Storczyki Początki mojej pasji
Re: Storczyki Początki mojej pasji
Marzy mi się, żeby kiedyś mój storczyk chociaż w połowie był tak piękny jak Twoje. 

- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Nati
Wierzę, że twój też Ci się odwdzięczy za opiekę.
Wstałam dziś wcześnie bo wiedziałam,że w Netto będzie dostawa falków. Pełna optymizmu założyłam sobie,że kupię jednego normalnego i jedną mini.
No ale cóż miałam począć gdy bardzo spodobały mi się dwa duże i trzy mini
? Myslałam, myślałam, przebierałam. Aż wkońcu myślę przecież nie mogę zostawić takich śliczności! Więc bach do koszyka całą piątkę. (tylko nie wiem czemu ludzie tak dziwnie na mnie patrzyli?
) I dumnym krokiem wróciłam do domu w 200% zadowolona! (nie wiem tylko co na to mój M jak wróci z pracy
Przedstawiam wam moje dzisiejsze zdobycze:

A tu już mini zamieszkały razem

Wstałam dziś wcześnie bo wiedziałam,że w Netto będzie dostawa falków. Pełna optymizmu założyłam sobie,że kupię jednego normalnego i jedną mini.
No ale cóż miałam począć gdy bardzo spodobały mi się dwa duże i trzy mini

Przedstawiam wam moje dzisiejsze zdobycze:

A tu już mini zamieszkały razem

- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale mi serce zabiło
Piękności kupiłaś, wszystkie cudne

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
A co tam, niech jest kolorowo w domu też!!! Śliczności kupiłaś, a ja nic nie wiedziałam
jutro pójdę 

No nie byłabym tego taka pewna czy się tak odwdzięczy. To był mój pierwszy storczyk, nie miałam zielonego pojęcia o jego pielęgnacji i go przelałam, stracił wszystkie kwiaty i pąki a w dodatku liście mu oklapły. Postanowiłam go reanimować równie nie mając zielonego pojęcia jak to zrobić, przesadziłam go wycinając wszystkie zgniłe korzenie. Myślałam, że nic z niego nie będzie bo po pędach nie widać żeby cokolwiek miało z nich wyrastać za to właśnie mnie zaskoczył wypuszczając drugi listek.
- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
Dziękuję Grażynko
naprawdę piękne i zdrowe okazy za dobrą cenę przywieźli do netto.Oj u mnie naprawdę kolorowo, a M to chyba juz nie łapie się w tych wszystkich kwiatach(ja upycham a on niewidzi-albo udaje że nie widzi ze coś przybyło)
dziękuję Sylwia
jestem mega zadowolona z tych zakupów
Nati Czyli jest w nim wola życia, a dopóki jest to wszystko jest możliwe. Jeśli chodzi o reanimację to ja zdecydowanie polecam tę w kamykach opisaną przez trzynastkę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... h#p1623334
Sprawdziłam i w 100 % polecam. Forum jest naprawdę skarbnicą wiedzy i praktyki jeśli chodzi o uprawę storczyków. Proponuję abyś założyła wątek i pokazała w nim swoje cudo a na pewno znajdzie się mnóstwo osób które Cię pokierują aby Twój storczyk cieszył jeszcze nie raz Twoje oczy.

dziękuję Sylwia

Nati Czyli jest w nim wola życia, a dopóki jest to wszystko jest możliwe. Jeśli chodzi o reanimację to ja zdecydowanie polecam tę w kamykach opisaną przez trzynastkę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... h#p1623334
Sprawdziłam i w 100 % polecam. Forum jest naprawdę skarbnicą wiedzy i praktyki jeśli chodzi o uprawę storczyków. Proponuję abyś założyła wątek i pokazała w nim swoje cudo a na pewno znajdzie się mnóstwo osób które Cię pokierują aby Twój storczyk cieszył jeszcze nie raz Twoje oczy.
Oszalałam na punkcie storczyków, gdzie bym nie szła to wtykam nos w cudze okna i podziwiam czyjeś okazy. Chciałam kupić nowego, ale postanowiłam poczekać aż ten dojdzie do siebie żebym kolejnego nie uśmierciła. Mój storczyk tak naprawdę tylko raz został podlany i to o raz za dużo chociaż robiłam wszystko tak jak przeczytałam. Masz rację z tym założeniem wątku chociaż będę wiedziała czy na razie robię wszystko tak jak powinnam:)
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też bym ich nie zostawiła
Śliczny, duży w paski i żółta mini.

Pozdrawiam - Justyna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam! Piękne szczególnie ten piękny fiolet 

- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
Oooo....mowę mi odebrało
Pierwszy i żółta mini - ja też chcę , nie wiem gdzie postawię ale chcę 

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
Aśka! no uzbierało Ci się tego piękna kwitnącego, wszystkie cudne

- Iwona 0103
- 500p
No po prostu słów brakuje
Część z tych cudeniek mam, ale drugi i ostatni to teraz będą mi się po nocy śnić...póki nie kupię sobie takich 

- Asia7084
- 200p
- Kontakt:
DZiś chciałabym Wam pokazać moje dwie nowości
Pierwszy który dostałam od M na urodziny

Drugi również od M na 5 rocznicę

Trzeci to kolejny przecenowy za 5 zł (mam jeszcze jednego , ale on niechce ze mną współpracować
)

Miltonia

I jesczcze rzut oka na mój kwietnik

A tu dendrobium phalaenopsis na którego czekam obecnie z niecierpliwością.Kupiony z przeceny , nie wiem jak kwitnie, to będzie pierwsze moje kwitnienie tej odmiany-w dodatku aż na 4 pędach

Pierwszy który dostałam od M na urodziny

Drugi również od M na 5 rocznicę

Trzeci to kolejny przecenowy za 5 zł (mam jeszcze jednego , ale on niechce ze mną współpracować

Miltonia

I jesczcze rzut oka na mój kwietnik

A tu dendrobium phalaenopsis na którego czekam obecnie z niecierpliwością.Kupiony z przeceny , nie wiem jak kwitnie, to będzie pierwsze moje kwitnienie tej odmiany-w dodatku aż na 4 pędach

- Iwona 0103
- 500p
Urodzinowy słodziak, taki delikatny a M to dobrze ,,wychowany ,, chłopak, wie jak Cię uszczęśliwić
. Przecenka prześliczna i jeszcze do tego za takie grosze. Kwietnik pięknie się prezentuje. Alokazja, która się mi szalenie podoba, ale już więcej razy z nią nie spróbuję. A i jeszcze piękny, nieźle rozrośnięty filodendron...bajka