No...jakoś tak wyszło ...ale już dziś jeden zakwitł, choć wczoraj wieczorkiem burza była niezła...teraz zresztą też...jeśli tylko w dzień będzie słonko to będzie ok
No właśnie.Kupiłam u Ciebie niedawno tę niby medio a ona wygląda identycznie jak moja Aylostera cajasensis.A kupiłam głównie dlatego że miała być żółta
No sam jestem zdziwiony bo od osoby która dała mi nasiona takie miałem informację.... Ja teraz z kurdupli mam tylko 1 żółte reszta czerwony i podobny.... no ale przynajmniej masowo puszcza pąki, Czasem kilkanaście na 1 sztuce co raczej sporo jak na 2 letnie sztuki...
Tomek po kilku latach czekania można chyba próbować wrócić do tematu co to jest Echinopsis chrysacanthion ? (Lobivia aurea?) L.callochrysea? Obecnie inne lobivie się zamykają a to nadal otwarte więc może jednak bardziej coś z echino?
Kamil ta Mediolobivia to na pewno nie jest medio, raczej Aylostera być może cajasensis.
A Echinopsis chrysacantion nie istnieje z tego co mi wiadomo, to raczej jest to gatunek Parodii.
A ta twoja to będzie chyba Lobivia aurea, bo na takie wyglądają jej kwiaty, choć pewnie okaże się, że to jakaś hybrydka.
No jak to nie wiesz?? Przecież została rozpoznana przez kilka osób, więc raczej powinieneś zmienić etykietkę i cieszyć z pięknej i wielce produktywnej Aylosterki
A lobiwka szacuneczek, może startować na miss lata 2015 a propos jakby urodziła odrościk to zapisuję się na sam początek kolejki po niego