Dzień dobry
Ewa7 miło mi, że piszesz co myślisz.
Justynka ? justi Dolce Vita to dobry wybór ??.. inne nowe różyczki również mnie nie zawiodły.
Dziękuję za zdjęcia?.

pięknie i bardzo obficie kwitną.
Bardzo mnie kusisz Hot Chocolate?. hahaha?

Powiedz mi jak wysoko rośnie Mary Ann, bo wygląda na tych zdjęciach
na prawie równą z Hot Ch.
Moniczko ? Alania Ventilo ma bardzo ciekawy kolor i duże ciężkie kwiaty.
Aniu ? Annes dziękuję?

masz rację zapach zwala z nóg?.
Mam jeszcze inne nowe różyczki? mnie każda z nich bardzo się podoba.
Kasiu ? 123katex tak, to jest moja bajka ?.. ciągle się pisze?
Jagi też mam od kilku dni ukrop?.
Zdjęcia robię z samego rana tuż po wyjściu słonka. Róże po nocy wyglądają dużo lepiej niż w południe.
Schone Maid ma bardzo duże trwałe kwiaty.
Saphir trochę mniejsze, ale i innej budowy. Zdjęcia to dokładnie pokazują.
Obie obecnie rosną w donicach zadołowanych na rabacie, są zdrowe.
Jeżeli chodzi o Soul, to również zwróciłam uwagę na nią, ale nie jestem pewna czy
róża ma faktycznie taki kolor, który widzimy na stronie sprzedawcy.
Dla przykładu można porównać Schone Maid i Saphir?. u mnie zupełnie inaczej
się wybarwiły. Szczerze?

wolę je w tonacji takiej jak mi zakwitły.
Majeczko ? Edulkotku? ja też dużo czytam z pisaniem nie zawsze mi wychodzi.
Marc Chagall ?.. ha? widzisz ja lubię zobaczyć na własne oczy tą, która mnie zainteresuje? bardzo mi ta róża się podoba?. jest ?pyszna? dosłownie? a jednocześnie ma bardzo spokojną tonację. Obserwowałam jej zmienność nasycenia kolorem i zmianę koloru, to jest bardzo dynamiczne.
Będę robić zdjęcia i je wstawiać, a więcej o niej będzie można powiedzieć po sezonie.
Gosiu ? Margo wytrzymałe na słonko są wszystkie o jasnych kwiatach?. purpury już nie bardzo.
Jak pytasz o tą naj, to poczekaj jeszcze chwilkę?. ja je cały czas obserwuje , a wnioski będą.
Miłeczko ? takasobie lubię zmiany i jestem taka ciekawa każdej nowe od różyczki.
Pytasz o plamistość?. czarnej plamistości róże nie mają? może pokazać się mączniak prawdziwy i rzekomy. Stosuję profilaktykę z dobrym skutkiem. W tym sezonie walczę z mszycami i chyba przędziorek się pokazał?. Jak upały ustąpią, to robię oprysk..
Ewuniu ?. robię tak jak lubię ?. dziękuję
Nowości nie koniec?.
poznajcie Parfum d'Orleans ( Z.
) ,a więcej o niej można poczytać tu http://www.rosebook.ru/roses/floribunda ... dorleans-/
Anahe