Na starym po nowemu - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu - cz. 2

Post »

Wisiu - cieszę się, że się podobają te różyczki. Kwitną jak na razie bardzo wytrwale. Elfe też bardzo długo utrzymuje kwiaty, idzie już im trzeci tydzień i nic....

Gosiu - dzisiaj byłam w szkółce. Salvia Pattio Dark Blue, kupiona i nawet już jest spakowana i czeka na jutrzejsze przesyłanie.
Sobie też ją oczywiście kupiłam.
A także nabyłam dwie rozplenice japońskie Hameln, trzęślicę Fontane i ...... i ....... i ..... trzmielinę oskrzydloną, ale wzięłam tę zwykłą odmianę a nie tę karłową; bo wolę wyższą, choć rzekomo ta niska jeszcze piękniej się przebarwia.
Można by rzec - część planu zakupowego jest zrealizowana. :heja

Ach, jeszcze w koszyku przecież znalazła się runianka Green Carpen - była tak piękna sadzoneczka, że nie dało się przejść obok niej obojętnie. :uszy
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Beatko gratuluję cudnych zakupów. Wreszcie masz trzmielinę. Super. Ja nadal uważam, że to jeden z cudniejszych krzewów w ogrodzie :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zakupy cudowne, ogród promienieje kolorami cała Beaby ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róże.
Elmshorn i ja mam i cieszę się nią po raz pierwszy ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Beatko, Ty cały czas coś dokupujesz. Ja już zaniechałam zakupów. Wiosną jakoś tak łyso miałam i nawet listę skromną zrobiłam, ale się powstrzymałam, a teraz widzę że dobrze zrobiłam, bo jakoś ciasno się u mnie robi. Dziś hyzopu połowę musiałam wyciąć, bo rozrósł się okrutnie. Przejść nie było można, a oblegany jest przez owady.
Awatar użytkownika
Menysek
200p
200p
Od: 24 paź 2007, o 11:56

Post »

Ja w zakupach miałam dwa lata przerwy (nie liczę jakichś lidlowo-biedronkowych przypadków :wink: ), ale to się nie da... Tu tnę, a tam nowe znajduję tak piękne, że o mało nie pęknę ;:223 . No i do tego ciągle coś poprawiam ;:219 Więc rozumiem Beatę :lol:
"W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci...
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty."
. L. Staff

Monika - "Przy malowniczej drodze"
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz racje, róże okrywowe pokrywają jakąś tam powierzchnię i kwitną całe lato bo powtarzają . ja mam ich coraz więcej. Tam gdzie była stara , ginąca rabata bylinowa posadziłam kilka i jak się rozrosną to ziemi nie będzie widać . W dodatku ich nie trzeba przycinać( chyba ,ze jakieś stare, czy suche) więc same korzyści :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - no ja też się cieszę, że dostałam tę trzmielinę oskrzydloną. Sprzedawcy aż się pyszczysko uśmiechnęło jak o nią spytałam, bo rzekomo o tej porze roku nikt na nią nie zwraca uwagi.
Zakwitła Aloha, ależ pachnie! Dobrze, że i na nią dzięki Tobie się skusiłam ;:196

Pati - jak miło Cię widzieć w dobrej formie. Cała Patusia ;:168

Aneczko - oj, to fajnie, że też chwalisz Elmshorn. Jak na pierwszy rok to kwitnie fajnie, jestem bardzo zadowolona ;:108

Danusiu - no kupuję kupuję, aczkolwiek to bardzo przemyślane bywają zakupy a nie przypadkowe. Jest jeszcze troszkę tego na liście, ale musi być rozłożone w czasie - z wiadomych przyczyn / pieniążki ;:224 .
Jestem dopiero na etapie tworzenia ogrodu, więc zakupy są konieczne. Ale i tak jak na jeden rok to dużo przybyło i wiele się w ogrodzie podziało ;:304

Moniczko - kochana duszyczko moja, oj - wielki buziak Ci się ode mnie należy za ogrodowe wsparcie ;:cm

Karola - skoro tak mówisz to tak jest ;:108 - zatem i ja z różami okrywowymi będę za pan brat ;:168

W minioną sobotę, nocną porą zwiedzałam ogrody pokazowe w jednej z pobliskich szkółek. Było pięknie bo gra świateł w nocnym ogrodzie bywa oszałamiająca. Super sprawa. Szkoda, że to tylko raz w roku....

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Beatko, rzeczywiście, jak na jeden rok dużo się u Ciebie zmieniło, ogród pięknieje. Róże okrywowe są piękne i kwitną cały sezon, ja też kupiłam w ubiegłym roku cztery szt. Malutkie były, ale już zaczynają kwitnąć. Mam nadzieję że do jesieni zakryją całą rabatę. Światła w ogrodzie tworzą tajemniczy klimat. Też lubię rozstawiać świeczki pod wieczór.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja na razie mogę mieć jedynie fazę zbierania jakiś fajnych zawieszek na świeczki, bo takie drobiazgi jeszcze u mnie nie pasują. Ale mam nadzieję, że już nie długo (może w przyszłym już roku) i świeczuszki u mnie zagoszczą).

Troszkę ogród odczuł tę dzisiejszą nawałnicę. Nawet jeżyna bezkolcowa leży cała na trawie.... Firletkę także powaliło, maki też nie przetrwały. Liliowce wyrwało z ziemi. Ale to i tak pikuś odnośnie tego co się działo z drzewami w mojej okolicy........
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Beatko, współczuję takiej nawałnicy , u mnie rano trochę grzmiało, ale deszczu jak na lekarstwo , teraz trochę zaczyna wiać, aż się boję , żeby nie było wichury bo wszystko poniszczy.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja do tej pory nie mogę się wewnętrznie uspokoić po tym co dzisiaj widziałam nie tylko na zdjęciach....
To był bardzo ciężki dzień, nie tylko dla strażaków...
Tę piątą rano z minutami będę miała jeszcze długo w oczach i pewnie jeszcze dłużej te zniszczenia, które widoczne były na każdym kroku.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wcale Ci się nie dziwię , widziałam w TV , jakie są szkody po tej nawałnicy ;:222 .
Wiesława.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że tylko w TV to widziałaś ;:168
Życzę dobrej pogody, by wszystko było u Ciebie w porządeczku.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, życzę Ci spokojnej dzisiejszej nocy.
Wiesława.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”