Nadrobiłam i bardzo mi się tam podoba

Miło mi a co do Ewuni masz całkowita racjęBufo-bufo pisze:Z przyjemnością i ciekawością obejrzałam fotorelację z "desert house" i już czekam na następną część.....
Bardzo mi miło,że mogłem swoją fotorelacją z Ogrodu Botanicznego w Amsterdamie sprawić Ci przyjemność i już dziś zapraszam do obejrzenia następnej drugiej części![]()
Ewo -ewa321 pisze:Arku - nawet nie wiesz, jaką frajdę mi sprawiłeś tą wyprawą do OB w Amsterdamie.....
Nawet nie wiesz jaką Ty sprawiłaś mi frajdę obejrzeniem mojej fotorelacji z Ogrodu Botanicznego w Amsterdamie![]()
Żanett -[/color][/b]piasek pustyni pisze:Oj, z niekórych pomieszczeń ja bym nie wyszła, ba: nie wyciągnęłaby mnie nawet ochrona!
No i wcale bym się nie zdziwił gdyby to zrobiła taka Pasjonatka i specjalistka od hodowli kłujących jak Ty
Justynko -justus27 pisze:O, kaktusy w Holandii?
A ja zawsze Holandię kojarzyłam z...tulipanami
Piękne widoki. Wszystko podpisane elegancko. I jakie ogromne rośliny - na pewno mają "swoje lata"
No i słusznie zauważyłaś,tulipany też będą,no może nie całe hektary ale te,które pięknie kwitną na skwerach![]()
Alinko -A ja dziękuję za tak miłe słowa i odwiedzinyAliWas pisze:I to się nazywa Ogród Botaniczny. Przecudne okazy i do tego pięknie skomponowane. Jestem pod dużym wrażeniem Dziękuję za tak wzruszającą fotorelację
Celinko -Miłe co piszesz a ogród koniecznie musisz odwiedzićtrzynastka pisze:Wow, ogród przecudnywidać że fotki robił fotograficzny fachowiec
roślinki ładnie przedstawione,pozytywnie Ci zazdroszczę widoków
![]()
Kasiu -I mnie również bardzo się podobało to co zobaczyłem w ogrodzieKasiula17 pisze:A ja przegapiłam takie cudabrak czasu powoduje że nie zdążę czytać i wpadam na chwilę: ...
Nadrobiłam i bardzo mi się tam podoba jeju jakie tam sa ślicznotki i olbrzymy, śliczne miejsce zwiedzone.![]()
Pati -Odwiedź ten ogród koniecznieFiligranowa27 pisze:Wspaniały ogród botaniczny, zapisuję go do listy do odwiedzenia![]()
Karolinko -karolacha pisze:Nie ma co , zdjęcia piękne, z przyjemnością i zachwytem oglądałam![]()
No i Ewuniu 321, należały Ci się te słowa
Nie zradzałem wcześniej swoich planów by nie zapeszyć ale teraz już mogę-odwiedziłem Portugalię,chociaż w moim przypadku był to bardziej podróżniczy aniżeli roślinny zakątek świata.Filigranowa27 pisze:.......
Ciekawa jestem jaki kolejny roślinny zakątek świata planujesz odwiedzić?
ewa321 pisze:.......
Poza tym mam kilka ulubionych fotek, które mam wrażenie - że były przez Ciebie wyreżyserowane![]()
Panuje na nich taka harmonia i ład, że wyglądają wręcz nierealnie
Dziękuję za tak wysoką ocenęa tak przy okazji dowiaduję się,że mam zacięcie reżyserskie
-zdradź o które zdjęcia chodzi
![]()
Kasiu -![]()
Perla -![]()
Krysiu -christinkrysia pisze:Arku..... Teraz kwitną dwie odmiany i już ze 3 razy podchodzę do nich z aparatem ...złość i zero zadowolenia .
Twoje ujęcie z góry to wspaniały pomysłMoże tym sposobem i mnie sie uda ......
Nie przejmuj się,ja też od czasu do czasu robię kilka podejść do zdjęć![]()
Witam Wszystkich bardzo serdecznie po prawie miesięcznej nieobecności na F.O. spowodowanej wakacyjnymi wędrówkami po Portugalii oraz tygodniowym wypoczynkiem nad Atlantykiem.
Być może dziś powinieniem w swoim wątku zamieścić zdjęcia o tematyce roślinnej z tegoż kraju mimo,że materiału tego nie jest zbyt wiele ze względu na charakter bardziej podróżniczy mojego urlopu ale postanowiłem zrobić to w najbliższym czasie by nie kontynuować tematyki zagranicznej jednej po drugiej.Proponuję zatem zerknąć dzisiaj na mój domowy parapet i przyjrzeć się młodym tyle co posadzonym roślinkom,które ładnie się ukorzeniły i nieco już podrosły.
Obcięte i ukorzenione w wodzie pióropusze Lucky Bamboo-Bambusa Szczęścia.
Posadzone i rosnące tym razem w ziemi młode szczepki bambusa.
Roślina macierzysta Lucky Bamboo rosnąca w wodzie przed obcięciem i ukorzenieniem się piórpuszy.
Jednen z najbardziej wybujałych pędów mojego drzewka bonsai Ginseng przed posadzeniem do podłoża.
Na zdjęciu dobrze ukorzeniony i rosnący już w doniczce.
Bonsai Ginseng-roślina macierzysta.
Ukorzenione rownież w wodzie młode pędy drzewka bonsai-Fikus Retusa pozostałe po formowaniu drzewka.
Młode pędy już w doniczkach z ziemią.
Fikus Retusa-roślina macierzysta.
Młode roślinki dobrze się przyjęły ale czas pokaże czy warunki jakie im stworzyłem są wystarczające do ich dalszej wegetacji.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę samych sukcesów w hodowli swoich zielonych![]()