Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Masko, ja też chcę Ci dorzucić białą roślinkę, wieczornika alba. Staram się zebrać nasiona, choć to nie takie proste :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moja Droga Lisico!
Jakie to były czasy i to nie tylko dlatego że byliśmy młodsi. Moja macierzysta firma dzisiaj nie ma nic wspólnego z tą sprzed 20 lat i to nie jest tylko moje zdanie ale osób, które tamte czasy pamiętają, bo wchodziły w życie zawodowe. Cóż świat się zmienia :oops: Coś z tej atmosfery dawnych lat obserwują tu ;:333 na tym forum i pewnie dlatego tak się go trzymam ;:4
A teraz firletki :!: ja na zdjęciu widzę dwie białe: omszoną i chalcedońską, a nie mam żadnej z nich w tym kolorze :lol: to jako, że apetyt rośnie w miarę jedzenia muszę zdobyć firletkę poszarpaną Alba :;230
Ja mam obydwie firletki tylko omszoną karminową, a chalcedońską czerwoną (a może chcesz?) Nie wiem czy zakwitnie w tym roku ale w przyszłym na pewno ;:215 Jeżeli masz tylko białe to powinny być siewki omszonej :D
Chaber czarny zapisuję, a masz białawego, nadobnego albo chabra górskiego "Alba"?
Pozdrawiam serdecznie ;:168

p.s. jeszcze dziewanny... u mnie wysiewa się jedynie omszona, ale w tym roku jest z mączniakiem i nie wygląda dekoracyjnie, ale jest! mam też taką maleńką różową ale coś przepada :?

Irminko pozbieraj proszę ;:180 jesteś, a tak dawno Cię nie było ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu melduję się i ja w nowej części ogrodu.Cudny jest taki dojrzały,białej firletki nie widziałam ;:185
Czy ona też się tak rozsiewa jak fioletowa?
Zachorowałam na następne rośliny,róża ALL GOLD,SALLY HOLMESpowaliły mnie tak samo jak liliowiec DIXIE BLUES
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Witam się po długiej nieobecności :oops: Jak zwykle, nie mogę oderwać oczu od róż :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, moja Elfe też w tym roku zaszyci pięknymi zielonkawymi kwiatkami ;:oj .
Rabatki kipiące kolorami, formami i zapachem uwielbiam.
Co do opinii na temat gustów... mina pewnego zamożnego (acz nieskomplikowanego intelektualnie) pana na moją odpowiedź, że zamiast wypasionego gara (co to wszystko sam i najlepsze ...) wolę aparat (i tu parametr) , żeby fotografować kwiaty-bezcenna ;:306 .
Sąsiedzi już się przyzwyczaili do moich spacerów z aparatem, a teściowa to mi nawet szuka ciekawych obiektów ;:306 .
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak zawsze pięknie i ciekawostek mnóstwo ;:oj w każdym kątku ogrodu coś rośnie ;:138
Sąsiadami się nie ma co przejmować ;:124 ja mam gorzej bo wszyscy 'spacerowicze' deptający chodnikiem tam i z powrotem spoglądają na mnie jak na wariatkę bo jak nie klęczę to kucam albo poleguję w trawie ;:306 natomiast w ogrodzie za podwórkiem mogę robić na co mam ochotę i przyjmować najdziwniejsze pozycje i tylko moim pupilom to może przeszkadzać ;:1
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak, mnie tu jeszcze nie było a Ty już tak zaleciałaś :lol: Pięknie u Ciebie , masz dojrzały ogród, duże rośliny. Piękne róże, powtarzam się , ale piękny bez czerwony ;:138 super busz ;:63 A jakie kurki, ptaszki ...super ujęcia --chyba Ci pozują :lol: ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witam Cię serdecznie. ;:196
Pięknie pokazujesz i ogród i rośliny i kurki i inne ptaszki. Cudowne widoki.
Wyczytałam, że delosprema Ci zmarniała. Mam dwie od Ciebie, obie różowe, jedną Ci mogę wysłać, jak będzie chłodniej.
Dobrego tygodnia Ci życzę... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu nie wiem czy biała firletka tak samo się wysiewa, chociaż śmiem podejrzewać że nie bo jest mniej popularna :wink: Różę jedynie Sally Holmes mam drugi rok, a to żółte maleństwo to nowa różyczka i zobaczymy. Liliowiec jest niski i był w innym niedobrym miejscu, przesadziłam i to jeszcze nie to miejsce ;:224
A taka róża?

