Ewka i jej doniczkowce .

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ewka i jej doniczkowce .

Post »

Pięknie kwitną :wit
akwe19
100p
100p
Od: 23 gru 2014, o 18:29

Post »

Jakie te skrętniki są piękne . ;:oj Robię sadzonki z kawałków liści , bo chcę mieć po dwa egzemplarze . Gdyby któryś nie przetrwał zimy . ;:108 Mam nadzieje , że ukorzenianie się powiedzie . A teraz pochwalę się CYNAMONKIEM , który ma co prawda jeden kwiatek ,ale wcale nie wygląda gorzej od LISICY ( na pierwszych dwóch fotkach ) i od ZŁOTKA . :heja Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

;:oj No pięknie ...na początku wątku wylęgarnia maluszków a teraz piękne kwitnące okazy . ;:63 ;:63
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
akwe19
100p
100p

Post »

Dawno mnie tu nie było . Niestety troszkę zdrówko mi szwankuje ;:174 , ale jestem dobrej myśli że kiedyś będzie lepiej . Dość marudzenia ;:108 . Przez te upały moje biedne skrętniki , zrobiły odpoczynek w kwitnieniu . Na szczęście wyglądają na zdrowe , tylko w dzień są takie biedne ,bo jest dość duszno . Niestety nie mam możliwości na zmianę miejsca . Najbardziej biednie wyglądał Ziutek , ma bardzo duże liście i kwiaty więc szybko z liści odparowuje woda . Oddałam go na przechowanie do rodziców , u nich jest sporo niższa temperatura . Fiołki na szczęście znoszą upały lepiej . Obrazek Obrazek . Pierwsze kwiatki wypuścił LE- ESENIJA , są duże i śliczniutkie Obrazek Obrazek I jeszcze mój fiołasek NN , który niedawno miał tylko jeden kwiatuszek . Obrazek A na deser skrętnikowe przedszkole , niestety trzeba je było cieniować , bo ;:3 za mocno przygrzewa . Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Rany jak pięknie ukwiecony fiołkowy parapet ;:138 Arlekin boooski ;:167
Awatar użytkownika
Ania76
200p
200p
Od: 6 sty 2006, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne kwiaty :) Widać, że masz rękę do roślin.
Ten fiołek biało-niebieski to odmianowy?
akwe19
100p
100p

Post »

Niestety nie wiem ,kupując inne odmianowe na allegro dostałam listek jako gratis ( nie był podpisany ) . Dlatego piszę NN , choć może koleżanki , które znają się na odmianowych wiedziałyby . Dziękuję , że podoba się mój fiołkowy parapet :heja . Już chyba na całego wsiąkłam w fiołkozę i skretnikozę , małe rośliny mam nawet na oknie w łazience . ;:124 i oczywiście problem z otwieraniem okna . Na szczęście rodzina cierpliwie to znosi i stara się nie zniszczyć roślinek :;230 . W tamtym roku miałam jeszcze kota Gacka , ale niestety był chory , stary i już go nie ma . Jemu akurat kwiaty by przeszkadzały , bo spał na parapetach . A że po jego stracie na nowego pupila się nie zanosi to kwiaty o swój byt mogą być spokojne , chyba że im się nie będzie u nas podobać . ;:108
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękny, fiołkowy las kwitnień ;:108

Skrętniki rzeczywiście wolą umiarkowane temperatury, niż upały.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
akwe19
100p
100p

Post »

Dziś wstawię parę fotek , skrętników wyhodowanych przez mnie z liści . Liści było dwa , a sadzonek sporo . Już pierwszymi uraczyłam koleżanki , chyba dopada je skrętnikoza :;230 . Nie spodziewałam się , że to takie zaraźliwe ;:306 . Pierwszy zakwitł mi Modry Obrazek ObrazekDrugi niestety inny niż miał być ( kupiony na allegro ), miał być midnight flame . Ale niestety jest NN , wygląda jak blue frills Obrazek I jeszcze reszta przedszkola , która już niedługo powędruje do koleżanek . Czekam aż wszystkie zakwitną , żeby nie podarować jednej osobie dwóch lub trzech takich samych kwiatów.Niestety nie podpisałam przy przesadzaniu maluszków ;:14 Obrazek Obrazek A na koniec fiołeczki .Drugi miał być coral fantazy , ale nie ma na razie na kwiatkach fioletowych ciapek :? Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

Ale ja widzę pojedyncze fantasy na płatkach Coral Fantasy. No...chyba, że mam omamy wzrokowe, ale jeśli mam rację to przy następnych kwitnieniach powinien mieć więcej ciapek.

P.S. fantasy piszemy przez ,,s"
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

O ile kwitnień i kolorków ;:oj wspaniałe widoczki ;:oj
A fiołeczek Boy Bykow rewelacja ;:oj ;:oj ;:oj urzekł mnie ten bordowy kolorek ;:167
akwe19
100p
100p

Post »

Dzięki za dostrzeżenie ciapek . Faktycznie strzeliłam byka w opisywaniu fiołka ;:306 Mam taką nadzieję , że te ciapeczki się pojawią , bo bardzo mi się podobał na zdjęciach , taki piegusek .
Fiołeczek Boy bykow ma śliczny kolorek , ale i duże kwiaty ( aż zwisają z doniczki , tak obciążają łodyżki ).
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejny wątek ze skrętnikami ;:138 , ale się cieszę ;:138 .

Modry jaki śliczny i delikatny ;:167 .

Parapet fiołkowy pięknie się prezentuje ;:215 .
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

Uf czyli jednak dobrze widzę, myślałam, że już mi się knoci w oczach :wink:
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

:wit Ewa, dawno Cię tu nie było. Jak się mają Twoje fiołeczki i skrętniki? Mam nadzieję, że ze zdrówkiem wszystko w porządku?
Basia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”