Zawsze za krótkie lato cz. 26
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26
Roślinka Nn ,to może galtonia ,ismena , lub śniedek Sandersa .Trzeba ciut poczekać ,aby rozpoznać .
-
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu różę masz cudne, i pysznogłówki które mi zaginęły 

Pozdrawiam Iwona
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu z cebulowymi i to sadzonymi wiosną u mnie jakoś krucho
jak byłby to byle jaki chabaź wykopany byle gdzie to prędzej
liście toto ma czosnkowate ale pąk
nic mi nie mówi
i nie pomogę
Co do ogrodu to pięknie wygląda o każdej porze roku a lilia Lankon pięknie się rozrosła

Co do ogrodu to pięknie wygląda o każdej porze roku a lilia Lankon pięknie się rozrosła

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Dobry wieczór Marysiu
Bezczelne są te małe gryzonie, chwastów nie ruszą
Spacerując wieczorami po Twoim ogrodzie zastanawiam się czy znajdę coś co rośnie także na moim skraweczku
I jest , mam różę Chopin
Pozdrawiam życząc spokojnej wody z nieba

Bezczelne są te małe gryzonie, chwastów nie ruszą

Spacerując wieczorami po Twoim ogrodzie zastanawiam się czy znajdę coś co rośnie także na moim skraweczku

Pozdrawiam życząc spokojnej wody z nieba

Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dobry i ciepły wieczór!
Nie było żadnych gwałtownych burz i mam nadzieję, że noc też będzie spokojna. Niestety oprócz zebranych białych porzeczek i dwóch krzaków agrestów niewiele zrobiłam, bo aura była ciężka
Moje stadko kurkowe powiększyło się i 5 sztuk, więc co jakiś czas latałam do kurnika zobaczyć co się tam dzieje. Przez cały dzień stare kury zawiadamiały wieś o nowych lokatorkach, taki był wrzask
Alu dziękuję za pochwałę ogrodu, ale ja widzę skutki suszy, bo niektóre rośliny po prostu usychają
Nie wszystko jestem w stanie podlać. Już raz tak straciłam hortensję bukietową, która rosła u mnie kilka lat, a nagle w czasie podobnej suszy traciła po jednym pędzie aż całkowicie padła.
Elu możemy obstawiać zakłady
Bardzo jestem ciekawa co z tego będzie
Jolu z trzech wymienionych miałam tylko Ismenę, ale może pozostałe wsadziłam wcześniej a teraz wyszło, bo rośnie za bardzo w środku wśród wysokich róż
Iwonko róże dziękują, a pysznogłówki się pysznią! też kiedyś sadziłam i przepadały aż nagle zostały. Nie wiem czy wyjdą pozostałe?
Marysiu jeżeli nie masz Lancona to już masz
a rośliną się nie przejmuj poczekamy, zobaczymy
Ewuniu Dobry wieczór
Pewnie znajdziesz więcej roślin na swoim skraweczku oprócz Chopina, a ja pewnie nie znajdę tych co u Ciebie rosną
Wieczorem było jakby chłodniej więc może jutro już nam upał zelży? no to jeszcze jakby coś pokropiło, bo nie podlałam wieczorem
Pozdrawiam cieplutko
Z radością zauważyłam dzisiaj, że dwa siane (i zapylane przeze mnie) rok temu liliowce będą miały kwiatki i już się niecierpliwię jakie?

Lilia Candidum rozpoczyna !

Sally Holmes szaleje

Bardzo go lubię, a przyjechał od Irminki
!!

Miałam nalot takich motylków na firletki

Ten penstemon mam już trzeci sezon, a zakwitł dopiero teraz po przesadzeniu w słoneczne miejsce, Lidziu on chyba jest od Ciebie?

I wyczekiwany zachód słońca

Dziękuję za wspólny spacer
Dobranoc!
Nie było żadnych gwałtownych burz i mam nadzieję, że noc też będzie spokojna. Niestety oprócz zebranych białych porzeczek i dwóch krzaków agrestów niewiele zrobiłam, bo aura była ciężka

Alu dziękuję za pochwałę ogrodu, ale ja widzę skutki suszy, bo niektóre rośliny po prostu usychają

Elu możemy obstawiać zakłady

Jolu z trzech wymienionych miałam tylko Ismenę, ale może pozostałe wsadziłam wcześniej a teraz wyszło, bo rośnie za bardzo w środku wśród wysokich róż

Iwonko róże dziękują, a pysznogłówki się pysznią! też kiedyś sadziłam i przepadały aż nagle zostały. Nie wiem czy wyjdą pozostałe?
Marysiu jeżeli nie masz Lancona to już masz

Ewuniu Dobry wieczór

Pewnie znajdziesz więcej roślin na swoim skraweczku oprócz Chopina, a ja pewnie nie znajdę tych co u Ciebie rosną

Wieczorem było jakby chłodniej więc może jutro już nam upał zelży? no to jeszcze jakby coś pokropiło, bo nie podlałam wieczorem

Pozdrawiam cieplutko

Z radością zauważyłam dzisiaj, że dwa siane (i zapylane przeze mnie) rok temu liliowce będą miały kwiatki i już się niecierpliwię jakie?

