Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Witaj Marysiu :wit . Ogród teraz zachwyca bujnością, a bez koralowy mnie również zaczarował ;:333 .
Pozdrawiam Iwona
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,ale mam pecha ,właśnie wczoraj tak mnie wymiotło,że nie weszłam na forum wieczór,podlewałam do 11 w nocy i teraz melduję się na 3 stronie ,no cóż,myślę ,że mnie nie wypędzisz,ogród cudny z perspektywy i tyle w nim ciekawych roślin ,moja Amorfa niestety nie ożyła,ale myślę ,że nie będzie problemu z inną następną :uszy ,przesyłam pozdrowienia i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maska pisze: Margolciu ;:196 ale możesz sobie stworzyć ładną rabatkę albo jakiś zestaw kwitnących krzewów. Nie zawsze widok był ładny ;:185 jakiś czas stała betoniarka i kupa piachu ;:306
Krzew, o który pytasz to tawuła ale zapomniałam jaka :oops:
Buuuuu ;:145 , no widzisz Maryś nie bardzo mogę na podwórku cokolwiek posadzić, ani rabatki zrobić bo to jedyna droga dla "trachtora" z przyczepą, którą nam drewno przywożą. I innych pojazdów "technicznych" . ;:185
Mam na nim wielgachny świerk, który juz i tak ogranicza pole manewru i kwiatki w doniczkach, które w razie potrzeby można ewakuować, ale to jednak nie to.
Żeby popatrzeć na rabatki muszę iść do innego okna, albo wyjść z domu. To ma swoje plusy. Mam dużo ruchu, a to przy moich gabarytach ze wszech miar wskazane! :;230

No i oglądam sobie Twoje kwiatki i rabatki. I niezmiennie się zachwycam. A taką tawułę i bez, to koniecznie muszę u siebie posadzić!
A róża Barkarole to po prostu sam miód. Ona taka "zamszowa" jest, czy tak wyszła na zdjęciu?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, piękne są Twoje lilie i dzwonki :D
A kurka ciekawska śliczna. Mamy kilka podobnych ;:173
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Bez koralowy ... muszę zapamiętać.
A z różami i drzewami masz rację. Właśnie "śmiecą" mi grusze - lipcówki i jabłonie - papierówki. A sama zastanawiam się po ci nam ta lipcoówka,której nikt nie lubi i nie je.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

WITAM . :wit
Co jest na pierwszej fotce ,na 1 stronie :?: .Kwiaty ,jak u jarzmianki ,listki bodziszkowate .

Wolę stwierdzenie -Ogród dojrzewa ,a nie- się starzeje. :?
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witam Cię Marysiu! Zapisuję sobie wątek i doczytam później bo w biegu jestem.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, przybiegam do wiejskiego, bo nie wyobrażam sobie że mnie tu nie ma. Oczywiście kurka mi się dostała ( śliczna) bo milczałam, ale już na Wyspie napisałam powody mojej nieobecności. :D Róża cudna, zawsze się nią zachwycam.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Maryś dzwonki piękne, takie błękitki i do tego tak masowo kwitną :)
Wiesz, że hortensja od Ciebie się zapączkowała? Jak zakwitnie to się pochwalę.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

I mnie nie może tu zabraknąć. Kury, rośliny, te najciekawsze podpisane, ciekawe kompozycje. ;:215 Jeszcze tylko zdjęć nieba mi w tym wątku brakuję, ale pewnie niedługo będę podziwiała Twoje piękne wschody słońca.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Drogich Gości ;:4
Załatwiłam dzisiaj ważną sprawę i dopiero teraz dotarłam do domu, a ponieważ kosztowało to nas (mnie) trochę zachodu, to nie mam już dzisiaj siły na ogród i mogę sobie spokojnie poklikać Obrazek

Julciu moja lilia ma taki kolor jak na zdjęciu i zakwitła jako druga po tej Obrazek

