Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Śliczne to różane szaleństwo ;:333 Zachwycam się zdjęciami u Ciebie są wyjątkowe no i te Twoje cudne krajobrazy do pozazdroszczenia.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

tara-Aniu Jakoś tak na pocztku trochę dostałą, trochę kupiłam.ale nie oznaczyłam jakie to liliowce i po prostu dużo teraz NN
Czytałam o twoich daliach.Aż żal.Ale może jeszcze odbiją :roll:
Jeżówki jakoś u mnie rosną.Ale po zimie dwóch żółtych nie widzę.A jedna żółtą z nasion okazała się zwykła różową. :evil:
Nachyłek ruby frost kupiłam małą sadzonkę .Dobre zimuje.zimuje. Rozrósł się na ładną kępę.a mam dopiero go 3 sezon :wink:
Nasiona na wiosnę komuś wysyłałam.ale nie pamiętam komu.I nie wiem jak, czy rośnie , czy nie

Filemon24-Anitko;Kasiulko17 ;alicjad31-Alu ;beacia0088-Beatko; iwek-Iwonko; Tulap-Mati ; witch-Aguuś ; drewutnia-Ewuś;Margo2-Gosiu ; jonatanka-Asiu
Dzięki za miłe słowa.
Mnie liliowce wzięły 3 lata temu.Ale w ubiegłym roku najwięcej ich dosadziłam .Mam ich ok. 70.Nie wszystkie widzę w tym roku jeszcze zakwitną :cry:
A kocham wszystkie liliowce :wink: Te z falbanką są morze ciekawsze ;:173
Anitko- Bobo mam 3 sezon już jest całkiem ładna. Zresztą zauważyła ,że w 3 roku to chyba wszystkie roślinki są dużo ładniejsze. rozrastają się bardziej :D
29 hortensji. ;:oj To już niezła ta twoja kolekscaj.Ja na więcej już nie mam miejsca :roll:
Gosiu - Charlotte to cudna róza.W prawdzie mam ją pierwszy sezon.ale cieszę się,że ją kupiłam :wink:
Mati - clematisa Polish Spirt kupiłam pierwszy raz.To EV mam 2, bo jeden okazał się pomyłką :evil:

Obrazek

Dużo lilii w tym roku mi się podzieliło.Tz, dały małe kwitnące lub nie.chyba po raz pierwszy tak ładnie się rozrastają. Czyli na drugi rok powinno być ich więcej kwitnących :?
Obrazek
Obrazek
Lilia Red China
Obrazek
Lilia Trąbkowa Pink Perfection
Obrazek
Hortensja bukietowa Kyushu
Obrazek
Vanilka też ruszyła
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeżówka - Echinacea Hot Papaya
Obrazek
SUPREME CANTALOUPE"
Obrazek
jeżówka Hot Lava wieczorową porą

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Jeżówki i floksy, to ich czas, piękne są, u mnie już od jakiegoś czasu pojawiły się fruczaki :tan lubię je obserwować. Pozdrowienia zostawiam.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne jeżóki :D
Co roku je sadzę ale chyba za sucho... Zobaczymy w tym roku.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zielonajagoda-Iwonko Witaj, dawno cię nie było u mnie,Jak tam żyjesz?
Teraz jest duużo pięknych kwitnień ;:108 ;:108
O fruczaki śuper owady i jakie szybkie.Raz ich tylko widziałą w tym roku u siebie :D

witch-Aguś Czasami nie wiem od czego zależy bujność roślinki,Czy od podlewania, czy od dobrego gatunku rośliny.chyba po trosze i tego i tego :roll:

Obrazek
Obrazek
Adria
Obrazek
Rhapsody in Blue
Obrazek
Obrazek
Rosomane Janon w tle - cudna zmienna róża ;:167
Obrazek
Obrazek
Emilien Guillot
Obrazek
Obrazek
[/URL]
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu Twój ogród tętni życiem pięknych roślin ;:333 lilie śliczne ;:333 Nie wiem dlaczego ,ale Twoje zdjecia słabo mi się otwierają ,a są takie piękne .Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

w moim ogrodzie jest tyle miejsca że tyle hortensji to nic póki co mogę sadzić do woli z tymi liliowcami nieźle zaszalałaś ja mam tylko cztery :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu jestem zachwycona Twoimi liliowcami i liliami - szczególnie piękna jest lilia Św. Józefa ;:167
Widziałam też u Ciebie różę Rosomane Janon...przyznam się, że mam na nią ochotę ;:108 Ciekawa jestem jaki pokrój ma u Ciebie? Czy krzaczek podobny do Emilien Guillot? Chodzi mi o to, czy jest zwarty i ma sztywne pędy? ;:218
Aniu, kilka stron wcześniej pytałam Cię o Rosomane Janon...odpowiedzi się nie doczekałam...może zwykłe przeoczenie. Skrobnij o niej kilka informacji :) Czy u Ciebie rośnie w pełnym słońcu? Jeśli tak, to jak zniosła te upały?
Powtórzę, to co już pisałam wcześniej - kolekcja lilii i liliowców ;:215 Niesamowicie dodają koloru w ogrodzie ;:224
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale mnie omijają cudne widoczki, niestety z czasem się nie wyrabiam. ;:223 Tak cudne zdjęcie że myślałam że to Waran. :;230
Cudnie , cudnie i jakie ślicznotki. ;:138
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękny festiwal jeżówek,lilii i liliowców.To zdjęcie nocne świetne i jaszczurka ładnie zapozowała
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Rosomane Janon właśnie ta różyczka mnie ostatnimi czasy bardzo interesuje.Napisz Aniu coś więcej.Ja też najbardziej lubię te z falbankami ;:108 .Jeżówki.....tak na nie czekałam .Pokazuj Aniu więcej kolorków.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alicjad31- Alu.;Marzenko77 Dziękuję ;:196
Ogród letni jest piekny ;:167
nie mam pojęcia, czemu moje zdjęcia się pomału otwierają.U mnie wsystko działą dobrze.

