Moje kaktusy - kospe
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kaktusy - kospe
A dla mnie to Eriocactus schumannianus dziś najładniejszy - bardzo lubię tą roślinę. 

- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwestia doboru odpowiedniej podkładki i wszystko może ładnie i estetycznie wyglądać i rosnąć 

Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
Popiolek69 kilka moich maluchów
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
zawsze można sobie ukorzenić, ja praktycznie już zlikwidowałem wszystko co miałem szczepione. Najlepsze że małem jakieś aztekia szczepione i już ich nie ma a na własnym korzeniu hintoni mam od paru lat i rośnie co prawda powoli ale rośnie. Podkładki są przereklamowane, mi za bardzo nie ułatwiają chodowli, jedynie co to zwiększają przyrosty a na tym akurat mi nie zależy
Ja też nie jestem zwolennikiem szczepienia. Jednak niekiedy trzeba zastosować ten zabieg w przypadku np siewek bardzo wolno rosnących ale i kiedy trzeba ratować roślinę. W tym sezonie właśnie uratowałem M. crucigera. Później jak podskoczy będę ukorzeniał podobnie i inne.
Są tez takie których ponoć na własnym korzeniu nie da sie uprawiać jak np Sclerocactus. Kto nie zaryzykuje eksperymentów to nie będzie wiedział jak naprawdę z tym jest.
Dziś Mamilariowy zawrót głowy

Są tez takie których ponoć na własnym korzeniu nie da sie uprawiać jak np Sclerocactus. Kto nie zaryzykuje eksperymentów to nie będzie wiedział jak naprawdę z tym jest.
Dziś Mamilariowy zawrót głowy

Pozdrawiam
Piotr
Piotr
Siewki bardzo wolno rosnące mają swój urok. Uprawa na własnych korzeniach daje więcej satysfakcji, a wysianie aztekium i doprowadzenie do miłych dla oka rozmiarów to wielkie wyzwanie. Gdy kolejka wysiewów się u mnie nieco zmnieszy (juz za kilka lat, obiecuję) to spróbuję właśnie z aztekium i może po latach prób i błędów uda mi się uzyskać choć jedną roślinkę 

- hen_s
Cóż za wysyp kwiatów u Ciebie!
No, może kolory mogły by być jakby bardziej "męskie" ale wszystkiego widać mieć nie można...

No, może kolory mogły by być jakby bardziej "męskie" ale wszystkiego widać mieć nie można...

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
A jak dla mnie, nie cierpiącej w rzeczywistości gaciowego różu, tak te kwiaty są jak najbardziej cudowne, słodkie, takie jak powinny być! Tylko następny, co czaruje mamilarkami, normalnie można wpaść w obłęd! Więcej proszę, najwyraźniej lubię być obłąkana 

- hen_s
Pewnie tak bo kolor nie taki... 

- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krótko - PiękneDziś Mamilariowy zawrót głowy
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
To ja zaklepuję te 8 sztuk, kolor rzeczywiście taki sobie, kwiaty nic specjalnego, niech będzie moja strata 

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Zostaw trochę Aga dla nas!
Piotrek! Nie mogę nic sensownego napisać! Wszystko jest piękne, zawsze podziwiam i dążę do ideału, którym jest Twoja kolekcja.

Piotrek! Nie mogę nic sensownego napisać! Wszystko jest piękne, zawsze podziwiam i dążę do ideału, którym jest Twoja kolekcja.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45

Odwdzięczają ci się za tę miłość, którą je darzysz.
Konrad, masz rację tylko nie wszyscy maja tyle cierpliwości aby czekać kilka lat i ryzykować utratę cennych siewek.Korund pisze:Uprawa na własnych korzeniach daje więcej satysfakcji, a wysianie aztekium i doprowadzenie do miłych dla oka rozmiarów to wielkie wyzwanie. Gdy kolejka wysiewów się u mnie nieco zmnieszy (juz za kilka lat, obiecuję) to spróbuję właśnie z aztekium i może po latach prób i błędów uda mi się uzyskać choć jedną roślinkę
Do roboty

Ja właśnie dziś posiałem Aztekium i ciekaw bardzo jestem co z tego będzie

Henryku, Tobie dogodzićhen_s pisze:....No, może kolory mogły by być jakby bardziej "męskie" ale wszystkiego widać mieć nie można...

Dzięki Żaneto- Ty znasz sie na kolorach i na tym co ciekawepiasek pustyni pisze:A jak dla mnie, nie cierpiącej w rzeczywistości gaciowego różu, tak te kwiaty są jak najbardziej cudowne, słodkie, takie jak powinny być!

Widzę Agnieszka , ze wszytko byś mi zabrała ale dzieli nas odległość na szczęścienyskadu pisze:To ja zaklepuję te 8 sztuk, kolor rzeczywiście taki sobie, kwiaty nic specjalnego, niech będzie moja strata

Następna koleżanka do kradzieżyraflezja pisze:Zostaw trochę Aga dla nas!![]()

Niestety kolorystyka sie nie zmieni przynajmniej dziś

Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- hen_s
Kolorystyka jest jaka jest ale kwiaty piękne.
Widzisz, pochwaliłem! Widać nie tak trudno mi dogodzić.

Widzisz, pochwaliłem! Widać nie tak trudno mi dogodzić.