Dzień dzisiaj miałam pracowity, aż padłam wykończona

Dużo jest teraz obcinania, przycinania. Nadałam kształt heptakodium i podcięłam bez, wszystkie patyczki poszły do ziemi. Posadzonkowałam mnóstwo róż. Zrobiłam podpory ogórkom i paru roślinom, wycięłam przekwitnięte ostróżkici dzięki tym zabiegom dostały dużo światła przytłumione rośliny. Przede wszystkim spryskałam pomidory i prawie wszystkie wrażliwce moją firmową mieszanką, a na koniec skosiłam trawę i zrobiłam parę zdjęć
Julciu o tak jak dzieciaczki wyrosną to odzyskasz trochę trawnika, ale nie za dużo, bo moje dzieci jak podrosły to robiły sobie na pierwszej działce ogniska z kolegami

To mam dla Ciebie dwa kolejne, które zakwitły dzisiaj
Alu dzisiaj było wymarzona pogoda do pracy a wieczór taki przyjemny, gdyby nie bolące nogi po całym dniu to nie chciało się wracać

A dla Ciebie Kochana mam marunę przesłodką....poznajesz?
Justynko o tak u mnie trzeba dobrze się wpatrywać, bo wszędzie coś rośnie. Czasem takie maleństwo
Kwitnie Konwalnik
Dorotko specjalnie dla Ciebie starałam się zrobić jakieś tzw szersze ujęcia, ale u mnie trudno o takowe
Tu jest końcowy odcinek ogrodu w tzw ogrodzeniu między tunelem a kurnikiem
A tu zbliżenie borówkowiska właśnie po lewej stronie przed wybiegiem dla kur
A tu przejście do skalniaka
Oj
Bogusiu gdybym ja miała tyle zdrowia co Ty pomieściłabym dużo więcej, bo ja mam baarrddzzzoo długi szaliczek

w sumie 45 a, tylko część jest nieużytkiem, gdzie niestety królują polne i leśne zwierzęta
Dla Ciebie taki fragment mojego królestwa
Marysiu o tak to kolorowy czas

To już druga zima łaskawa dla naszych ogrodów
Iwonko różyczka to tegoroczny nabytek i wszystkie kupione róże na wiosnę ładnie kwitną
A taki widok mają kurnik zza siatki i tylko kombinują jakby tu zmienić miejsce
Lucynko masz tyle pięknych kwiatów, że nawet nie zauważyłam że nie masz liliowców
To mam dla Ciebie coś jeszcze większego
Aguś mam posadzonych jeszcze sporo dalii z karp i z siewu i powinny pokazać się różniste piękności. Prawie wszystkie delikatne
Dla Ciebie mam takie śliczne maleństwo, odkrycie tego roku
Poza tym nadałam kształt mojemu Heptakodium robiąc prześwit dla roślin rosnących pod nim
Podcięłam też gałęzie bzu szczególnie te bez owocków i wszystkie poszły do sadzonkowania ...nie powiem liczę na niego

Ewuniu popatrz jak pysznogłówka od Ciebie polubiła mój ogród
Siewki poziomek mnie zadziwiają, tym bardziej że rosną w absolutnym cieniu
No to jeszcze moja śliczna begonia, która jest ze mną już trzy lata
Już nie zanudzam dziękuję za uwagę i dobranoc