Kiedyś będzie tam ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tam ogród...

Post »

Kasiu z nasion czy z bulw powód ten sam - pomyłka. Bo w sprzedaży 50% bulw to pomyłki.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Normalnie porażka - prawie wszystkie maluchy już zakwitły i wszystkie są pojedyńcze. A kilka miałam zeszlorocznych pełnych i jak na razie ich nie widać, a szanse maleją...
W ogole dalie strasznie niskie w tym roku. Jeszcze ze dwa tygodnie i zaczną kwitnąć wyższe odmiany. Niewiele co w weekend robiłam, ale i tak padnięta jestem, wiec idę sobie pooglądać inne ogrody, a zdjecia swojego może jutro wstawię.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziękuję za nazwę lilii ;:180
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu zapomniałam dodać, że te Matrixy są w różnych odmianach kolorystycznych. Moja jest po prostu Matrix, a widziałam jeszcze Orange Matrix i Golden Matrix.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Rośnie wszystko jak na drożdżach u Ciebie. Z sytuacją ze zielskiem za siatką to i u mnie podobnie. Przechodzi perz jak nie wiem. A potem jak nie ma mnie to się szybko rozprzestrzenia. Czy Ty będziesz na tej działeczce mieszkać?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jeśli się uda pozałatwiać formalności związane z własnością to docelowo tak. A na razie niestety jest tylko letnisko i miejsce na wypady weekendowe. Ale na wszelki wypadek mam zostawiony wielki trawnik, gdzie stanąłby dom i dokładnie zaplanowane, co zrobię w miejsce starego domu :D
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Kasiu u ciebie lato na całego, pięknie ci lilie juz porozkwitały, u mnie dopiero jedna pokazała buzię, no i liliowce też masz bardzo ładne odmiany ;:215
A dalie z kąd brałaś, z nasion wysiewałaś? to chyba dlatego sa pojedyncze, tylko dzielenie karpy zapewnia powtarzanie cech.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu z nasion mam tylko kilka samosiejek, ale one jeszcze nie zakwitły. Te wszystkie były z karp - część mam z zeszłego roku, a część kupiona w tym roku z różnych źródeł - ot jak mi coś w oko wpadło.. Ale duże dalie mi to wynagrodzą z pewnością już niedługo :tan
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kasiu, powodzenia w załatwianiu formalności i abyś jak najszybciej mogła zamieszkać w swoim siedlisku :uszy
U mnie też dalie niewyrośnięte, a już kwitną. Jest za sucho.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku a u mnie w końcu popadało porządnie i już chyba 2 tygodnie nie muszę podlewać .
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Kasiu , ale " odwaliłaś" kawał roboty w tak krótkim czasie ;:215 , bardzo podoba mi się Twój ogród , jest w nim co pooglądać i jest co zjeść ;:138 , potwierdzam Twoją opinię , porzeczka różowa jest przepyszna. Widzę, że zaczynasz robić to samo , co ja kilka lat temu , kupowałam rośliny , które przychodziły na adres pracy , przemycałam w bagażniku, wsadzałam po kryjomu i wmawiałam domownikom , że tam rosły .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu co to za różowa porzeczka?
Widzę, że też nabyłaś sobie topinamburu jak moja siostra :wink: Potem niezły bój musiała stoczyć ;:134 A najlepsze było, jak im zmieniali dach i pracownicy (pouczeni konkretnie, że roślin się nie depcze ;:14 ) jednego pęda przywiązali do rusztowania, żeby się nie złamał :;230 Widok bezcenny ;:306
Wiesiu no zsikać się można z twojego "przemytu" ;:306 Roślinny Al Capone ;:306
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dokładnie tak Wiesiu robię ;:306 A teraz jeszcze wymyśliłam, ze pokazuję im jakieś miejsce, wmawiam jak tam pusto, głośno zastanawiam sie co by tam pasowało, a potem kupuję, bo przecież wszystko "było ustalone" ;:170
Małgosiu to porzeczka różowa Lubawa - dojrzewa na różowo. W smaku najbardziej przypomina białą. Jest pyszna - mój eM prawie się posikał ze śmiechu jak wróciłam z ogrodu i oznajmiłam, ze właśnie przeżyłam mały orgazm - właśnie po pierwszej degustacji Lubawy. :;230 Ale i moje dziecko wcinało aż miło.
Topinambur z ciekawości wziełam, ale tylko ja i mama go jadamy, więc będzie likwidowany na wiosnę - ciekawe kto zwycięży w tej walce? Ale i tak przezornie zasadziłam go w starym kompostowniku - takim betonowym ok.40 cm wysokości. A jak znam mojego dziadka to pewnie drugie tyle betonu jest pod ziemią, więc jest szansa, ze topinambur nie ucieknie :wink:
Wreszcie wrzuciłam na komputer zdjęcia z ostatniego weekendu, wiec zapraszam na przechadzkę :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Clematis Diamond Ball jak na razie rozczarowuje kolorem - jest strasznie wyblakły, taki szaro biały
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kieliszniki coś kiepsko rosną, ale nawet małe kwitną
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale pomysłowe z was kobietki ;:215
Orgazm przy porzeczce? hmmm.... mąż nie zazdrosny :wink: ;:306 Chyba sobie kupię takową ;:306
Ale się uśmiałam z tego zabezpieczenia topinamburu ;:306 Z takiego "alcatras" nie powinien zwiać ;:333
Piękności nam pokazujesz ;:oj Zdecydowanie za mało mam pełnych powojników ;:224 Floksy ci już kwitną? kielisznik i kupidynek super, a ja jeszcze o nich nie słyszałam :oops: Lilii też u ciebie więcej kwitnących ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,masz śliczne kolory powojników,i lilii tyle kwitnie,u mnie dopiero nieśmiało zaczną ,a dalie też uwielbiam ,ale ciągle coś w tym roku sie dzieje z nimi, to mi ślimaki zjadają ,to sobie złamałam,susza też im szkodzi ,bo małe niewyrośnięte chcą kwitnąć ,ale i tak czekam na nie niecierpliwie,ja mam z tych większych ,bo takie lubię,ale Twoje małe i puste też bardzo wdzięczne,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”