Poniżej zdjęcie zrobione jakiś czas temu:

Tu jest http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812Alyaa pisze:Mój megagron ma kolejne grona i dalej po 6-8 kwiatków. Pierwsze zawiązane, ciekawe do jakiej wielkości urosną, bo aktualnie są malutkie.
Mam nadzieję, że 3 pozostałe krzaki będą mieć duże grona, bo sobie nasion nie zostawiłam. Te na balkonie się wyciągaj, bo ciepło. W folii drugi późno posadzony i dopiero zaczyna być widoczne pierwsze grono.
Czy ktoś może ma zdjęcia/link do rozmów o megagroniastym wielkoowocowym? Coś mi wyszukać nie chce, a nie było mnie wtedy na forum jeszcze
Cześć:) Winogronek u mnie ma rozgałęzione grona. Jak znajdę chwilę to zrobię dzisiaj zdjęcia.TomekD pisze:Mój Winogronek K/14/1 zawiązał pierwsze grona jako pojedyncze:
(klinj na obrazku aby powiększyć)
czwarte grono będzie już jednak przynajmniej podwójne:
Chyba nie będzie też przypominać gron niższych, bo szypułki kwiatów wydają się dłuższe.
Jakbym Megagrona widział
Z tego co czytałem i próbuję zaobserwować typ grona niekoniecznie jest determinowany odmianą, rozgałęzieniu gron mają ponoć sprzyjać niskie temperatury.
Czy wasze K/14/1 też tak miały/mają ?
Podobnie jest na 3 krzakach, wszystkie z nasion F8 od agaM/Agulka11/Krystyna551.