Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Alu ;:196 rośliny podlewane sukcesywnie więc nie odczuły jeszcze ale dzisiaj 36 st na termometrze ma być ...nie będę ryzykować zabierać eMa na działkę bo On niezbyt dobrze znosi takie temp. ;:173 Pewnie wieczorkiem reanimować co się da pojedziemy bo z rana inne plany...A w domu mam miły chłodek , nie narzekamy.Dziękuję za foto uznanie! :)
Tereniu ;:180 każdy ma inne talenty ;:173 ...Tobie zapewne co innego lepiej wychodzi niż mnie... ;:108 Na razie jeszcze skwar ok. 3 dni się zapowiada a później odpoczniemy od upałów...
Grażynko dziękuję za miłe ;:167 uwagi , jeżeli sprawiłam i Tobie przyjemność to ;:333 :D
Marto ;:196 czyżbyś mi odmawiała możliwości krótkiego odpoczynku ...tylko forumowa harówa??? ;:192 ;:213 ;:226 ;:302 Większość forumowej braci zmęczona i się oszczędza więc i na mnie przyszło! Od czasu do czasu trzeba akumulatory naładować .... :heja :) Za miłe odwiedziny ;:180

Mój cd... Obrazek

Obrazek
a ja płonę...
Obrazek
rozświetlam blaskiem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Maryniuale ranny ptaszek z Ciebie , piękna seria zdjęć :D ,piszesz ,że odpocząć trzeba od forum ,ale wiesz ,że wypoczynek może być czynny ? :;230
Mam takie pytanie czy hosta z tego zdjęcia http://images66.fotosik.pl/1023/bb06b8e013c83550.jpg rośnie w donicy,albo na jakimś podwyższeniu jest wrażenie że góruje nad pozostałymi roślinami, znasz jej imie bo mam taką samą lub podobną ale NN-miłego dnia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu ;:180 czynny wypoczynek i ja zalecam innym :roll: ...Ja zaczynam przechodzić w bierny od czasu do czasu...wszak urlopik wszystkim przysługuje...korzystam i ja!Obrazek

Hosta w donicy to Brim Cup jako ruchomy wypełniacz służyła...Już była wkopana w innym miejscu ale koncepcja się zmieniła ...minuta osiem i zajęła miejsce jako rozświetlacz cienistego miejsca ustawiona tylko na wierzchu , żeby była widoczna...Myślę, że nieźle tam się wkomponowała..nie lubię stagnacji ;:oj ..Każdy "ruch"na rabatach pobudza mnie do dalszych poczynań... :heja Zastąpiła rosnącą tam również w donicy ulubioną lepnicę,która przekwitła...Coś musi się dziać ... :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ile lat ma Twoja hosta Brim Cup?. Moja od 3 lat ma jeden kieł i dalej ani rusz ;:223 . Bardzo ją lubię i chciałabym, żeby jej było więcej ;:173 .
A leniuchowanie wskazane, oj wskazane, wręcz zalecane ;:108 . A po cóż tak się przepracowywać w takim upale?. Powolutku, spokojnie, z szacunkiem do pracy ;:170 .
Nie dało się u mnie dzisiaj podlewać, bo chyba wodociągi przykręciły ciśnienie; ledwie ciurkało w kranach. Wstanę raniutko i podleję, jak wszyscy jeszcze będą spać ;:204 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ta hosta może mieć ok.5-6 lat i dzielona była...Z nimi to czasem tak jest...Moja ulubiona fire & ice pierwsza kupiona w renomowanej szkółce na początku mojego zauroczenia hostowego dotychczas nie osiągnęła więcej niż jednego kła ... :roll: Nawet nie wiem czy jeszcze żyje bo pewno ją jakaś olbrzymka nakryła... ;:173 Wodociagi to i u nas szalały dzisiaj...była awaria na osiedlu i nie było ok.2 godz.wody. A ja za pranie poduszek i kołder się wzięłam wcześniej po jednej wypranej pralce z drugim rzutem musiałam czekać...Ale już się suszą bo temp.38 st.w cieniu sprzyjająca a ja balkon słoneczny mam ...Siostra mnie zainspirowała...i ;:215 Prznajmniej jakąś korzyść z tego upału i przymusowego siedzenia w domu mieć będę ! :tan
Na działkę mam nadzieję wieczorkiem się udać...i lać, lać,lać....chyba zakazu nie ma ... ;:131
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hostę przesadzę jesienią w inne miejsce i niech się dzieje, co chce ;:7 .
Zakazy bywają już w Polsce, ale to miejscowe decyzje ;:224 . Niektórzy mają studnie, ale wody w nich mało i też jest problem. No nic, na razie ...lejemy :tan .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, tak tak, sama natura, a Ty tylko fotki robisz. ;:oj Tylko ile osób na FO potrafi tak pięknie pokazać ogród. ;:204 Mikołajek śliczny, czy w roku wysiania zakwitnie. :?:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie w nocy popadało może pół godziny , 3 x zagrzmiało i popędziło dalej...nie wiem,czy na działkach też był deszcz..O zakazie podlewania u nas nie słyszałam ani nie czytałam ;:173 chętnych do podlewania wczoraj ok.20 nie było ...
Soniu miła jesteś dla mnie sąsiadko! ;:196 ;:180 Mikołajka - sporą sadzonkę kwitnącą kupiłam w ub.roku w Zielonej Dol...u mnie .