Filemon24-Anitko O, to fajnie,że masz dużo miejsca i dużo hortensji.Mi jeszcze kilka sie podoba.ale na tym tylko już pozostanie. :)
A z liliowcami tak samo jakoś wyszło.Nie mogłam się im przeć. ;:97

Dorotko350; jonatanka-Asiu Kochana Dorotko , przepraszam,za tą gapę, przeoczenie.Wybacz proszę, :oops: ale tak to jest doba za krótka dla mnie.
Liliowców się tak mi uzbierało. Zakochałam się w nich 3 lata temu.Lilie od zawsze od początku jakieś miałam i kupowałam tylko co roku jakieś nowe.
Na kwiaty lilii Św. Józefa czekała kilka lat.Bo sadziłam te lilie i gdzieś mi znikały.dopiero 2 lata temu,zostały.W tamtym miały tylko listki.w tym już ładnie i obficie zakwitły.
Co do róży Rosomane Janon to tak jak Emilien Guillot ( w obu sie zakochała- są cudne) , to jesienne , późne nasadzenia .
Bo po 14 listopada.Potem nawet jakiś przymrozek poszedł.I bałam się czy one przeżyją.
Ale przeżyły i ładnie zakwitły.
Krzaczki mają podobne z Emilien Guillot. tak, są zwarte i mają sztywne pędy.Jeszcze nie sa wysokie, duże ale pąki co raz maja.Czyli dobrze wszystko znoszą.U mnie rośną w pełnym słońcu.Bo innego miejsca nie mam. ;:173
Emilien Guillot ma większy kwiat.Ale Rosomane Janon ma bardziej zmienny i też piękny. ;:167
Takę polecam te róże, naprwadę warto.

Kasiulko17 Dziękuję ;:196 O, skąd ja to znam notoryczny brak czasu.Za dużo rzeczy, za dużo spraw, do ogarnięcia.ale jakoś do przodu. :)

I ogrodowe co nie co ;:167

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rhapsody in Blue
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

]Obrazek
Lilia trąbkowa Pink Perfection
Obrazek
REDFLAVOUR
Obrazek
Na tej rabacie na wiosnę jest pełno tulipanów,.a teraz liliowców lilii i rożnych takich
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani , mam do was takie pytanko odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę i tak też je sadziłam .Mam ochotę znowu na kilka. ;:7
Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe. ;:138
Ale nigdy nie sadziłam na jesień.
A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę

Mój M , mawia,że wszystko mam i jak coś kupuje nowego,to tylko słyszę ( ale i sama się po cichu zastanawiam ): gdzie ty to zmieścisz.
a ja : jakoś gdzieś upchnę
ON - jak zwykle :wink:

Jeszcze coś ogrodowego dorzucę :D
Trojeść Bulwiasta
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Liliowiec 'Ed Murray ...
Obrazek

Liliowiec Crimson Pirate
Obrazek
i lilie :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Nachyłek Zagreb
Obrazek
Obrazek

mało mi działki , to przed siatka jeszcze sadzę ;:306
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, bardzo dziękuję za obszerną odpowiedź ;:196 Rosomane Janon przyjechała do mnie, ale na razie siedzi w donicy...stąd moje niecierpliwe pytania o stanowisko dla niej. Teraz już wszystko jasne ;:108 ...Miejsce szykuję i niebawem pójdzie do gruntu :D
Lilie zawsze kupowałam na wiosnę i tak sadziłam, ale słyszałam, że można sadzić też na jesieni. Sama mam ochotę na więcej, tylko czy posadzone na jesieni dobrze przezimują? ;:218 Może się wypowie ktoś, kto ma doświadczenie w tym względzie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dziewczyny można lilie i jesienią sadzić, ale to chyba nie najlepsze rozwiązanie. ;:185
Bo......po pierwsze - zima może być zbyt ostra i przemarzną, po drugie - to łatwy łup dla myszy, które zimą harcują w miękkiej ziemi a ta zruszana po sadzeniu cebul i z przysmakami w postaci larw owadów, które też wolą ziemię miękką od zbitej.
A po trzecie - jesień może być deszczowa i mokra czego nie lubią świeżo sadzone cebule i mogą zgnić.
Co innego wiosną kiedy rusza wegetacja, wtedy woda jest potrzebna.
Patrząc na lilie i liliowce zawsze mi się uśmiech ściele na twarzy, bo to moje ulubione rośliny. ;:167
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”