Obrazek

Iwonko bardzo dziękuję Obrazek ta bujność czasem przeszkadza, bo jedno zarasta drugie :wink: Bez hitem sezonu ;:333
Mam dla Ciebie taki powojnik Obrazek

Obrazek

Martusiu bardzo się cieszę że dotarłaś do mnie ;:196 przegonić Ciebie? w życiu! Przecież to że ten ogród jest taki to wielka w tym Twoja zasługa, a amorfy mogę Ci dostarczyć wagon ....no może wagonik ;:306
Ściskam Cię serdecznie Obrazek
Mam dla Ciebie takie maleństwo ;:167

Obrazek

Nie płacz Margolciu umilisz sobie jakoś widok, choćby skrzynkami z pelargoniami. A wiesz ja koło Twojego domu widzę malwy, rząd różnokolorowych malw ;:333 , a tu masz namiastkę, bo malwy jeszcze nie kwitną Obrazek

Obrazek

Aguś może poczarujesz trochę deszczu, bo znowu sucho ;:223
A ja Ci za to puszczę Chopina :uszy

Obrazek

Aniu ;:168 polecam, bo to śliczna roślina ;:333
A Lipcówka to stara odmiana i co z tego że nowe są smaczniejsze, okazalsze, ale spróbuj z niej zrobić gruszkówkę. Anglicy ze starych odmian robią cydr i gruszkówki, bo nowe się do tego nie nadają. Takie napitki mają odrobinę alkoholu i są zdrowe ;:333
Aniu może być taki bodziszek?

Obrazek

Jolu ;:196 i ja wolę dojrzewanie od starzenia ;:306 a roślina, którą wypatrzyłaś to jarzmianka, taka dziwna bo niby biała, ale zgolono-biała ;:173

Obrazek

Olu zagoniona dziewczyno Obrazek pilnuj dzieci i domu, a na ogród i FO znajdzie się trochę wolnego czasu Obrazek
Odżywa Twoja sympatia, ale coś mi się zdaje, że mam ukorzeniony patyczek. Jak rozkwitnie to będę pewna :wink:

Obrazek

Małgosiu utulam Cię moja Kochana ;:4 bo Ty potrzebujesz teraz szczególnego traktowania ;:196 A do kurki dorzucę Ci inna różę, która mnie urzeka ostatnio Obrazek

Obrazek

Olgo jak miło, że jesteś Obrazek dostałam sporo nasiona dzwonków rok temu siałam a w tym mam niespodziankę bo czarują swoją niebieskością i takie maleńkie zakwitły, a ponieważ zdjęcie kiepskie to dodam Ci takie piękne bodziszki

Obrazek

Obrazek

Alicjo Droga niestety nie ma wschodów i zachodów, bo słonko mi uciekło i musiałabym biegać po wsi albo o 4.30, albo wieczorami, ale wrócą takie zdjęcia tylko niestety jak lato się skończy ;:131 A póki co to może zadowolisz się taką różą ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Widzę, że jak do tej pory sama płeć piękna.
To dla odmiany gruby brzydal.
Fruczaka widziałem wczoraj po raz pierwszy tego lata
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Bracie Jureczku! ;:196
Czekałam dla na Ciebie, ale jesteś i pamiętasz o tej którą namówiłeś do założenia kamieniska :D
Ale na odmianę nie będzie skalniaczka ;:185 tylko taki motyl, bo to chyba gaura jest :D

Obrazek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No tak ja jak zwykle na koncu ;:222 Ale jestem i podziwiam, pięknie wszystko rośnie ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś wiedziałam o zmianach o dopiero na 4tej stronie jestem dobre i to he, he.
Cudowny przegląd roślin z kurką na czele ...kopiuję i już he, he zrobię wielgachną będzie uśmiech u kogoś na buzi.
Ale bez koralikowy pobił wszystko ;:131 bardzo ciekawy , właściwie nie wiem czy ktoś taki pokazywał. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”