Faworyt, lepiej bym tego nie ujął

a dobra cyrkulacja dołem w moim przypadku jest szczególnie ważna , bo trochę za gęsto posadziłem rośliny, dodatkowo dużo łatwiej się podlewa, widać gdzie lejemy wodę.
Dodam jeszcze, że dwa tygodnie temu moje pomidorki wykazywały objawy przenawożenia azotem i były nieco przelane, co widać na zdjęciach na 51 stronie tego wątku. Trochę mnie to zaniepokoiło, więc wymyśliłem sobie taki plan: Na pierwszy strzał niestety chemia, środek przeciw grzybiczy, ograniczenie podlewania, zero podcinania i ograniczania roślin i krótkie wakacje bo pogoda idealna była. Efekt, dżungla w tunelu. Rośliny w tym czasie wyprodukowały dużo zielonych przyrostów, wilków itp., pożytkując skutecznie azot, co wyraźnie wpłynęło na ich kondycję. Dzisiaj doprowadziłem pomidorki do porządku a efekt zabiegu przerósł moje oczekiwania.
PawelKu, nie wiem czy mulczowanie trawą, to dobry pomysł jeśli chodzi o pomidory. Liście ładnie wygolone, tylko jakim cudem masz tak wysoko pierwsze grono? No chyba, że pierwsze też wyciąłeś?
P.S
Faworyt , pomidorów mam 80 krzaków, średnio po 3 z odmiany. Co ja z tym zrobię ???
Jutro wstawię listę. Pozdrawiam