Takie tam letnie obrazki z mini ogródka...w ramach walki z nudą.... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W moim 'osobistym' konkursie, wygrało oczywiście ostatnie zdjęcie ;:63 ;:63 ;:63 .
Patrząc wczoraj na mapę z burzami, pomyślałam, że powinno o Ciebie zahaczyć, ale, jak widzę, tylko postraszyło, czyli lejemy dalej ;:224 .
Ja wykrakałam zakaz podlewania u siebie, ale wolno w nocy, więc nie ma problemu, bo do 6.00 rano jest teraz tutaj noc :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu mimo wszystko u Ciebie suszy nie widać ,moje rośliny te co na słońcu jeśli nie zaschnięte to tak wyglądają jakby zemdleć miały
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie chyba musiało padać wcześniej, bo wcale nie widać, żeby rosliny były umęczone
U mnie mimo codziennego podlewania róże bardzo szybko więdną. I nie tylko one
Zawsze podziwiam u Ciebie bujność nasadzeń.
Gęsto, ale wcale nie widać bałaganu
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,Dorciu ,Gosiu do Waszych pogodowych utyskiwań dołączę i ja...Miałam nadzieję,że nocna wczorajsza ulewa wystarczająco zasili w wodę i mój ogródek plus wcześniejsze wieczorne lanie zwolnią mnie od obowiązku wieczornego podlewania ... Ale przypadkiem, sąsiadom nawaliło auto i zadzwonili z prośbą o podwiezienie na działkę...A na działce wcale nie było deszczu,mojego wieczornego podlewania też nie było śladu... :roll: Więc podlewania nastąpił cd ...dzisiaj już chyba marne resztki zostały by z moich roślin... Nadal ok.35 st w prognozie...
Gosiu witam w moich progach szczególnie bo nieczęsto tu bywasz ;:196 Mówisz,że gęsto u mnie ;:131 no jakoś się poruszam jeszcze ... ;:306 Widzę, że i inne forumowe ogrody zagęszczają się ... to wynik zaspokajania chciejstw, braku miejsca , upodobań i wygody wreszcie ... ;:7 A do tego różnego rodzaju wypełniacze i upiększające ogrodowe akcesoria zapełniają ogrody . ;:108
Bałaganu nie widać ;:131 ... nie ma prawa ! ;:192 wszak pracuję nad tym , żeby go nie było ! :D

Słyszę o nocnych i porannych burzach w kraju mam nadzieję, że i do nas dotrze oby spokojnie przeszła....Są i straty aż strach bierze... Na razie zamglenie i coraz ciemniej...Wybrałam w związku z powyższym spokojne fotki... cisza przed burzą...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też po nocnej burzy i wichurze, lało jak z cebra na balkonie zniszczeń nie widzę na działce zobaczę po pracy-miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko u mnie powiało ,postraszyło i poooszło dalej ... :roll: Deszczu jak z konewki i to dziecinnej... Na balkonie zdejmowałam na niższy poziom doniczki ale nawet ich nie podlało...Skwar dziś upiorny , nawet w mieszkaniu dotychczas chłodnym , siódme poty... ;:213 Aby do jutra! :roll:

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie burza też była, ale tylko z nazwy. Po 20 min. było "po zawodach" ;:174 . Dobrze, że zajechałaś na działkę ;:108 .
Ładne rzeczy, tu kwitnie dzielżan, u Ciebie zawilce jesienne maj spore pąki, co też się wyrabia ;:224 .
;:196
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”