Mój ogród- nie tylko lawenda.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród- nie tylko lawenda.

Post »

Ula piękne i eleganckie róże z tymi obwódkami na płatkach. Jaka to odmiana?
Deszcz popodlewał Ci roślinki, czy tylko tak porosił, jak u mnie? :)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Ula rzeczywiście dzień wczorajszy miałaś pracowity ale i pogoda temu sprzyjała, ogród wypełnia się kolorami.
Piękne i zdrowe róże a zwłaszcza ta na ostatnim zdjęciu.
My również dzień wczorajszy możemy zaliczyć do bardziej pracowitych, pół trawy na działce wykoszone i opryskane większość krzewów
od mszycy, z działki wyjechaliśmy po godz. 20,00
Pozdrawiam Zenek
Gayaruthiel
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Lubie wszystko :D Ale najbardziej lubie takie przemieszanie kolorow i form jak jest u ciebie, moj ulubiony typ ogrodu to "cottage garden", czy "wiejski ogrod", gdzie wszystko wyglada, jakby wycieklo z jakiejs basni :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ula, jak to "ogród taki sobie"??? Co Ty? ;:oj Bez takich proszę ;:196 Gołym okiem widać, że cudnie jest :D Owszem, zdjęciami można trochę oszukać, ale jak jest brzydko, to i najlepsze zdjęcie nie pomoże ;:185 Wiem, bo sama robię fotki i omijam szerokim łukiem tzw. rabaty wstydu ;:306
Masz pustynniki :D Zakochałam się w nich oglądając fotki Les jardins d'agaphante: http://www.jardins-agapanthe.com/les-photos.html
Posadziłam wiosną 5 sztuk, z czego wyszły mi 3, ale są maleńkie i na pewno nie zakwitną :(
Gayaruthiel
200p
200p
Kontakt:

Post »

Elwi, ogromnie jestem ciekawa jak takie rabaty wstydu wygladaja :D W zasadzie to dobry pomysl nowego watku, bo "nasze bledy w ogrodnictwie" juz skonczylam czytac :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ula przybiegłam z wątku Anym i jestem zauroczona Twoim ogrodem. ;:oj Uwielbiam dojrzałe ogrody, bo mój młodziutki. Piwonie masz zjawiskowe, ;:31 a kolekcja róż wyjątkowo imponująca. Różanka z szałwią śliczna. Hortensja Blue Bird piękna, ;:138 czy wymaga okrywania, czy radzi sobie. :?: Hamak w urokliwym miejscu, możesz w cieniu odpoczywać. ;:215 Zawciąg wyjątkowo ślicznie sfotografowany. ;:138
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Zaglądam tu,zaglądam tylko nie potrafię opisywać piękna każdej rośliny. Dla mnie liczy się całość a w Twoim ogrodzie jest na co popatrzeć z przyjemnością. Nawet zazdroszczę Ci (tak nieszkodliwie) niektórych roślin ale przecież nie można mieć wszystkiego. Susza pewnie tak samo dokuczliwa jak i u mnie. Dziś trochę pokropiło ale to tylko dobre do mnożenie się różnych grzybów na roślinach. W południe nawet krzewy maja zwiędnięte liście.

Miłego wypoczynku :wit
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elwi ma stuprocentową rację.
Ogród wygląda bajecznie
Uwielbiam pustynniki, ale jakoś u mnie nie chciały rosnąć.
Co to za róża na ostatnim zdjęciu?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Teresko, to Eden Rose, ładna róża, widzę że wszyscy o nią pytają, wkleję jeszcze raz i podpiszę

Eden Rose
Obrazek

Zenku, zimno nam się zrobiło a deszczu wciąż mało, ale nawet nie narzekam ze względu na róże, jeden silny deszcz i po kwiatach, wczoraj trochę podlewałam, koszenie musi poczekać :wink: Zauważyłam, trudno nie zauważyć :roll: wzmożoną pracę kretów, będzie co robić

Gaya, u mnie to wszystko wyciekło poza jakikolwiek styl :) ale chyba najbliższy jest mi właśnie wiejski, to mi w duszy gra. Lubię oglądać ogrody eleganckie i uporządkowane, bardziej nowoczesne, na początku kupowałam jukki, korony cesarskie, pustynniki, trytomy, myślałam o innym ogrodzie, ale wyszło co wyszło :) Nie wyzbyłabym się goździków, floksów, piwonii.. Rabata wstydu ;:219 mam takie, ale nie pokażę ;:185

Lady of Shalott, zdrowa, wyprostowana, długo trzyma kwiaty
Obrazek

Chippendale, warto posadzić
Obrazek

cyma2704, pierwszy raz u mnie, witam Cię serdecznie. Hortensja Blue Bird nie wymaga okrywania, kwitnie bez problemu, da radę w słońcu, ale potrzebuje być czasem podlana. Za tyle miłych słów moje roślinki dziękują :)

Leonardo da Vinci
Obrazek

Janusz, dziękuję bardzo :) To ja do Ciebie zaglądam żeby zobaczyć nowe roślinki, ale miło mi, bardzo miło, że Ci się podoba. Co wpadło Ci w oko? Widzę, że masz coraz więcej róż, ta dla Ciebie

Chopin
Obrazek

Margo, Gosia, nie mam problemów z pustynnikami, rosną w zwykłej ziemi, może spróbuj jeszcze raz. Róża to Eden Rose, jeśli nie masz, to rób miejsce. Ja ją prowadzę na mały krzaczek, tylko w tym roku zostawiłam jej dwa zakulkowane pędy żeby zobaczyć jak to wygląda, ale tak ją posadzilam, że miejsca ma trochę mało. Gdybym wiedziała, że takie zimy będą częściej dałabym jej więcej miejsca.

Queen of Sweden
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Róże oczywiście cudne. Ile krzewów Leonarda da Vinci daje taki efekt. ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Gayaruthiel
200p
200p
Kontakt:

Post »

O matko, ta powodz rozowych kwiatow wyglada niesamowicie! A ja sie cieszylam, ze doczekalam sie trzech paczkow na krzyz... :D
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Witaj Ula, jestem u Ciebie z rewizytą i jestem oczarowana Twoim przepięknym i przeuroczym ogrodem. Gdzie Ty dziewczyno mieszkasz, przecudowne otoczenie , a ogród jak z krainy czarów, niesamowity, uwielbiam takie klimaty, cudnie, cudnie i jeszcze raz cudnie ;:215 , nie mówiąc o ilości i różnorodności kwiatów. Żałuję, że dopiero teraz do Ciebie trafiłam, ale wszystko jest do odrobienia. Gratulacje !!!
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Podziwiam Twój piękny ogród ,szczególnie pustynniki,które u mnie nie chcą rosnąć.Jak wysoka rośnie Leonardo?,bo efekt niesamowity ;:63
Awatar użytkownika
Esterka
100p
100p
Od: 12 maja 2011, o 11:46

Post »

Eden Rose od lat jest moją faworytką, uchwyciłaś najpiękniejszy etap jej kwitnienia :)
Pozdrawiam serdecznie :) Gośka
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Przepiękne róże!

Lady of Shalott wygląda bardzo interesująco.
Na zdjęciach w internecie jest zdecydowanie bardziej pomarańczowa, a u Ciebie widzę takie ładne zabarwienie. ;:333

(Jest ładna legenda arturiańska o Pani na Shalott.)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”