Witam Drogich Gości
Załatwiłam dzisiaj ważną sprawę i dopiero teraz dotarłam do domu, a ponieważ kosztowało to nas (mnie) trochę zachodu, to nie mam już dzisiaj siły na ogród i mogę sobie spokojnie poklikać
Julciu moja lilia ma taki kolor jak na zdjęciu i zakwitła jako druga po tej
Iwonko bardzo dziękuję

ta bujność czasem przeszkadza, bo jedno zarasta drugie

Bez hitem sezonu
Mam dla Ciebie taki powojnik
Martusiu bardzo się cieszę że dotarłaś do mnie

przegonić Ciebie?
w życiu! Przecież to że ten ogród jest taki to wielka w tym Twoja zasługa, a amorfy mogę Ci dostarczyć wagon ....no może wagonik
Ściskam Cię serdecznie
Mam dla Ciebie takie maleństwo
Nie płacz
Margolciu umilisz sobie jakoś widok, choćby skrzynkami z pelargoniami. A wiesz ja koło Twojego domu widzę malwy, rząd różnokolorowych malw

, a tu masz namiastkę, bo malwy jeszcze nie kwitną
Aguś może poczarujesz trochę deszczu, bo znowu sucho
A ja Ci za to puszczę Chopina
Aniu 
polecam, bo to śliczna roślina
A Lipcówka to stara odmiana i co z tego że nowe są smaczniejsze, okazalsze, ale spróbuj z niej zrobić gruszkówkę. Anglicy ze starych odmian robią cydr i gruszkówki, bo nowe się do tego nie nadają. Takie napitki mają odrobinę alkoholu i są zdrowe
Aniu może być taki bodziszek?
Jolu
i ja wolę dojrzewanie od starzenia

a roślina, którą wypatrzyłaś to jarzmianka, taka dziwna bo niby biała, ale zgolono-biała
Olu zagoniona dziewczyno

pilnuj dzieci i domu, a na ogród i FO znajdzie się trochę wolnego czasu
Odżywa Twoja sympatia, ale coś mi się zdaje, że mam ukorzeniony patyczek. Jak rozkwitnie to będę pewna
Małgosiu utulam Cię moja Kochana

bo Ty potrzebujesz teraz szczególnego traktowania

A do kurki dorzucę Ci inna różę, która mnie urzeka ostatnio
Olgo jak miło, że jesteś

dostałam sporo nasiona dzwonków rok temu siałam a w tym mam niespodziankę bo czarują swoją niebieskością i takie maleńkie zakwitły, a ponieważ zdjęcie kiepskie to dodam Ci takie piękne bodziszki
Alicjo Droga niestety nie ma wschodów i zachodów, bo słonko mi uciekło i musiałabym biegać po wsi albo o 4.30, albo wieczorami, ale wrócą takie zdjęcia tylko niestety jak lato się skończy

A póki co to może zadowolisz się taką różą