Dzień dobry
słonko dopisuje?. naroście wszystkie spóźnialskie wzięły się do roboty?.
Focę jak tylko słoneczko pozwala?. one teraz są najpiękniejsze?. mam świadomość, że po zapowiadanych
upałach na weekend będzie już znacznie mniej pączków?
Jagi ? hihihi?

same pytania?. odpowiesz tylko jedna hihihihi...
Zgadnij?.
Dorotko350 żebyś wiedziała jak długa jest moja lista ? hihihi a, najgorsze jest to, że hodowcy róż nie próżnują? Prawie wszystko, co na prezentują ? podoba mi się?.
Emilien Guillot super róża?. popatrzę u Ciebie jak będzie powtarzał.
Moniczko ? Soczewka
Po drugie każdy musi mieć u siebie tak jak lubi
idealnie, to ujęłaś?.

w ogrodzie muszę po pierwsze odpoczywać, a po drugie mieć i takie miejsca gdzie mogę zatracić się w przyjemnościach, a to zapewniają mi róże?.. oczu nie mogę od nich oderwać, te kolory i ten upojny zapach.
Aniu ? nenka wow? mówisz Georges Denjean, zastanawiałam się nad nim?. ale ponieważ mam kilka Neslon Manfort, pomyślałam, że te dwa odcienie żółtego nie bardzo do siebie pasują.
Koło Stephanie Baronin zu Guttenberg rośnie Lavender Pinocchio. Jakiś mały jest w tym sezonie.
Dorotko ? DTJ_1 dziękuję?.

nie wygłupiaj się?. pisz, kiedy będziesz u siebie w tygodniu?. bo weekendy, to wiesz?
Daffodilku
I u mnie Spirit of Freedom jak sama zauważyłaś przewiesza ciężkie kwiaty.
Ja to polubiłam i tyle? a po deszczu ścinam każdy, który w dotyku wydaje się nasiąknięty wodą. Nawet nie wiem, kiedy pojawiają się nowe kwiaty.
Oglądałam zdjęcia tej róży na Pinterest gdzie najbardziej podobało mi się poprowadzenie jej z bardzo małym nachyleniem gałązek.
Chcę tak spróbować w przyszłym sezonie jakieś 30 ? 45 stopni nie więcej.
Jak gałęzie będą wyżej, to ładniej wyeksponuję kwiaty.
Ula ? rikkuu kiedy założysz swój wątek?.

jeżeli chodzi, o tego małego kwiatuszka, to
jest Lavender Pinocchio ? ładny ma kolor.
Ewciu ? majowa ? czytam, co piszesz i w pierwszej chwili pomyślałam, że, to mój wygląda kiczowato.

Bardzo podobają mi się romantyczne ogrody? koloru zawsze możesz dołożyć?
A może czasem jesteś z zawodu architektem krajobrazu, bo wszystko tak dopieszczone w każdym szczególe, że wstyd zapraszam do swojego ogródka.
Aniu ? tara dziękuję, na 1 stronie podziękowałam architektowi krajobrazu? ja nic z tych rzeczy. Muszę się przyznać tylko do jednego? jestem bardzo drobiazgowa?. widać to również w ogrodzie?
Z Chippendalle mam podobnie?. Przy tarasie najszybciej doszły do formy? jednak kwiaty są wyraźnie innego koloru.
Natomiast na rabacie różanej praktycznie ich nie widać?. Może to jest skutek zbyt ciepłej zimy, czy bardzo zimnej wiosny?
Dolce Vita?. bardzo urocza róża? ciepłe barwy, ale nie jaskrawe? tak lubię.
Aprilku no co Ty, wcale nie narażasz się?? każdy lubi co lubi ? hahaha?
Miałam tak jak Ty, ale jak przyjrzałam się, co u Guilotta można kupić, a później obejrzałam jakie efekty w ogrodzie dają te zmienne kolorystycznie róże, to już wiedziałam, że są moje?
Nie mam Blue Girl? hm? tak bywa, że jesteśmy rozczarowane kolorem?
Powiedz którą fotkę sobie przypięłaś?. ( Minerva?)
Bardzo wyczekiwane kwiaty Herzogin Cristine... ładne... ten ciemniejszy środeczek bardzo pasuje do Lavender Ice.
Róża Poulsena na własnych korzeniach Marvellous
bardzo duże pełne kwiaty... kremowe z lekkim różem w środeczku...
Ogólnie na rabatach
Dolce Vita
Guernsey w tym sezonie posadzona do gruntu.
Olivia Rose, kwitnie bez przerwy.
Charles Darwin, uwielbiam te kwiaty...
Lavender Pinocchio i Stephanie Baronin zu Guttenberg
Ogólnie z Rosomane Janon w roli drugoplanowej.
Minerva...