Iwonko,Piotrze, miło mi Was powitać w swoim wątku Figa.Mam ją drugi sezon i jak widać rośnie w donicy.Co dwa tygodnie dostaje nawóz do roślin zielonych i raz w miesiącu Rosahumus. Zimowała u mnie w garażu(temp. ok 6 st.) Podlewałem ją skromnie,tak aby nie przesuszyć podłoża...Donica w chwili obecnej ma słońce od świtu do ok godz 17.Świerka natomiast przycinam jak widać z całkiem niezłym efektem Dwa razy w roku, wiosną (kwiecień) i w sierpniu.Z tym,że w sierpniu ciut mocniej.Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens' - konwalnik,to ta druga czarna trawka:) Iwonko,jak chciał bym mieć te parapety z gumy,twardej gumy-niestety
Kilka dzisiejszych fotek:
Zagadka Co to za roślina? Dla ułatwienia dodam,że używana w kuchni
Moja luba
Całuję i niestety bez zmian.Księżniczki brak
Dziękujemy za piękną lilie .
Mieliśmy takową niestety w upały wyschła i jak na razie nie widać żeby chciała żyć. Zimę dobrze zniosła w temperaturze około 16 stopni.
A Twoja jak długo rośnie? Kwitła już? W sprzedaży widzę tak jakby, dwa rodzaje. Helichrysum Tall Curry i Helichrysum italicum.
Spotkałam i takie grubsze i delikatniejsze
Iwonko,Piotrze,moja jeszcze nie kwitła,niestety. Mam ją dwa pełne sezony.Przezimowała w gruncie nakryta korą drobno zmieloną.
...wciąż leżąca na śliskim posłaniu
oczy się szkliły zapłakane, pod ciężarem nocy
usta krzyczały, lecz cicho , zmęczone czekaniem
na sen, co z żalu zmienia się w proroczy...
Dzisiaj życzę wszystkim dobrej nocy,jutro zaś miłego i spokojnego wypoczynku
JACEK,wszystko ładnie Tylko anioly są takie ulotne,niematerialne ...
Chyba,że p.KRYSTYNA ma na myśli osobnika pci odmiennej
Chyba kupiłem taką żurawkę jak pokazujesz u Siebie
Week-endowe pozdrowienia
Sławek
Sławku,a może dlatego,że anioł to osoba niematerialna mająca własną wolę tak intryguje ludzi i budzi ,powiedzmy zachwyt? Ulotny,niemożliwy do zachowania , sprawia,że jest pożądany .Hmmm.
Pani Krysia.No właśnie Musieli byśmy ją zapytać kogo ma na myśli
Miłego weekendu Sławku.