Lady H pisze:Nie wiem co jest z sulkami w tym roku.Moje też w większości zasuszyły pąki

No właśnie co z nimi jest
honorka22 pisze:Mnie się sulki ostatnimi czasy bardzo podobają, więc trzymam kciuki za powodzenie akcji, aby było co podziwiać

Ja tą swoją kupiłam bo miała przepiękny kwiat i kilka młodych pączusiów...chciałam pokazać jak pięknie kwitła gdy ją kupowałam, ale skubana chyba obraziła się na mnie że przywiozłam ją do Polski
Pączków ma więcej niż na początku, z trzech zrobiło się już pięć ale co z tego gdy one wcale nie rosną
Na dowód zdjęcia z dzisiejszego wieczornego zraszania...
Ale, ale są też i dobre nowiny...najlepiej będzie jak zobaczycie sami...
Echinofossulocactusy....
Ten największy zrobił się jeszcze piękniejszy...
ten średni...zaledwie po dwóch dniach upału, zaczął łapać kolorki...jest po prostu super...zdjęcia nie oddają całego piękna...nawet ciernie mienią się kolorami, od białego poprzez żółty, rdzawy, czerwony aż po ciemny beż...na tle zielonej, a miejscami fioletowo-beżowej skórki

...szkoda że nie potrafię zrobić odpowiedniego zdjęcia
i ostatni tego roczny nabytek...nie dawno kwitł, miał piękne trzy kwiatki...dziś podczas zraszania zaprosiłam go do domu by zdjąć mu zasuszone resztki kwiatków. Jakie było moje zdziwienie i szczęście gdy odkryłam że pod tymi resztkami kryje się mały pączuś dopiero co wyrastający centralnie z czubka mego maleństwa. A o to i on, tak mały a wielki przecież
Na sam koniec jeszcze dwa zdjęcia roślin niedawno pokazywanych...wtedy miały zaledwie małe brodawki zwiastujące odrosty, a po paru dniach...
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i pozostawianiu swego śladu to zawsze motywuje