Ale mam Gości

Dobry wieczór wszystkim, dzisiaj było podlewanie, niestety było już sucho a deszczu nie ma, plewienie rabat i koszenie jutro, zdjęcia robię tak aby nie wystraszyć chwastami
róże róże roże
Heidi Klum
Lady of Shalott
Chippendale, przy przekwitaniu jaśnieje
cyma2704, witaj. Mam 5 sztuk Leonarda posadzone razem, ale na tych zdjęciach jest 2- 3 sztuki, trudno je uchwycić. To dobre róże, kwiaty trzymają już dwa tygodnie i są lładne jak na początku, niektóre forumowiczki nazywają ją plastikową, ale może Ty ją masz?
Gaya, trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać, też zaczynałam od jednego kwiatka

Róża, w trzecim roku dopiero pokazuje na co ją stać. Ten rok jest niezwykły dla róż, w naszym klimacie zwykle wymarzają do kopczyka, po tej zimie wszystkie pędy były zielone, dlatego są większe niż zwykle, to dobra strona ocieplania klimatu
wisia7, witaj

tyle pochwał? dziękuję bardzo

W tym roku więcej kwitnie niż w ubiegłym, nie tak dawno zaczynałam kupowanie bylin, powolutku zaczyna być widać, powolutku... nie mam zbyt dużo czasu żeby dopieszczać rośliny. Zapraszam serdecznie.
rabata cienista
zuzia55 - witaj Zuzia, cieszę się że jesteś, gdzieś zgubiłam Twój wątek i dawno w nim nie byłam

Leonardo nie jest wysoki, nie mierzyłam, myślę ze 60 - 70 cm, jutro zmierzę

sama jestem ciekawa. Wszędzie podają 60cm, to by się zgadzało ale u mnie jest dosyć szeroki, kuklowałam
Esterka

Też uwielbiam ten moment, dla tych pączków ją kupiłam, teraz mam już trzy sztuki

To dla Ciebie jeszcze raz
Dario, piękna legenda, koleżanka lubiąca operę już mnie oświeciła, watro zwracać uwagę na nazwy i ich pochodzenie. W żadnym wypadku nie jest to róża pomarańczowa, no dobrze, może i pomarańczowa, ale nie jaskrawa a bardzo przymglona, miedziana, nie znam innej róży w tym kolorze. Masz ochotę na zakup róż?
Janusz, życz mi słoneczka w weekend i deszczu w tygodniu

Sucho jest, trochę podlałam kwiaty, trochę warzywa, liczę na deszcz od poniedziałku

Dobrego wypoczynku i ja życzę.
Aiss, witaj serdecznie i rozgość się na dobre

Miło mi, że moje klimaty Ci pasują. Uzyskałaś piwonie drzewiaste z nasion? Opowiesz jak to zrobiłaś? Zostawiłam właśnie jeden kwiat i nasionka dojrzewają