Marysiu dziękuję ,dzień był miły ...
Różyczka w tym roku marna jest nie wiem dlaczego
Słonecznik i różnik pierwszy rok u mnie są .
Pozdrawiam
Witaj Tereniu 
Dziękuje roślinki przy tej pogodzie robią co mogą ,żeby ładnie wyglądać
Ściskam Cię mocno
Aniu ja też czekam ,aż w końcu ją od gruzuję ,ale tak jak piszesz praca katorżnicza
Do kiwi muszę jakoś się dostać może szczudła pomogą

Buziaczki
Joasiu dziękuję . Ale moja róża przy Twoich blado wypadła w tym roku
Miłko to różnik pierwszy rok u mnie kwitnie śliczny jest prawda ?
Lucynko dziękuję i mnie się bardzo podoba ten słonecznik
No to i tak dobrze ,że trafiłaś na zdrowotną roślinkę

Moi znajomi taką maja przed ogrodzeniem

,ale nie powiem ładnie wygląda

.Ja miałam podobna historię , ale z ta różnicą ,że szkółka zamiast tułacza miała w doniczce wielkiego chwasta ,oczywiście jak go otrzymałam to chwast jeszcze nie wypuścił listków dopiero po posadzeniu do ziemi ruszył jak szalony . I zamiast tułacza była olbrzymia bylica

.Pozdrawiam Cię Lucynko
Witaj
Krysiu Ja też mam duże zaległości na forum .Co prawda przetworów nie robię ,ale za to praca i różne tam przyjemne lub mniej przy sprawy ograbiają z czasu . Wszystkie roślinki ładnie rosną .Sadziec też tylko muszę je po przesadzać w inne miejsca stosownie do ich wymagań . I już w przyszłym roku będą jeszcze bardziej okazałe . Moje dalie bardzo opóźnione w tym roku ,a i dużo straciłam już po posadzeniu .Te od Ciebie rosną

......
Iwonko dziękuję i również pozdrawiam
Martuś witaj dziękuję

..,tak łączka pójdzie pod nóż ,ale na pewno gdzieś jeszcze będzie . Chętnie siedziała w ogrodzie i go odgruzowała ,ale niestety muszę za raz do pracy ruszać

. Miłego dnia
Kochane moje wieczorkiem od wiedzę Wasze ogródeczki zaraz do pracy ruszam ,a jeszcze muszę obiadek naszykować dla moich chłopaków .Miłego dnia