Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

to mojej siostry Zuzka bo ona też dwa heliotropy posadziła :) na szczęscie moje radośnie rosną w donicach :tan
i co kochana myślisz że to chopin? kolor liści na zdjęciach przekłamany w rzeczywistości są jaśniejsze.

-- 24 cze 2015, o 13:31 --
Alania pisze:Zdecydowanie nie zgadzam się z opinia, ze masz dom w stylu wiejskim :wink:
Mnie sie podoba Twój dom, jego proporcje, a uwierz mi, że to mój czuły punkt :lol: Ogród musisz tylko uporządkować w opdowiedni sposób i będzie OK ;:333
Ja wiem że się może nie podobać komuś ale że wiejski może nowoczesny nie jest raczej na tym rodzicom nie zależało ale od razu że wiejski ;:219
Mi się najbardziej nie podobają okna za małe są ale tutaj mój tata babola odwalił.
Tak ogród się zmieni będzie bardziej uporządkowany i raczej nie będzie pojedynczych przypadkowych roślin :wink:
z kocimiętką podsunęłaś mi genialny pomysł ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wygląda podobnie, ale nie wiem czy Chopin nie powinien mieć więcej płatków w kwiecie Obrazek
A jaki duży jest ten kwiat, bo Chopin ma bardzo duże, nawet do 15cm.
http://niepodlewam.blogspot.com/2014/09 ... oroby.html
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p

Post »

jest bardzo duży ale przez deszcz zniekształcony ;:223
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wg mnie okna tez sa OK i pasują do domu :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to pewnie to on, a kupiłaś jako Chopin, czy jako NN i zgadujesz?
Pozdrawiam, Zuza
Filemon24
1000p
1000p

Post »

zgaduje i ciekawe czy trafnie :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nooo,pieski złe,moja ciocia sobie taką małą szarańczę kupiła co zdążyła mi pokopać na jednej rabacie i pół hosty poszatkować(świeżo wsadzonej)
Koty to jednak są dobre,cokolwiek by o nich nie gadali ;:124
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

U mnie też cały czas leje, oj co za piesek łobuz, ani trochę nie oszczędził kwiatka, ale jak śpi to wygląda jak aniołek.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No to Misia odwaliła kawał roboty ...do sprzątania.Widać że piesek jest młody , nudzi mu się to różne rzeczy wymyśla.Tylko że nas szlag trafia jak takie coś widzimy... ;:223
Fajna fotka jak śpią razem z kotkiem.Choćbym widziała mojego M .Sofa , drzemanie i pilot przy nim....Jak zdjęte z obrazka...wypisz , wymaluj mój M. ;:306 ;:306

Domek masz fajny , wcale nie wiejski.Fajnie że masz możliwość mieć różankę pod oknami.Tylko ja bym może tą rabatę rozciągnęła trochę , wysunęła do przodu tak faliście...Nie myślałaś o tym.Tak żeby było mniej trawnika pod samym domem... ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko rozsadnik zapełniaj jak najdłużej, nie spiesz się z wysadzaniem na miejsce docelowe. Cieszę się, że wszytko rośnie. ;:215 Dyskusję na tamtym forum oczywiście prześledziłam. To inny świat, nawet nie próbuję tam się odzywać, wszyscy tam muszą mieć dużo kasy, inaczej nie ma ogrodu. Zaplanuj sobie rabatę wzorowaną na takiej, która Ci się podoba i powoli dąż do niej. Ja też sadzę często cokolwiek, żeby chwasty nie rosły, ale trzon mam już właściwy. Jak dokupię lub wysieję potrzebne rośliny dosadzam je we właściwe miejsce. Misia dała popis. :shock:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anita, tak sobie jeszcze myślę o tej Twojej białej róży że może to być jeszcze Polarstern lub Mount Shasta. Ja mam Mount Shaste i jest podobna. Też ma duże kwiaty. Obserwuj, jak będzie więcej kwiatów to znów wstaw foto.
Pozdrawiam, Zuza
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Słuchajcie nastał przełom mam pozwolenie ;:306 na wycinkę płożących iglaków, skalniak też będę likwidować bo mi się nie podoba i myślę że w jego miejsce posadzę coś ciekawszego :) Wczoraj kupiłam w końcu sukienkę na sobotnie wesele ja już tak mam wszystko na ostatnią chwile ;:219
Olu no właśnie mam zamiar tak zrobić powiększyć tą rabatę tylko że tak na prosto równo jak się schody zaczynają chciałam posadzić bukszpany żeby dodać coś zimnozielonego. Jednak to już nie w tym roku.

Tulapku no na taką szarańczę nie ma rady musi się człowiek męczyć ja się śmieje że jak Misia złączyła by się z naszym Rafikiem i Krmelkiem chodzili luz pas po działce to chyba by nawet trawy nie zostało :;230

Soniu masz racje tam to widać grubą kasę i wszyscy myślą że to takie normalne i każdego stać wywalić od razu 50/100 sadzonek, a jak nie masz kasy to nie masz prawa mieć ogrodu bo przecież wszystko zarezerwowane dla bogaczy. Jednak moim zdaniem nie zawsze to co drogie wgląda lepiej niż to co było zrobione mniejszym nakładem finansowym. Po prostu z nadmiaru gotówki ludziom się w duu.. przewraca i wszystkiego jest za dużo i ostatecznie widać kase ale brak gustu. Mój chłopak ma taką pracę że często jest w domach różnych gwiazd czy jakiś bardzo bogatych ludzi i czasem zrobi mi zdjęcie jak robią jakieś meble i powiem wam szczerze że nie dość że to nie ładne to i nie praktyczne. W dodatku wszyscy mają teraz tak samo w domach biały czarny i nic więcej.
Nie wiem ja jak nawet zarabiałam bardzo dużo to jakoś by mi i tak szkoda było kasy na taki ogród że wszystko od razu kupuje :)
Wczoraj kupiłam sobie dwie trawki po 5 zł hakonechloa i już widzę w nich potencjał na cztery sadzonki.( twoja szkoła ;:333 )
Moja siostra w tamtym roku kupiła sobie ładne żurawki i namówiłam ją żeby mi je dała to zrobię z nich kilkanaście sadzonek ;:224 i na jesieni się nimi podzielimy. Ogólnie to chyba mam zdolność przekonywania ludzi ;:306 Ja nie mogę sobie pozwolić na wydawanie na ogród jakiś nie wiadomych sum bo mam ważniejsze wydatki.

Zuza ( jak mi się wasze imiona podobają twoje i Soni ;:333 bo nie znam żadnych osób które je noszą ) wiesz ja ma posadzonego chopina zaraz obok ale na razie nie kwitnie i nie mogę zrobić porównania. Jedynie liście wydają mi się takie same.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wciąż odsypiasz po weselu? Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko nóżki już chyba sprawne. :D Pora do ogrodu.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Cześć dziewczyny, nie było mnie jakiś czas ze względu na zdrowie, zastanawiałam się nad zamknięciem wątku ale trochę szkoda was opuścić :(
Pnąca
Obrazek
Rabatowa
Obrazek

Obrazek

Moja ulubiona może ktoś podpowie co to za odmiana?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

szkarłatka
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”