Obrazek

Natalio cóż pewnie sesja odciągnęła Cię od roślin, no to mam dla Cie różę która w tym sezonie zaskakuje ogromnymi kwiatami ;:168

Obrazek

Justynko też ciągle dokonuję wyborów, a wszystko kręci się wokół ogrodu ;:306 Już mnie kiedyś M podsumował, jakie stroje ostatnio kupuję, jakie buty. Jedynie dbam o fryzurę, bo przy spodniach od dresu wyróżnia mnie na plus ;:306
Sąsiedzi nie wiem, ale dom zaakceptował moje dziwactwa i to się liczy ;:215
Mam dla Ciebie takie rozczochrańce :;230

Obrazek

Marysiu ja się już dawno przestałam przejmować, a jedynie czasem wyobrażam sobie co myślą ;:306 Ogród mi się zapełnia w zastraszającym tempie :wink:
A dla Ciebie mam roślinę do rozpoznania, co mi tu rośnie?

Obrazek
I chcę Ci przypomnieć mój ogród!

Obrazek

Karolinko a najpiękniejsze jest to że każdy ogród jest jedyny i niepowtarzalny! bo nasze gusta są różne, finanse, możliwości i warunki w jakich sadzimy rośliny :D
Dla Ciebie firletkowo, a niedługo będą jeszcze białe :uszy

Obrazek

Dorotko witam Cię ;:196
Tak zmarniała, ale przechowałam sadzonki w tunelu i posadziłam. Mimo że była okryta jak zwykle to zniknęła nie widzieć czemu? Dziękuję za pochwałę, cóż lubię je to i serce do nich mam ;:173
Dobrego tygodnia i Tobie ;:4

Mam coś dla Małgosi Margo moje marne, ale jednak plony ;:131

Obrazek Obrazek

Dzisiaj zobaczyłam jak kończą moje fasolki szparagowe ;:145

Obrazek

a w tunelu jeszcze trochę trzeba poczekać :uszy

Obrazek

No to jeszcze parę kwiatków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niesamowity puchaty tamaryszek ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed nami nowy tydzień więc dziękuję za wspólny spacer i życzę chłodniejszego tygodnia i podlanych grządek ;:4
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, czy Twoja zagadkowa roślinka to przypadkiem nie jest Jej Koperkowata Wysokość Czarnuszka? :wink:

Maczki czerwone pełne jak cyganki w tańcu :D

Pomidorki i opuncje łączy zieleń ale dzielą kolce :wink:
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Dziękuję za różaną dedykację ;:196 niestety, tak to jest, jak człowiek niemal kończy studia i przymierza się do zawodu :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś! masz rację każdy ogródek jest inny ,ale każdy ma swoją duszę. :)
Czarnuszka i u mnie pokazała się na trawniku dobrze że nie skoszona została jej delikatne kwiatki cudne są i niebieskie ale ja wiem że Ty nie lubisz niebieskiego.
A co do ubiorów oj chyba każda z nas ma swoje ogrodowe i one są nie do pobicia ;:306
Piękne lilie moje np. Św.Józefa zwiędły są na dużej skarpie a tam patelnia,. ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu pochodziłam po twoim ogrodzie, jest cudowny i kolorowy nawet wypatrzyłam różyczkę podobną do mojej , podpowiedz tylko czy Graham Thomas rozjaśnia kwiat w miarę przekwitania :?:
Pysznogłówkę też mam ;:138 cudna jest , moja ma pąki ale jeszcze nie kwitnie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu kusisz a ja jeszcze trochę to igły nie wepchnę ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguśku nie nie! to ma liście jak irysy i ze środka na grubym pędzie jest pąk, trochę przypomina jakiś czosnek ale nie pamiętam żebym tam sadziła czosnek :wink: Mam te maki od ubiegłego roku od jednej z Mart i bardzo je lubię, bo rosną bezproblemowo ;:333 Są jeszcze kiwano ogórki z kolcami (idąc tym rozumowaniem) ;:306 miałam trzy lata temu, ale nikt nie chciał jeść i zrezygnowałam ;:306

Natalko czy to już koniec (dyplom)?

Misiu oj mnie się też sieje mam jej pełno i wyrywam bezlitośnie :wink: ale rzeczywiście jest urocza, a kupiłam siewną tą do chleba i nic nie wyszło ;:oj W roślinach niebieskie lubię ;:215 przecież mam ich bardzo dużo, był taki miesiąc że prawie wszystko niebieskie kwitło ;:202
Moje Candidum dopiero w pączkach ale jeszcze chwila i rozpachnie się dokoła ;:224

Julciu dziękuję! pysznogłówki mam jeszcze w innych kolorach i tą na skalniaku ale tym się coś nie spieszy. Mam nadzieję, że nie znikną bo mam takie śliczne lawendowe ;:204
Tu masz GT , który zmienia ubarwienie ;:219

Obrazek

Krysiu wepchniesz albo coś wymienisz ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”