Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Kolejny spacer po Twoim, Marysiu ogrodzie był dla mnie przyjemnością :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ileż Ty masz piękności w swoim ogrodzie ;:oj do końca lata chyba wszystkich nam nie pokażesz :D
Moje koty też wchodzą na stół ,ciągle im tłumaczę ,że nie wolno ,a one swoje ;:306
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Joasiu ja też w takim buszu czuje się najlepiej, bo nieraz szczególnie jak zakładam nową grządkę postanawiam, że tym razem inaczej...a kończy się jak widać :;230 Potem znowu wykopuję, bo rośliny się wzajemnie zagłuszają. i tak pracę mam zapewnioną cały czas ;:306

Tereniu to roślina cebulowa na jesieni w doniczce zabieram do domu, liście zamierają czasem dam trochę wody ale można zapomnieć, byle były w chłodzie. Na wiosnę nawet nic nie nawiozłam tylko wystawiłam na zewnątrz i zaczęłam podlewać. Czasem wsadzałam w ziemię a potem wykopywałam ale wtedy nie chciały kwitnąć, więc lepiej jak siedzą w doniczce.
Burz to zapowiadają na dzisiaj i już czuję ten ciężki gorąc. Spokojnego dnia i nocy ;:196

Aniu adamanna i jak się sadzi różnorodne rośliny to cały czas jest kolorowo ;:215

Aniu z Brzegu nawet nie wiedziałam że dołożyłam i hibiskusa, to u Ciebie może się rozsieje i przetrwa zimę ale na wszelki zbierz nasiona, bo łatwo się je zbiera. To ciekawa i niekłopotliwa roślina ;:333 Lilie tak ! jak też już się zasadzam na zamówienie nowych ;:215

Iwonko ;:4 tyle razy myślałam o Tobie, a raz nawet próbowałam telefonować :? W domu koty nasze konsekwentnie zganiamy ze stołów i z miejsc gdzie przygotowujemy jedzenie, ale wiadomo co zakazane to najciekawsze ;:306 Czekam na jesień, bo czytałam u Joasi :tan

Aguś to spaceruj do woli, a ja kawkę zrobię albo szprycera!

Alu ależ pokażę, bo dla mnie każda najmniejsza bida godna jest pokazania ;:306 A widzisz że codziennie wklejam zdjęcia :D Cóż kot własnymi drogami chadza, a pewnie tamtędy ta droga prowadzi :;230
Ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, H. My Friend Floyd ;:333
U nas padał grad i trochę pomarnowało roślin, ale źle nie jest. Nawet katalpę i judaszowca mi podłamało.

Moje zefiranty w tym roku na razie nie kwitną. :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu ale mam nadzieję że drzewa jedynie do przycięcia, jednak szkoda każdej....szkody :D
To ten H. Ci się podoba. Coś nie widzę żółtego pająka, miał najcieńsze płatki, mam nadzieję że go ślimaki w początkowej fazie nie załatwiły. Niestety mikołajkowi agawolistnemu zjadły środek serduszko i nici z kwitnienia ;:14
A zostawiłaś Z. w ziemi w doniczce? bo ja tak gdzieś czytałam i dało to dobry efekt :) Pewnie białe masz też
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,czy chaber wielkogłówkowy rośnie bez problemu :?: Sadziłam już 3 razy i nie ma .Po zimie się nie pokazuje . :?

Werbena patagońska, od Ciebie pięknie kwitnie ,czarnuszka również i hibiskus też się szykuje . :heja Jeszcze coś maleńkiego rośnie ,ale nie pamiętam co to .Może zakwitnie to rozpoznamy .
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, moje zefiranty zawsze zimują w doniczkach. I w doniczkach mieszkają od lat. Ja ich nie sadzę do gruntu.
Mam białe. Poluję na żółte. :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu a ja się pogubiłam gdzie sadziłam siane kłosowce rosną w wielu miejscach, bo nasiona miałam dużo różnistych :;230 Co ja dostałam od Ciebie variegata, bo SKS umysł zaćmił ;:oj
Malutkiego odszyfrujemy jak pokaże swoją lepszą stronę :;230
Chaber wielkogłówkowy kiedyś miałam ogromną kępę i tak widzę w miarę upływu lat coraz ich mniej. Ten ostatni i to wysiał się sam. Mam nasiona ale chyba jak pojadę do Marty to jej trochei uszczknę :;230 Zimuje, bo tę kępę mam (miałam) kilka lat.

