Ogród, który maluję

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród, który maluję

Post »

Mój łaciaty kumpel taki malutki jest? :D To on dwa razy mniejszy od naszej :wink:
Widoki z okna sielskie i anielskie, nie dziwię się, że kociak tak się rozmarzył.
Irminko, jak ja Ci zazdroszczę takich ilości maków każdej odmiany, kocham te rośliny. Kiedyś też miałam, ale wyginęły. Teraz wysiałam na balkonie mak wschodni i czekam na rezultaty ;:173
Przekwitający czosnek jest rewelacyjny, przepiękne są tego typu kwiatostany (oraz baldachowate).
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie jak zawsze apetycznie i romantycznie! Nie mogę teraz oglądać Twoich zdjęć, bo ... totalnie mnie rozluźniają i rozleniwiają ;:306
New Dawn Taka piękna!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Irminko, podziwiam pole orlikowe, takie zwiewne. I rutewka mnie urzekła, chyba muszę poczytać o tej roślince bo niezwykle urokliwa.

New Dawn kwitnie książkowo. Niestety moje dwie to od trzech lat rozczarowują. Zaczyna je pożerać Veilchenblau i może dobrze...
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj !
Twój tytuł wątku mówi prawdę. Prawdziwe obrazy ;:oj Piękne. Orliki boskie. ;:oj

Jak to robisz ze uzyskujesz taki efekt?
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Zbiory kocimiętki i próba suszenia. Ciekawe, co zostanie z fioletowych kwiatków?

Obrazek

Osteospermum (stokrotki afrykańskie), już drugie,w kolorze mocno pożądanym. Pierwsze promiennie śmietankowe :D
U mnie w koszykach, ale czytam, że i na rabatach pięknie wyglądają

Obrazek Obrazek

Anitko, może daj różom trochę czasu..., trzy lata najmniej :lol:, albo zmień im miejsce :)

Dorotko, za Twoja radą postanowiłam robić systematycznie zdjęcia z okienka, może to być ciekawe :)
Ten piesek jest naprawdę zadziwiający i gdyby fruwał, to by mnie nie to nie zdziwiło. Jest bystry, dzielny, waleczny i jednocześnie ...kruchy ;:167

Alanko, makami wschodnimi czerwonymi i różowymi chętnie się podzielę, jakby co :lol:
Przez ostatnie dwa lata posadziłam bardzo dużo czosnków i wyobrażałam sobie, jak będzie pięknie, a zostały cztery białe i jeden duży fioletowy. Chyba nornicom posmakowały :wink:

Miłko, mimo to nie zostawiaj mnie...ogród będzie nie tylko zdziczały, ale i opuszczony :lol:

Jolu, daj szansę New Dawn, chociaż wiesz, że to połączenie z Veilchenblau wydaje mi się trochę smutne, przynajmniej na zdjęciach. Rutewki koniecznie kup, wyglądają świetnie :wit

