylko, sami popatrzcie:
czy pamiętacie tę zabiedzoną encyclię?
troszkę mi kwitła po zakupie (okolo roku temu). Ale okazało się, że bidulka była po prostu zbyt przesuszona i kilka kwiatków zamarło.
Zdjęcie -dla przypomnienia:

na wiosnę jednak pokazały się nowe pseudobulwy-a na jesieni kwiaty.

Teraz rozwinęły się niemal wszystkie pączki -jakby umówiły się na wystawę

bardzo spodabał mi się pomysł organizatorów wystawy - co przynieśli inni, zobaczę jutro.
zamieszczę jeszcze zdjęcie innej mojej encyclii, która kwitnie już piąty miesiąc.
Ma nieco inne kwiaty - większe, płatki są bardziej rozpostarte, warżka ciemniejsza i okazalsza. Ma większe odstępy między kwiatkami na łodydze.
Przekonałam się, że mogę trzymać w domu nie tylko falenopsisy, które oczywiście uwielbiam.

-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.