Marysiu a ja kiedyś wyciągałam z doniczek i wtedy z kwitnieniem było różnie :D a nie rozrósł Ci się za bardzo biały :wink: :?: Żółte widziałam gdzieś w ofercie, ale jak tak nie dbam o doniczkowe :oops:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU ,to był bodziszek Confetti .Kłosowce ,ode mnie, mają zapach anyżku i kwitną na biało.Rozpoznasz na pewno. ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne motyle, piękne obrazki nieba, w tym jesteś specjalistką, są jak obrazy ;:108 ;:138
To Ty masz ogród jak kiszka ;:306 dobrze,że część jest lepsza :) A może i dobrze,ze tylko część, jak być harowała na tych 45 arach to byś zdrowiem mogła przepłacić. A tak masz pięknie i tak jak mówisz--każdy ogród ma swój klimat i jest piękny ;:138 Marysiu b. bym się ucieszyła z sadzonki bzu, ja jestem antytalent w tej kwestii. Nasadziłam w tym roku masę doniczek i prawie wszystko uschło. A teraz widzę ,że u Ciebie mini szklarenka ;:223 ani nie wiedziałam ,ze wskazana, ani nie mam :( zmarnuje patyczki .
Marysiu , pewnie wiesz , ale Ci podpowiem --tnij glicynię jak winogron. Zostaw główny pęd i tnij boczne zostawiając kilka oczek. na tych krótkopędach kwitną glicynie :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu tak bodziszek który mi się u Ciebie podobał, tylko gdzie ja go posadziłam ;:223 Gdzieś jest na pewno bo ta druga roślina (niby lak) wiem gdzie jest :wink: O to muszę podotykać kłosowce, bo na pewno wykiełkowały i z doniczki wsadziłam :;230

Karolino jeszcze nikt tak mało romantycznie mojego ogrodu nie nazwał ;:oj
Zdecydowanie wolę poprzednie określenia ;:185
Bez nie jest pod akwarium, tylko patyczki róż, ale mam nadzieję że jak nie teraz to pozimowe ukorzenianie się uda ;:215
Dzięki cięłam tak glicynię ale pewnie jest jeszcze za młoda na kwitnienie. Pamiętam jak kupowałam mojej koleżance sąsiadce zakwitła prawie po 9 latach, no to moja jeszcze tyle nie ma ;:185
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach był jeszcze pszoniak.Zapomniałam .Może gdzieś w pobliżu posadziłaś bodziszka :?: .Jeśli odnajdziesz, oznacz miejsca i wiosną w pobliżu nie piel. Lubi się wysiewać. ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu będą szukać po pstrych liściach, ale chyba jeszcze się nie wysiał, bo u mnie nie kwitł :D oooo! właśnie pszonak ;:306

Zakwitł mi kolejny liliowiec z serii niskich

Obrazek

I kolejna róża

Obrazek

Udało mi się trafić na cykorię w dobrym stanie :D

Obrazek

I z nasion z akcji

Obrazek

Zauroczyła mnie kwitnąca wiązówka

Obrazek

I ta hortensja co stale kwitnie na niebiesko

Obrazek

a mnie się podobają te śmietankowe kwiatki

Obrazek

Jakiś leniwy dzisiaj dzień!
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Łzy Hioba.... fajnie wyglądają koralikowe nasiona.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Oj bardzo leniwy, tyle planowałam - nic nie zrobiłam. Piękne kwiatuchy. Ja również fotki pstrykam i jesienią będę wstawiać u siebie. Marysiu, doszłam do wniosku że busz to baaardzo dobra sprawa :wink: mniej chwastów :wink:
Mój ogród można by rzec, żyje już własnym życiem i przestaję już nad nim panować ;:306 on sobie ja sobie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”