Witam serdecznie po kilku dniach nieobecności
Po kilku upalnych dniach nastało ochłodzenie,z którego się cieszę,przy 22 stopniach jestem happy,słonko przyświeca,trawka odpoczywa,pąki na różach coraz większe.
Dzisiaj pojadę na działkę zobaczyć co słychać? Czy lilie nadal kwitną? A liliowce mają coś jeszcze do zaoferowania?
Na pewno jeżówki się wdzięczą...
Jadziu pomidorki w tym roku wyglądają apetycznie,spore kule i nie trącone żadną chorobą,aż ślinka cieknie na ich widok,czekam aż zaczną się rumienić

Wstrętne
ślimaczyska wszystko zeżrą
O 6 w ogródku jeszcze nie byłam,może kiedyś namówię M na taki wypad?
Moni moja mamcia dba precyzyjnie o warzywniaczek,nie ma być prawa ani jednego chwasta.
Czekamy na pomidorki i ogórki do kanapek.Zioła już zerwane i w zamrażarce siedzą,doskonałe do mięsa w późniejszym czasie.
Grażynko w chwili obecnej kwitnie zero róż,pusto ....jedynie całą sytuację ratują lilie i liliowce oraz jeżówki.
W tym roku wyjątkowo dobrze kwitną liliowce,po raz pierwszy mogłam je podziwiać zanim przekwitły.Nawet zastanawiam się nad kupnem jeszcze kilku
Zapach lilii bardzo nasycony i słodki,w każdym zakątku ogrodu pachnie:)Kushi Maya mnie zachwyciła doszczętnie,ma niespotykane wybarwienie
Buraki to Opolski i Czerwona kula,obydwie odmiany polecane z jakiegoś forum:)
Wczoraj była zupka z botwinki
Ściskamy równie mocno
Dorotko Kushi Maya to bardzo elegancka lilia

Dobrze,że się na nią skusiłam...
Guernsey Cream u Ciebie źle się miewa? Może wykop ją i do donicy? Asahi w ruch i zobaczysz uratujesz ją.
Pamiętam moją umierającą Grace,myślałam,że mi padnie,ale udało się odratować
Gosiu moja Lacre jak na razie mnie nie zachwyciła... Może dlatego,że to młodziak,dam jej szansę,pogoda swoje dołożyła i niezbyt urodziwie wygląda

Celebrating Life jestem zauroczona,ale teraz odpoczywa u mnie.
Jolu możliwe,że pomyliłam z hortensją
Zuza witam po odpoczynku

Guernsey Cream rośnie w donicy u mojej mamy na balkonie,ale pod gołym niebem i nie zauważyłam,żeby deszcz jej szkodził,ma się świetnie
Sabinko mam trzy róże w donicach na działce i podlewam sporadycznie przy upałach,a resztę niebo podlewa i mają się świetnie
Mme Louis Leveque nie wiem co mnie skusiło,by ją kupić? Straszydło okropne,do eksmisji bez wątpienia,może pomyślę nad inna różą,albo zamienię na trawę ?
Czas lilii i liliowców w pełni ...
Polar Star zgodna odmianowo
Big Brother co roku ma ogromne kwiaty jak talerze
Kushi Maya
Zapomniałam nazwy,ale dała w tym roku popis....
Kolejny rok z rzędu pięknie kwitnie trąbkowa i ma coraz więcej kwiatów...
Secret Romance jako jedyna z odmianowych jeżówek nie zawiodła,inne za to jakieś mniejsze,słabiej kwitną....
Dalia igiełkowa od mojego wuja bujnie kwitnie...
Gdzie moje róże? wszędzie lilie i liliowce grają pierwsze skrzypce...
Co za cudo....a nazwy nie mam
Miłego dnia kochani