anabuko1dziękuję ja skrętników też nie miała ,ale Justynka(justus27)zadbała by ich nie brakło na moich parapetach Filigranowa27 ja pomidorki sadzę w workach bo mniej je zaraza łapie,tak worki są podziurawione halinkab dziękuję i również pozdrawiam
Iwonko...zjawiłam się w domku po dłuższym pobycie na działce a i w twoim wątku. . Niesamowite ile się zmieniło, robi się u ciebie coraz ładniej. Pelargoniami o kolorowych listkach się zachwycam i... zarażam. . Swoje róże także już pryskałam na grzyba, nie było wyjścia. Pomidorki w workach
Jakie piękne pelargonie Będzie na co patrzeć w sezonie
Najbardziej jestem ciekawa jak się będą prezentować posadzone variegaty razem Ja zawsze sadzę je z innymi pelargoniami i nawet nie pomyślałam jak mogą wyglądać razem w jednej skrzynce
Zeniu jak miło ,że jesteś kurcze mnie też teraz tak goni ,muszę nadrobić zaległości forumowe przez weekend Zarażaj się Kochana bo pelargonie są cudowne smolka Iziu dziękuję oj mam chrapkę na Twoje pelaśki bo masz cuda widziałam Alenko czymże są moje pelaśki do Twoich perełek a wiesz ,że ja nie pomyślałam by wariegaty pomieszać z innymi pelargoniami?
Iwonko znalazłam chwilkę, żeby do Ciebie zajrzeć, a tu takie cuda, szczególnie te domowe, ale ogrodowe też ciekawe. Mój storczyk też zakwitł i też bardzo się cieszę, bo już dwa uśmierciłam. Będę zaglądać.
Iwonko gratuluję sukcesu w ukorzenianiu szczepek pelargonii , jeśli wszystkie się przyjęły to musisz mieć zielone rączki , że tak dobrze Ci poszło .
Jaką pelargonię prowadzisz na drzewko ? ja mam drzewko z tej variegaty o różowych kwiatach i bardzo efektownie według mnie wygląda .
Myślę , ze Apple Blossom też fajnie by wyglądała na pniu , chyba spróbuję ze swoją .
Adam S Adamie jakże się cieszę,że odwiedziłeś moje skromne progi,tak,tak Twoje pelargonie co do jednej się ukorzeniły choć były momenty strachu Teraz są oczkiem w głowie czekam na kwitnienia Na pniu prowadzę moją starą pelargonię nn chyba różowa .a tak na marginesie jeszcze wczoraj ubolewałam z koleżanką Justynką,że nie masz wątku kwiatowego bo byłoby co oglądać
Iwonko zawitałam i ja
Wątek nabiera rozpędu więc będę podglądać Ciekawa jestem pelasi na pniu bo też sie nad tym zastanawiałam.Obecnie pozwalam im rosnąć na żywioł to takie megaśne pelasie-przynajmniej na str sprzedawcy do metra szer
Multiflora mnie zahipnotyzowała Mam hoykę i nawet kwitnie 1y raz ,ale inną
Storczyki piękne
cyganka77 Asiu jak miło ,że wpadłaś w moje skromne progi cieszę się,że Ci się u mnie podoba będzie mi miło jak zostaniesz moim gościem asma jak miło ,że wpadłaś moje pelasie też rosną jak chcą choć staram się je uszczykiwać by się rozrastały
Muszę Wam powiedzieć ,że tak oglądam Wasze ogrody i parapety jestem zauroczona,ja wiele kwiatów mam pierwszy sezon,na forum jestem już rok.Moje nowości które dzięki forum nabyłam dopiero się aklimatyzują i tak naprawdę trzeba czasu bym miała się czym pochwalić
Róże angielskie też mam pierwszy rok i się w nich zakochałam
A to moja hortensja nn trochę zbita przez grad ale przerosła mnie
Mój nowy zakup,dziękuję Danusiu(ktoś) Geum 5 nowych okazów
I achimenesy rozpoczęły kwitnienie
a czerwony z pewną nieśmiałością otworzył pierwszego kwiatuszka
Moje papryczki już znacie jedna już dojrzewa
Przyszłam tu do Ciebie, bo u drozda wyczytałam, że Twoje kaczki radzą sobie ze ślimakami.
Czyżby radziły sobie i z tymi okropnymi wielkimi bezskorupowymi???
Poradź, jeśli coś zaobserwowałaś w tym temacie.