Kiedyś będzie tam ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tam ogród...

Post »

Małgosiu ten powojnik Blue Light mnie zaskakuje takim kwitnieniem, ale widocznie mu pasuje. Reszta nie jest taka wyrywna - chociaż Star of India ma jeszcze sporo pąków. Floks Blue Boy zawsze wcześniej zaczyna, ale w tym roku jest mało niebieski - chyba mu się towarzystwo gaury nie podoba... Muszę ją przesadzić - choćby dla świętego spokoju, bo moja mama przy każdej okazji też mi przypomina, że gaura jej się nie podoba... :wink: Różowe floksy pewnie też już zakwitły - na zdjęciu widać, ze mają już wyraźne pąki, a obok nich sa floksy białe i pąków w ogóle jeszcze nie widać. Kielisznik kwitnie pięknie - byle tylko chciał troche wyższy wreszcie urosnąć. Niektórzy narzekają, ze za bardzo się rozłazi, ale u mnie nie wylazł poza rabatkę dla pnączy więc jest ok :D A kupidynki są bardzo sympatyczne - jeszcze gdzieś białe mi powinny zakwitnąć. Moi z chabrami je mylą, ale oni też ciągle mylą katalpę z paulownią :;230
Martuś lilie to też dopiero u mnie zaczęły i to te najstarsze, które mam zamiar w tym roku przesadzać. Reszta jeszcze w pąkach, a nawet widziałam dwie dopiero przedzierające się przez korę... Dalii posadziłam ponad setkę i mam z nimi ten sam problem co większość - czyli ślimaki i susza; też są niewyrośnięte, kilka zniknęło z niewyjaśnionych przyczyn... Tymi maluchami obsadziłam sobie jedna rabatkę. Wykopałam starą jabłonkę na wiosnę i w jej miejsce posadziłam magnolię parasolowatą - i tak sobie wymyśliłam wkoło niej rabatę i krąg miniaturowych dalii. Koncepcja potem się zmieniła i krąg zyskał "ogonek", który objął katalpę, a pomiędzy wylądowały pomidorki, papryczki, lwie paszcze i aksamitki - czyli "misz-masz" :lol:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu, Twój ogród zmienia się z każdą minutą. Zachwycasz liliami, moje dopiero w powijakach.
No i jeszcze porzeczkowy orgazm :;230 nie no, macie dziewczyny fantazję ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ponad 100 dalii???? ;:oj O matko jedyna... Ja mam dwie :oops: Podobają mi się bardzo, ale to wykopywanie i wkopywanie trochę mnnie od nich odpycha :oops: A jak jeszcze dojdzie do tego mój pies...to już w ogóle mi się ich odechciewa :wink: Wyobraź sobie, że jedną kępę wykopywał mi chyba z sześć razy ;:14 za każdym razem wywlekając dalej w podwórko i chowając przede mną ;:306 Nie pomogła mała zielona siatka wokół kępy, dopiero jak ogrodziliśmy całą rabatę się poddał. Nie wiem czy tak mu się bardzo podobała, czy nie podobała ;:24 Ale codzienne poszukiwania uprowadzonej dalii śmieszne nie było ;:185
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ja posadziłam 25 szt dalii, niestety nie podpędziłam ich i póki co wyglądają bardzo mizernie. Zaczęłam się nawet obawiać czy w ogóle zakwitną, takie są mikro. Jedyne pocieszenie jest takie, że jeśli w tym roku nie zakwitną to na pewno rozbudują śliczne i wielkie bulwy :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziewczyny 100 szt. to jest nic przy daliomaniakach co mają kolekcje po 200 i więcej ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Bo dalie są piękne i ta ich różnorodność. Ja w zeszłym orku miałam ponad 40 szt, niestety, jako początkująca ogrodniczka myślałam, że zimowanie w domku na działce to świetny pomysł - wszystkie karpy poszły na zmarnowanie. No nic, w tym roku mam nowe, zobaczymy jak z nimi będzie :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W sumie to dziwne, że Ci nie przezimowały, bo zima łagodna była, wiec taki działkowy domek powinien im wystarczyć. A w czym je trzymałaś?

W niedzielę przywieźliśmy 3 kotki dla znajomych, czwartego już miałam w torebce... Mój eM się dzisiaj złamał - jutro zabieramy kociaka :heja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu - pięknie! ;:138 ;:138
Czy ja dobrze widzę? Pomidorki już u Ciebie dojrzewają? Zaczynam się oblizywać, bo ślinka mi cieknie ... ;:111
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu Blue Light jest niesamowicie piękny. ;:oj Hortensje bukietowe bardzo wcześnie zakwitły, lilie i liliowce w pięknych kolorach ;:31 i chwastów nie widać. :shock: Sto dalii, ;:180 ile to pracy kosztuje, choć widok kwitnących, niesamowity. To co się dzieje, przy różowych porzeczkach, to ludzkie pojęcie przechodzi. ;:306 Niech się spełnią marzenia i działka będzie Twoja. ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lucynko na razie tylko koktajlowe dochodzą - w tym roku w gruncie siedzą. Bo normalne pomidory to są strasznie zapóźnione w tym roku. I tyle strasznych przygód je już spotkało, ze cud, że w ogóle rosną...

Soniu znaczy, że dobre ujęcia porobiłam i zielsko w kadr nie wlazło :;230

Obrazek Obrazek

Maleństwo jeszcze imienia nie ma - trzeba dobrze wybrać :D
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kasiu jaki śliczny kociak :D takiego to sama z chęcią bym przygarnęła ;:63
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O jaki ślicny kotecek ;:167 Zdecydowanie najładniejsza ozdoba ogrodu :wink: Aż się ręce same po niego wyciągają ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nędzne zdjęcia mój eM porobił... oni wczoraj w drodze na działkę zgarneli kotka, a ja dopiero dzisiaj wieczorem do nich dojadę. Kotek na razie siedzi w domu i ogrodu nie widział. Muszę go też zapoznać jakoś z psem sąsiada, bo ten pies potrafi po siatce do nas przeleźć jak ma interes, więc lepiej żeby kociaka poznał w sposób kontrolowany. No i oczywiście najważniejsze - musimy jakoś ochrzcić nowego członka rodziny :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ale rudy słodziak. :D Zdjęcie, które mu oko zmieniło na niebieskie, cudne. ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,pomidorki super rosną ja nie będę chyba nic więcej robić w warzywniku ,ptaki ,myszy,ślimaki,wszystko zjedzone ,warzywnik mam na końcu ogrodu i ptaszyska zjadły wszystką kiełkującą fasolkę szparagową mimo okrycia gałązkami,zasadziłam poziomki to wywlekły i porozrzucały,kotka masz fajnego ,ja też mam malutkiego tylko czarnego ,taki mi przynieśli znajomi ,te maleństwa takie figlarne,dzieciaki u mnie dały mu na imię Czaruś,ale to chyba Czarusia ;:306 ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,słońca mamy teraz pod dostatkiem ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”