Lilia Candidum rozpoczyna !

Sally Holmes szaleje

Bardzo go lubię, a przyjechał od Irminki

Miałam nalot takich motylków na firletki

Ten penstemon mam już trzeci sezon, a zakwitł dopiero teraz po przesadzeniu w słoneczne miejsce, Lidziu on chyba jest od Ciebie?

I wyczekiwany zachód słońca

Dziękuję za wspólny spacer

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu spacer był bardzo przyjemny
a ten biały motylek to chyba bielinek kapustnik
Dobrej nocki

Dobrej nocki

Pozdrawiam Alicja
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Cudnie u Ciebie Marysiu
A u mnie po długiej przerwie dopiero coś się rszyło

A u mnie po długiej przerwie dopiero coś się rszyło

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu a może cytrynek? albo cytrynek bielinek? co prawda nie mam kapusty więc i bielinek może być
Aguś to masz już wreszcie lato
U Ciebie też cudnie tylko inaczej

Aguś to masz już wreszcie lato

U Ciebie też cudnie tylko inaczej

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Inaczej
To dobre słowo

To dobre słowo

- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Marysiu pospacerowałam kwiaty pięknie kwitną ale zachód słońca przepiękny 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Drakiew pieknie wygląda, nie widziałam jeszcze tej roślinki.
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Piękny zachód i ptaszki- pan i pani gąsiorek
Czy zagadka wymiany zapachów jaśminowca już rozwikłana. Przydałby się Sherlock, a nie tylko Sally Holmes.
Zapylasz liliowce
Może dotacja unijna na pszczoły Ci się należy?

Czy zagadka wymiany zapachów jaśminowca już rozwikłana. Przydałby się Sherlock, a nie tylko Sally Holmes.
Zapylasz liliowce

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,Elfe też u mnie już piękna,ja pewnie wszystkie róże w przed ogródku przykryję gałązkami oprócz kopczyków,ślicznie u Ciebie kwitną kwiatuszki a i lilia św Józefa się znalazła, u mnie wszystkie wyginęły,może odnowię je ,może będą w końcu rosły,mówisz,że kurek Ci przybyło,to będzie więcej jajeczek ,te upały są okropne ,mnie już w studni brakło wody ,a podlewałam tylko przed ogródek i raz maliny ,teraz została mi tylko miejska,dzisiaj wieczorem podlałam pół ogrodu ,jutro rano drugie pół ,a w dzień założyliśmy z Bogdanem siatkę nad borówką ,no i przywiózł dużo liści z kapusty i kalafiorów to ułożyłam na nowej -starej rabacie ,z rododendronami bo przerabiam jedna starą rabatę i tam potrzebuję dużo ziemi ,to muszę ją sobie zrobić,pozdrawiam i pięknych snów życzę

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Zachód słońca przepiękny
Motylek, to bielinek kapustnik i nawet jak nie masz kapusty, to sprawdzaj rośliny. Mnie gąsienice prawie zeżarły nasturcję w zeszłym roku. Drugie pokolenie jest bardzo żarłoczne i jest tego ogrom. Nie pogardzi jarmużem czy brokułem.
A tą skorzonerę jak przyrządzasz? Nie znam warzywka ale bardzo mnie zaintrygował czarny korzeń

Motylek, to bielinek kapustnik i nawet jak nie masz kapusty, to sprawdzaj rośliny. Mnie gąsienice prawie zeżarły nasturcję w zeszłym roku. Drugie pokolenie jest bardzo żarłoczne i jest tego ogrom. Nie pogardzi jarmużem czy brokułem.
A tą skorzonerę jak przyrządzasz? Nie znam warzywka ale bardzo mnie zaintrygował czarny korzeń

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
Mam dzisiaj z resztą nie tylko dzisiaj skąpy zasób słów do .......i tu luka ..Ale może to ,że wczoraj nie spałam .
Życzę udanego i zdrowego dnia

Mam dzisiaj z resztą nie tylko dzisiaj skąpy zasób słów do .......i tu luka ..Ale może to ,że wczoraj nie spałam .
Życzę udanego i zdrowego dnia

Pozdrawiam Alicja