Moniko ;:196 , to chyba intuicja? :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Witaj Irminko,
Nie wiem już co jest bardziej urzekające: Twoj ogród czy Twoja wrażliwość, którą nam pokazujesz w sposobie fotografowania. Bardzo dziękuję za te obrazki, które dzięki niej tworzysz ;:196 ... niezwykle przyjemnym jest móc je oglądać ;:3
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Irminko
Podziwiam zwiewność i romantyczność Twoich nasadzeń.
Większość roślinek mamy podobnych ;:224 Cóż podobny gust :)
Wieczornik w białym kolorze przeeeecudny.
Czy długo żyje ? Mam fioletowe pozyskane z działek drugi rok, myślałam, że są jednoroczne.
Jak radzicie sobie ze szpakami na czereśniach :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Pięknie wygląda kocimiętkowy bukiet, a kwiatki zapewne ślicznie zaschną. Biała (właściwa), ładnie zachowuje kwiaty w formie uschniętej.
Myślałam, że nornice czosnków nie ruszają, a tu proszę. Zresztą co się dziwić, jak u mnie w ostatnich tygodniach obrały sobie kierunek - cebula czerwona. W ogóle w tym roku u nas jakaś inwazja nornic chyba :twisted:
Jeśli chciałabyś pozbyć się jakiś maków, to ja bardzo chętnie :wink: A na razie na balkonie czerwony wschodni ładnie wschodzi ;:138
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A mnie Twój ogród Irminko po prostu wzrusza....co tu więcej dodać...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ten widok z okna jest bardzo malowniczy
Przecież to pierwszorzędny temat dla malarza.
Podoba mi się też ujęcie z ławeczką.
To drzewo wygląda rewelacyjnie
Psie uszy faktycznie gotowe unieść swoich właścicieli w niebiosa, ale po co, przeciez i tak żyją w raju
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie zostawię Twojego ogrodu! Zawsze zaglądam i podziwiam! Pokazuj te ziółka i kotki, a je się będę rozleniwiać :-)
Kocimiętka super. Tak się zastanawiałam, żeby nie zanurzać kwiatów w kwasku cytrynowym po ścięciu, żeby się nie utleniały. Może się uda? :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Esterka
100p
100p
Od: 12 maja 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irminko, cudowny ogród. Malujesz go w tak wysmakowany sposób, że aż trudno oderwać wzrok. Zostawiam swój ślad, żeby go nie zgubić, bo na pewno będzie dla mnie dużą inspiracją jeśli chodzi o dobór roślin.
Pozdrawiam serdecznie :) Gośka
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nazbierało się zdjęć. Jeszcze kwitną orliki, ten rok miały po prostu wspaniały. Róże nie męczone deszczem pokazują swoją śliczną stronę. Niektóre nazwy pogubiłam, ale niezawodne i bezproblemowe 'przyjaciółki' pamiętam. Maczków jakoś mało, za to ogóreczniki wyzierają z każdego kąta :D

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 28 cze 2015, o 11:02 --

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 28 cze 2015, o 11:04 --

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 28 cze 2015, o 11:18 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolor ma Ruda wspaniały, w słońcu płonie :)
ObrazekObrazek

Justynko, cieszę się z Twoich słów i zapraszam częściej ;:196

Agnieszko, zastanawiałam się skąd u mnie tyle wieczornika białego, a to prawdopodobnie nasiona z taśmy 'mieszanka wiejskich kwiatów' z której w pierwszym roku wydawało mi się, że nic nic nie wzeszło. Jest to roślina dwuletnia, kwitnie długo, jeszcze teraz są gdzieniegdzie białe kwiatki. Teraz chciałabym zebrać nasiona, ale to niełatwe, bo ich ...nie widzę.
Agnieszko, czereśniami dzielimy się ze szpakami już od kilku lat. Nawet się przyzwyczaiłam :;230

Alanko, maczkowa sprawa do umówienia. Czerwone już poznikały ( z wyjątkiem jednego), a różowe kwitną w najlepsze, w tym roku rozszalały się po prostu :D
Marysiu... ;:167

Gosiu, staram się wybierać takie zdjęcia 'raju', które 'mają wygląd', żeby nie przerażać prawdziwych ogrodników :lol:

Miłko, nie znałam sposobu z kwaskiem cytrynowym. Codziennie widzę w ogrodzie pliszkę. Jaka ona jest cudna, niewielka, wdzięczna, smukła i tak charakterystycznie porusza się. Zanim wezmę aparat, już jej nie ma :D

Gosiu, miło mi będzie, jeśli znajdziesz tu kwiatki, które będą dla Ciebie inspiracją :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Irminko!

Już miałam ochotę powiedzieć, że "Skąpiec" Moliera to przy Tobie pikuś, tak skąpiłaś nam zdjęć ze swojego cudownego świata... ;:224.
Dobrze, że tego nie napisałam, bo taki prezent nam zrobiłaś, że klękajcie narody ;:oj.
Wszystko jest: i łączki, i widoczki, i klimaty, a nawet obie kociczki, Szara i rzadko widywana Ruda, a nawet kuń o filozoficznym spojrzeniu.
Wielkie dzięki ;:180 i równie wielkie buziaki ;:196!

Twoja wielbicielka dozgonna - Jagi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”