Marysiu ależ masz piękne przetaczniki. Moje w tym roku lichutkie. Czy na fotce z żółtym liliowcem to aster jesienny? Jeśli tak, to jestem w szoku że już nadszedł czas na ich kwitnienie.
Halinko To jeszcze fotki niebieskich przetaczników, które się bardzo rozsiewają. Pod żółtym liliowcem rozłożyła się delosperma Cooperi. Ta odmiana bardzo szybko rośnie i długo kwitnie, za co ją bezgranicznie uwielbiam. Aniu, Marysiu juki mam dwie odmiany , kwitną co roku na zmianę. Dla porównania kwiaty i liście. Janku moje malwy też chorują. Ale mam do nich wielki sentyment, zawsze były w rodzinnym ogrodzie i chociaż tak mogę do niego wrócić.
Wczoraj przeszła burza, nareszcie porządnie podlało i na szczęście nie narobiło szkód. Od rana słońce i znowu Afryka.
Udało mi się ukorzenić lewizję z bocznej rozetki. Jej portrecik.
Lebiodka Ametyst
Litodora , ostatnie kwiatki.
Dzięki łagodnej zimie szałwia muszkatołowa kwitnie drugi rok.
Marysiu juki zawsze mi się podobały, pamiętam dom na moim osiedlu, przed którym nie było dużo roślin ale były ogromne wieloletnie juki i zachwycałam się tymi ogromnymi kwiatostanami Oczywiście mając ogród od razu postarałam się o jukę i owszem kwitnie co jakiś czas jednym... góra dwoma kwiatostanami, albo żadnym W tym roku dostała nowe stanowisko i zobaczymy?
Przetaczniki mam, ale nie zauważyłam żeby się siały Ostatnia lewizja po marnym kwitnieniu przepadła na skalniaku . Lebiodka i litodora ale szałwia cudna! proszę pozbieraj nasionka bo miałam w jednym roku ale ta też się nie wysiała