Witaj Halinko postanowiłem zrobić sobie spacer wieczorny po Twoim ogrodzie.
I muszę powiedzieć że masz go bardzo ładny. Podobają mi się liczne krzewy
które bardzo lubię, ten niebieski orlik też jest niesamowity, nie wspominając
już o hostach i o wiciokrzewie
No, ładny mi ogródeczek Halinko! 4 500m kw - to mniej wiecej 10 razy tyle ile ma mój ogródek ;) Ślicznie tu i kolorowo. Masz przepiękne krzewy i niezwykłe orliki - nie ujmując nic pozostałym kwiatom ;) Ale tak duzy teren wymaga też wiele pracy. Sądząc po efektach, jesteś bardzo pracowitą osóbką
Masz też słodkie kocinki. Zuzka podobna do mojej Pysi
Wymiziaj je od cioci Izy, która bardzo kocha wszystkie koty
Och... tylko tyle moge powiedzieć. Cudowne miejsce. Ocaliłas życie moim berberysom. Kupiłam wiosną pieć bordowych i zielonych i szybko przestały mi sie podobać. Postanowiłam się ich pozbyć. Teraz zobaczyłam, jak wygladają u Ciebie i postanowiłam dać im sznsę.
Jolu, ten krzew z czarnymi owocami to popularny krzew żywopłotowy "Liguster"
Bardzo łatwo się ukorzenia z gałązki. W poniedziałek będę w Starym Sączu, to Ci go ukorzenię. Jeżeli chcesz, żebym Ci coś jeszcze ukorzeniła, to napisz
Emalio, dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że przyczyniłam się do uratowania Twoich berberysów. Moim zdaniem, warto je mieć w ogrodzie, są śliczną ozdobą ogrodu
Możesz dać zbliżenie kłosów? Widzi mi się, że to któryś z miskantów. Najlepiej zapytaj Mariusza Surowińskiego albo MartyG - spece w tej dziedzinie.
Miło Cię zobaczyć